Direktlänk till inlägg 19 juni 2022

Födelsedag och dödsdag

Av Göran - Söndag 19 juni 11:47

Idag grattar vi Sir Paul McCartney på 80-årsdagen. En av min tidga ungdoms stora idoler även om jag allra bäst gillade de Beatleslåtar där John Lennon var lead singer.

Idag är det också elva år sedan saxofonisten i Springsteens E street Band lämnade jordelivet.Clarence Clemmons, av bandet kallad "The Big Man". Och stor var han ju som ett hus nästan. Men framför allt kunde han spela saxofon som ingen annan. Jag delade ett klipp på FB förut men jag ska dela det här också för att hedra Clarence.

En enkel, rak med riktigt svängig rökare från hans fritidssyssla, The Red Bank Rockers där han spelade då han var ledig från Springsteens kompband.

I bloggens backspegel för detta datum ser jag att för sju år sen inföll midsommarafton idag. Men i år får vi vänta i fyra dagar till. Inte för att det spelar mig nån roll, den ena dagen är liksom den andra lik numera. 

Inte så mkt på programmet idag heller. Två kycklingfiléer ligger och tinar i köket och ska marineras och läggas i grillpannan om några timmar. Tilll dem blir det förstås lite grönt och hemlagad potatissallad. En grillpanna av gjutjärn får ersätta utegrillen eftersom det inte är tilåtet med kolgrill på balkongen, Jag har funderat ibland på att köpa en elektrisk rgill för det är inte förbjudet. Men det finns inget el-uttag där heller och jag gillar inte att dra skarvkablar inifrån eftersom det ju ska vara jordade uttag utomhus. Men det funkar att grilla i pannan också.

Och "flowet" jag skrev om och hoppades på igår tycks hålla i sig. Jag fick ihop ett antal rader med sex rätt så pengarna tillbaka fick jag. Och det med lite råge också. Kul även om jag inte precis blev förmögen. 

Men det ger ju spelpengar för ett tag framöver i alla fall. Vinster under tusenlappen brukar jag låta stå kvar på spelkontot hos ATG så jag slipper fylla på det på ett tag. Nästa spel blir nog på onsdag då jag säkert testar lyckan på V86. Troligen åter med en Harry-påse.

Ha nu en fortsatt fin söndag, kära ordbrukare, i Grundsunda, Hässelby, Åmål och Övertorneå.

Vi ses! Endera dagen...

 
 
Amisa

Amisa

Söndag 19 juni 16:17

Du kanske kan använda jordad kabel inifrån och komplettera den med en jordfelsbrytare om du vill grilla på balkongen?

Tänk om vi har lyckan att få vara lika pigga som Paul McCartney när vi blir 80, det vore inte dumt!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Göran

Söndag 19 juni 17:48

Nja... närmaste jordade uttag inomhus finns i köket som ligger i andra änden av lägenheten. Behöver i så fall en kabel på 10-15 meter. Så jag fortsätter nog med grillpannan från Skeppshult. Gjutjärn är aldrig fel!

 
Pinkozzy

Pinkozzy

Torsdag 23 juni 09:59

Dra en jordad skarvsladd från köket. Där finns bara jordade uttag. Funkar kanon. Vill du vara 100 kan fu komplettera med en jordfelsbrytare om inte huset redan är säkrad.
Spel slutade jag med för ca 20 år sedan. Hade ett antal lottorader ihop med en vän som dog och då slutade mitt spelande, som ändå var ytterst måttligt. Numera spelar jag på börsen.

http://www.bloggplatsen.se/pinkozzy

Göran

Torsdag 23 juni 10:23

Jodå, jag fattar att det funkar men tror ändå att jag kör på med grillpannan. Mitt spelande är ytterst oregelbundet och som mest satsar jag 150 kr på en Harrypåse då och då. Ganska ofta får jag pengarna tillbaka men sällan några större summor. Börsen är säkert minst lika spännande men det är ju lite mer långsiktigt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 1 juli 14:39

Jag tror nästan att vädergudarna blev lite sura när jag smädade vår härliga sommar. Idag är värmeböljan betydligt mer beskedlig. Tjugo grader är helt acceptabelt. Räcker alldeles utmärkt, Mulet hela förmiddagen och för en stund sedan hörde jag hur de...

Av Göran - Torsdag 30 juni 20:24

Efter de senaste dagarnas monsterhetta känner jag mig föranleden att än en gång spotta sommaren i ansiktet med hjälp av eminente Bengt Sändh i hans odödliga "Vals om sommaren". Jag vet mkt väl att jag lagt ut den både en och flera gånger tidigare men...

Av Göran - Onsdag 29 juni 11:27

Hela Sveriges Gösta har lämnat jordelivet. Namnet på den kolleriske pappan i camparfamiljen från 70-talet i "Vi hade i alla fall tur med vädret" så genialsikt spelad av Rolf Skoglund. Som nu alltså gått ur tiden. Av nån anledning fick han aldrig nån ...

Av Göran - Söndag 26 juni 14:31

Då hoppas jag att "Herr Ågren" har lämnat alla de som eventuellt hade besök av honom igår på vad jag förra året utsåg till "Alvedonets dag". Midsommardagen, alltså. En av de dagar då landets pizzabagare har massor att göra. Nyårsdagen lär vara den da...

Av Göran - Fredag 24 juni 09:11

Om jag försöker skriva kommentarer på andras bloggar kommer det, sen  ett par dagar, fram en textruta där det står att "Din IP-adress är tillfälligt avstängd p.g.a misstänkt spam". Och mina ord försvinner ut i tomma intet, i cyberrymden. Nåt osynli...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se