Alla inlägg den 17 mars 2009

Av Göran - 17 mars 2009 22:15

Det finns en blogg-kollega här (som jag inte ska nämna vid nick-name) som dagligen spyr galla över sitt ex och hans nya partner. Ofta med 5-6 inlägg samma dag! Jag har tyckt att det känts lite konstigt att dels hävda att man skiter totalt i vad ens ex har för sig och dels gotta sig i varje motgång han drabbas av eller ställer till för sig. Skällsorden haglar i den bloggen och jag undrar för mig själv hur man orkar lägga sååå mycket energi på att hata nån annan och önska att all världens olycka ska drabba den personen.

Ni som brukar surfa runt här fattar säkert vem jag menar.

Påhoppen är oftast barnsliga och på dagisnivå och den enda nyfikenhet den bloggen väcker hos mig är... Vad är egentligen sant?

Vem är denne förhatlige föredetting? Uppenbarligen har han i alla fall lyckats så en djup, obotlig bitterhet hos bloggerskan eftersom det verkar som om hela hennes existens går ut på att gotta sig i hans eventuella motgångar eller ännu hellre jävlas med honom om hon kan.

Kan det vara så att det är bloggerskan själv som är en riktig ärkebitch? Jag vet inte men konstigt verkar det...

Jag har stött på en och annan ärkebitch själv genom åren (och manliga skithögar också, för den delen) men det var ju det där med att inte "kasta skit" på namngivna personer som jag hade lovat. Så vi låter det vara FAST nån i min närhet gjorde mig riktigt besviken ikväll och det med en massa dåliga svepskäl som ursäkt för att inte ställa upp när jag bad om hjälp.

Får väl kanske fundera lite till på att skaffa en till blogg som ingen i kretsen runt mig vet adressen till. En där jag är helt anonym och kan spy galla över vem jag vill!

Fast bättre vore förstås att ta fram den kunskap jag har om samurajfilosofi. "Glöm det som varit ty det har farit!", är ett exempel på deras klokskap.

Hur är det den lyder, den där "bönen" jag läst så många gånger men ännu inte lyckats memorera helt? Nåt sånt här, tror jag...;

"Ge mig modet att förändra det jag kan förändra

Styrkan att acceptera det jag inte kan förändra

Och förståndet att inse skillnaden"

Tisdagskväll över Sverige! Dagarna blir längre och längre. Ljuset återvände sakta men säkert och tinar frusna kroppar och hjärtan. Avslutar med att citera en av mina husgudar, Ulf Lundell...

"Det är gott att leva... Trots allt!"

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards