Direktlänk till inlägg 18 maj 2009

Stukad fot och politikerförakt

Av Göran - 18 maj 2009 21:45

Måndag NU IGEN!!! Vad är det som gör att denna dag tycks komma så mycket oftare än t.ex lördag?

Och idag drabbades jag också, på bästa katten-Gustaf-manér av ett elakt "splatt"! Nej, jag blev inte "tårtad" eller fick en vattenfylld balong i skallen men jag stukade höger fot när jag steg ur 16-tonstrucken på jobbet.

Just när det hände gjorde det skitont men gick över nästan genast och jag jobbade klart och gick 700-800 meter till duschrummet utan  problem.

Men i bilen på väg hem kom smärtan tillbaka och jag hade faktiskt svårt att köra. Nu, 2 st ipren senare, känns det bättre och jag hoppas att den inte sväller upp till imorgon bitti för då måste jag sjukanmäla mig och det undviker jag ju i det längsta. Vem tusan har råd att förlora lön för en hel arbetsdag?

Men måste man så måste man ju! Om jag skulle drabbas av t.ex förkylning så lär jag ju släpa mig dit och genomlida åtminstone halva dagen för att få så lite karens som möjligt men kan jag inte stå och gå utan smärta så är det nog bara att bita i det sura äpplet och stanna hemma.

Ärligt talat så tvivlar jag starkt på att varken den offentliga eller privata sektorn har tjänat nåt på införandet av karensdag i sjukförsäkringen.

Jovisst, korttidsfrånvaron HAR minskat! MEN.... på bekostnad av att långtiddssjukskrivningarna har ökat istället så att den totala sjukfrånvaron idag är större än innan karensen infördes. Och långa sjukskrivningar är dyrare för både arbetsgivare och oss skattebetalare. För att inte tala om lidandet hos alla de drabbade.

Fast det förvånar mig ju inte precis att det blev så. Det fattade väl vem som helst att okynnesfrånvaron skulle minska eller nästan upphöra. Likaså att folk, i mycket högre grad, skulle gå och jobba fast de var sjuka och egentligen borde stannat hemma. Följden blir såklart dels att många smittat sina arbetskamrater med flunsor och snuvor, samt att många fått betala priset för sin sjuknärvaro med allvarligare sjukdom som tvingat dem till längre vila än vad som kanske behövts annars.

Men poltikerna hittar säkert sätt att räkna på som visar att de har rätt och vi fel. Det är ju deras jobb att bevisa att de har rätt! Eller...?

Tittade en stund på partiledardebatten igår kväll och slogs av en tanke;

De där människorna är egentligen inte ett spår intresserade av hur vi grässrötter har det eller vad vi tycker eller hur vi mår. De lever för att debattera saker de egentligen inte alls förstår utan bara har läst på för att kunna slå "fakta" i skallen på sina motståndare. De står där i riksdagen eller i TV-studion och skäller på varandra och sen delar de taxi hem och är bästa polare! (Ger jag mig f-n på.....)

Och råkar man titta på en riksdagsdebatt så bara häpnar man över hur tomt det är i plenisalen. Kanske 10-15 % av platserna är bemannade. Var f-n är resten??? Och på hur många andra arbetsplatser är det ok att sitta och sova på jobbet? Om JAG gör det och min chef ser det får jag en skarp varning första gången och händer det igen kan jag t.o.m få sparken.

Kanske vi borde börja sparka de där också!? Se till att bänknötarna blir utan riksdagsplats i nästa val!

Faktiskt tycker jag att miljöpartiet har en poäng med tanken att ingen ska sitta i riksdagen på livstid. Två mandatperioder räcker, tycker jag. Sen ska de återgå till den vanliga arbetsmarknaden och släppa fram andra. Efter 4 års "vanligt" jobb kanske man kan väljas igen. På det sättet skulle fler politiker få lite kontakt med verkligheten. Idag verkar de leva i nån sorts skyddad verkstad!

Politikerförakt? Ja, kanske. Men det är väl i så fall inte mer än rätt för jag tycker det känns som om DE föraktar oss! Den hand som föder dem, alltså!

Nej, jag skulle vilja se den politiker som skulle våga leva paralellt med mig i en vecka. Stiga upp klockan fem och åka och jobba och sen allt det andra man också ska orka. Samt få se hur man måste vända på slantarna för att få ihop det ekonomiskt. De vet inget alls om min och flertalet andras vardag och är därför inte värdiga att representera oss heller. Så det blir nog en blankröst i EU-valet i Juni....


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 3 dec 21:50

Har just lämnat TV-soffan efter att ha svettats och lidit i tre perioder. Det skilde nio poäng mellan Timrå och Vita Hästen från Norrköping inför kvällens drabbning, nu skiljer det tolv. Men skillnaderna på isen var marginella och om något lag stundt...

Av Göran - Söndag 1 dec 18:43

Nu har skåningarna runt Kristianstad bevisat att det finns lika dumt folk där som här. Efter förra matchen, lagen emellan, utsattes ju deras buss för stenkastning av någon eller några inteligensbefriade individer. Idag har lagen mötts igen nere i S...

Av Göran - Fredag 29 nov 21:40

Idag har jag, på min arbetsgivares bekostnad, käkat tapas för första gången i mitt liv. En intressant upplevelse! För dig som kanske inte har en aning om vad tapas är så kan jag berätta att det är en spansk företeelse där man beställer flera olika ...

Av Göran - Torsdag 28 nov 20:59

Idag har vi äntligen fått lite snö här på Sveriges midja. Marken är vit och det blev genast mycket ljusare ute. Jag var till mitt närmaste Willys för några timmar sedan och det var en helt annan sak att köra dit jämfört med förra gången då jag fick k...

Av Göran - Tisdag 26 nov 18:32

Eftersom jag var ledig igår hade jag liksom måndag i huvudet hela förmiddagen idag. Vi niokaffet kommenterade jag att det var besynnerligt att ingen av de stora produktonsavdelningarna kört ner sin grå låda till oss. De har varsin gigantisk plastback...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se