Alla inlägg den 4 maj 2009

Av Göran - 4 maj 2009 22:16

Ju längre jag jobbar vanlig dagtid (var ju skiftarbetare i över 25 år innan) och ju älde jag blir desto mer förstår jag seriekatten Gustafs hat mot måndagar!

"Du vet att det är måndag när det alltid står ett elakt "splatt" och väntar bakom varje hörn!" Så stod det i en strip med Gustaf en gång och genast han passerat runt ett gathörn fick han en vattenfylld balong på sig eller en tårta i ansiktet.

Dessa "splatt" ska nog tolkas mer som en metafor för alla de motgångar som, av nån anledning, så ofta drabbar en just på måndagar. Min dag har alltså inte varit nån större hit...

Inget dramatiskt egentligen, bara det att dagen varit fylld av "Murphy´s lag". Och om någon, till äventyrs inte känner till den så lyder den (fritt tolkat och översatt): Kan nånting jävlas så kommer det att göra det!

Så var det från start till slut på hela min arbetsdag. Grejer krånglade och verktyg var försvunna. På nåt märkligt sätt har diverse utrustning förmågan att "få fötter" så fort man vänder ryggen till. T.ex en mindre slägga som är oumbärlig i mitt jobb. Först försvann en förra veckan och vi letade fram reservverktyget. Imorse var också den borta. Efter mycket letande hittade jag så en lite mindre som jag genast "adopterade" men när jag kom åter efter nio-fikat hade även den uppslukats av jorden. Märkligt nog har jag inte klämt nåt finger eller bränt mig vilket annars är vanlig såna där dagar.

Men eftersom jag redan tidigt insåg att det var just en sån dag så har jag aktat mig lite extra också.

Jag har flera gånger tidigare hämtat små citat ur husguden Ulf Lundells rika produktion och ska så göra även ikväll. Det kommer från låten "Gott att leva" och lyder: "Från botten finns det bara en väg - det är upp!"

Det kan alltså bara bli bättre imorgon. Gäller även ev. blogginlägg! Godnatt!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards