Direktlänk till inlägg 18 maj 2009

Stukad fot och politikerförakt

Av Göran - 18 maj 2009 21:45

Måndag NU IGEN!!! Vad är det som gör att denna dag tycks komma så mycket oftare än t.ex lördag?

Och idag drabbades jag också, på bästa katten-Gustaf-manér av ett elakt "splatt"! Nej, jag blev inte "tårtad" eller fick en vattenfylld balong i skallen men jag stukade höger fot när jag steg ur 16-tonstrucken på jobbet.

Just när det hände gjorde det skitont men gick över nästan genast och jag jobbade klart och gick 700-800 meter till duschrummet utan  problem.

Men i bilen på väg hem kom smärtan tillbaka och jag hade faktiskt svårt att köra. Nu, 2 st ipren senare, känns det bättre och jag hoppas att den inte sväller upp till imorgon bitti för då måste jag sjukanmäla mig och det undviker jag ju i det längsta. Vem tusan har råd att förlora lön för en hel arbetsdag?

Men måste man så måste man ju! Om jag skulle drabbas av t.ex förkylning så lär jag ju släpa mig dit och genomlida åtminstone halva dagen för att få så lite karens som möjligt men kan jag inte stå och gå utan smärta så är det nog bara att bita i det sura äpplet och stanna hemma.

Ärligt talat så tvivlar jag starkt på att varken den offentliga eller privata sektorn har tjänat nåt på införandet av karensdag i sjukförsäkringen.

Jovisst, korttidsfrånvaron HAR minskat! MEN.... på bekostnad av att långtiddssjukskrivningarna har ökat istället så att den totala sjukfrånvaron idag är större än innan karensen infördes. Och långa sjukskrivningar är dyrare för både arbetsgivare och oss skattebetalare. För att inte tala om lidandet hos alla de drabbade.

Fast det förvånar mig ju inte precis att det blev så. Det fattade väl vem som helst att okynnesfrånvaron skulle minska eller nästan upphöra. Likaså att folk, i mycket högre grad, skulle gå och jobba fast de var sjuka och egentligen borde stannat hemma. Följden blir såklart dels att många smittat sina arbetskamrater med flunsor och snuvor, samt att många fått betala priset för sin sjuknärvaro med allvarligare sjukdom som tvingat dem till längre vila än vad som kanske behövts annars.

Men poltikerna hittar säkert sätt att räkna på som visar att de har rätt och vi fel. Det är ju deras jobb att bevisa att de har rätt! Eller...?

Tittade en stund på partiledardebatten igår kväll och slogs av en tanke;

De där människorna är egentligen inte ett spår intresserade av hur vi grässrötter har det eller vad vi tycker eller hur vi mår. De lever för att debattera saker de egentligen inte alls förstår utan bara har läst på för att kunna slå "fakta" i skallen på sina motståndare. De står där i riksdagen eller i TV-studion och skäller på varandra och sen delar de taxi hem och är bästa polare! (Ger jag mig f-n på.....)

Och råkar man titta på en riksdagsdebatt så bara häpnar man över hur tomt det är i plenisalen. Kanske 10-15 % av platserna är bemannade. Var f-n är resten??? Och på hur många andra arbetsplatser är det ok att sitta och sova på jobbet? Om JAG gör det och min chef ser det får jag en skarp varning första gången och händer det igen kan jag t.o.m få sparken.

Kanske vi borde börja sparka de där också!? Se till att bänknötarna blir utan riksdagsplats i nästa val!

Faktiskt tycker jag att miljöpartiet har en poäng med tanken att ingen ska sitta i riksdagen på livstid. Två mandatperioder räcker, tycker jag. Sen ska de återgå till den vanliga arbetsmarknaden och släppa fram andra. Efter 4 års "vanligt" jobb kanske man kan väljas igen. På det sättet skulle fler politiker få lite kontakt med verkligheten. Idag verkar de leva i nån sorts skyddad verkstad!

Politikerförakt? Ja, kanske. Men det är väl i så fall inte mer än rätt för jag tycker det känns som om DE föraktar oss! Den hand som föder dem, alltså!

Nej, jag skulle vilja se den politiker som skulle våga leva paralellt med mig i en vecka. Stiga upp klockan fem och åka och jobba och sen allt det andra man också ska orka. Samt få se hur man måste vända på slantarna för att få ihop det ekonomiskt. De vet inget alls om min och flertalet andras vardag och är därför inte värdiga att representera oss heller. Så det blir nog en blankröst i EU-valet i Juni....


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards