Direktlänk till inlägg 19 juni 2022

Födelsedag och dödsdag

Av Göran - 19 juni 2022 11:47

Idag grattar vi Sir Paul McCartney på 80-årsdagen. En av min tidga ungdoms stora idoler även om jag allra bäst gillade de Beatleslåtar där John Lennon var lead singer.

Idag är det också elva år sedan saxofonisten i Springsteens E street Band lämnade jordelivet.Clarence Clemmons, av bandet kallad "The Big Man". Och stor var han ju som ett hus nästan. Men framför allt kunde han spela saxofon som ingen annan. Jag delade ett klipp på FB förut men jag ska dela det här också för att hedra Clarence.

En enkel, rak med riktigt svängig rökare från hans fritidssyssla, The Red Bank Rockers där han spelade då han var ledig från Springsteens kompband.

I bloggens backspegel för detta datum ser jag att för sju år sen inföll midsommarafton idag. Men i år får vi vänta i fyra dagar till. Inte för att det spelar mig nån roll, den ena dagen är liksom den andra lik numera. 

Inte så mkt på programmet idag heller. Två kycklingfiléer ligger och tinar i köket och ska marineras och läggas i grillpannan om några timmar. Tilll dem blir det förstås lite grönt och hemlagad potatissallad. En grillpanna av gjutjärn får ersätta utegrillen eftersom det inte är tilåtet med kolgrill på balkongen, Jag har funderat ibland på att köpa en elektrisk rgill för det är inte förbjudet. Men det finns inget el-uttag där heller och jag gillar inte att dra skarvkablar inifrån eftersom det ju ska vara jordade uttag utomhus. Men det funkar att grilla i pannan också.

Och "flowet" jag skrev om och hoppades på igår tycks hålla i sig. Jag fick ihop ett antal rader med sex rätt så pengarna tillbaka fick jag. Och det med lite råge också. Kul även om jag inte precis blev förmögen. 

Men det ger ju spelpengar för ett tag framöver i alla fall. Vinster under tusenlappen brukar jag låta stå kvar på spelkontot hos ATG så jag slipper fylla på det på ett tag. Nästa spel blir nog på onsdag då jag säkert testar lyckan på V86. Troligen åter med en Harry-påse.

Ha nu en fortsatt fin söndag, kära ordbrukare, i Grundsunda, Hässelby, Åmål och Övertorneå.

Vi ses! Endera dagen...

 
 
Amisa

Amisa

19 juni 2022 16:17

Du kanske kan använda jordad kabel inifrån och komplettera den med en jordfelsbrytare om du vill grilla på balkongen?

Tänk om vi har lyckan att få vara lika pigga som Paul McCartney när vi blir 80, det vore inte dumt!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Göran

19 juni 2022 17:48

Nja... närmaste jordade uttag inomhus finns i köket som ligger i andra änden av lägenheten. Behöver i så fall en kabel på 10-15 meter. Så jag fortsätter nog med grillpannan från Skeppshult. Gjutjärn är aldrig fel!

 
Pinkozzy

Pinkozzy

23 juni 2022 09:59

Dra en jordad skarvsladd från köket. Där finns bara jordade uttag. Funkar kanon. Vill du vara 100 kan fu komplettera med en jordfelsbrytare om inte huset redan är säkrad.
Spel slutade jag med för ca 20 år sedan. Hade ett antal lottorader ihop med en vän som dog och då slutade mitt spelande, som ändå var ytterst måttligt. Numera spelar jag på börsen.

http://www.bloggplatsen.se/pinkozzy

Göran

23 juni 2022 10:23

Jodå, jag fattar att det funkar men tror ändå att jag kör på med grillpannan. Mitt spelande är ytterst oregelbundet och som mest satsar jag 150 kr på en Harrypåse då och då. Ganska ofta får jag pengarna tillbaka men sällan några större summor. Börsen är säkert minst lika spännande men det är ju lite mer långsiktigt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards