Alla inlägg den 20 april 2021

Av Göran - 20 april 2021 21:37

"Det är en tidig morgon i mitten av april. Vinden mojnar, Hela världen står still. Det är gott att leva. Trots allt!"

Så slutar mästerverket jag delat från Youtube ovan. Titeln fick bli rubrik för låten heter just "Dagen"

Tidig morgon är det visserligen inte utan halvsen kväll. När det var tidig morgon hade jag inte tid att blogga fär då var det tvättstugan som gällde. Nu är kläder, lakan, handdukar och annat tvättat, torkat, manglat (i förekommande fall) och uppburet till lägenheten samt inlagt i skåp och lådor.

Inga sommardäck på bilen ännu men imorgon kanske jag hinner det också. Läste ju i lokala blaskan på nätet att nu får alla som fyllt sextio boka tid för vaccination mot Covid 19. Så jag satte mig genast och försökte boka tid i Njurunda som är närmast till för mig. Men där var det fullt långt in i maj så jag försökte med Nacksta vid västra utfarten från Sundsvall mot Östersund och Norge. Och där fanns det en lucka imorgon bitti klockan 9 så jag nappade genast på det och tingade den tiden.

En arbetskollega är fullständigt övertygad att det är mycket farligare att vaccinera sig än att drabbas av sjukdomen men jag lyssnar inte på honom utan litar på etablissemanget som säger att vaccinet är verksamt och bra. Igår fick jag åka till apoteket och hämta ett testkit till yngsta dottern som är krasslig. Hon fick svar idag och det var negativt, tack och lov.

Och igår kväll satt jag förstås bänkad framför final nummer två mellan Timrå och Björklöven. Och fick se ett helt annat scenario än i söndags då man pressade men inte lyckades få puckarna i nätet. Nu vann vi med hela 7-0 men matchen fick lite sur eftersmak eftersom två Timråspelare skadades av omdömeslösa motståndare som började spela fult när de insåg att matchen inte skulle komma att kunna vinnas av dem. Sebaastian Hartmann bars ut på bår med ett trasigt ledband i knäet vilket gav Björklöven deras kanske bäste back avstängd i fyra matcher.

Nu ikväll kom beskedet att matchen imorgon skjuts upp på grund av misstänkt Coronautbrott i deras lag. Jag hoppas verkligen att det är med sanningen överensstämmande och inte ett försök från deras sida att hinna få tillbaka skadade spelare som kan ersätta de två som blev avstängda efter fult spel igår.

Kommer osökt att tänka på Helt-apropå-gänget i SVT på 80-talet och Stellan Sundahls ord; "Kan di va så jävvli´a?"

Ja, kan de det? Hoppas inte för då vore det en skandal av Guds nåde.

Därmed börjar det bli dags att fylle vattenbehållaren i min snarkmaskin och krypa i säng. Tänk, imorgon vid den här tiden är jag vaccinerad. Åtminstone EN gång! Det känns tryggt!

Vaccinera er ni också, kära ordbrukare i Vattlång, Simlångsdalen, Listerlandet och Grebbestad. Så fort ni får chansen. Och låt oss hoppas att vaccinet med tiden besegrar den här förbannade pandemin som stökar till livet så för oss alla!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards