Direktlänk till inlägg 20 april 2012

Storm i ankdammen

Av Göran - 20 april 2012 10:44

Har surfat runt lite i nyhetsflödet nu på morgonen och ser att moderutternas partisekreterare avgår.

So what? Vem f-n bryr sig? Utanför hennes parti alltså. Partisekreterare och andra företrädare kommer och går men poltiken består.

Nu får hon ju tid över till annat. Som att plugga lite svensk historia till exempel. Så hon lär sig att moderaterna, eller högerpartiet som de hette på den tiden, INTE var nån av de drivande krafterna bakom reformen "allmän rösträtt" som hon visst påstått på fullt allvar.

Lika rösträtt för alla medborgare har inte moderaterna stått bakom förrän det blev politiskt korrekt att göra det.

Inte heller stod de bakom andra reformer som vi idag anser vara självklarheter i vårt samhälle. Semester för alla, lagen om anställningsskydd eller nån annan av de lagar som gynnar fotfolket i arbetslivet.

De vill så gärna kalla sig arbetarparti och vara folkets röst men nu verkar svenska folket vara på väg att vakna upp och inse att skattesänkningar inte ger fler jobb utan bara rikare arbetsgivare. Historien talar emot moderaterna hur mycket de än hävdar att de är det nya arbetarpartiet. När hörde du senast en moderat gå ut och säga att arbetsgivarna måste ta större ansvar för anställda som slitits ut av dålig arbetsmiljö?

Ett gäng centerungdomar i Umeå har tagit ett nytt grepp för att vinna skolvalet - de har poserat halvnakna på affischer. Vad vill man uppnå med det? Det enda det visar är väl att alla vägar till makt är ok - att ändamålet helgar medken no matter what! Störtlöjligt! Och garanterat något de själva kommer att skämmas över om några år när de blivit etablerade i samhället på olika vis.

I vårt grannland i väster, ni vet det där bergiga landet där de går omkring i lusekofter och äter sylt på smörgåsen, pågår rättegången mot den kanske störste stollen som funnits i Europa sen 1945, Breivik.

Norrmännen själva vill ändra lagen så man verkligen kan säkerställa att han aldrig mer får gå lös. I Sverige går det redan idag men i Norge finns ingen livstidsdom i straffskalan. Jag sätter därför en slant på att han, till sist, kommer att dömas till vad vi i Sverige kallar sluten psykiatrisk vård och därefter stoppas undan på rikets säkraste anstalt.

Men det som gör mig väldigt betänksam när det gäller Breivik är att han tydligen får 100-tals brev från kvinnor som attraheras av honom i olika grad. Jamen, vad är det med människorna? Eller är detta ett fenomen som inte händer då brottslingen är kvinna? Skriver killar också friarbrev till kvinnliga mördare?
Nu är ju männen kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken, och särskilt när det gäller våldsbrott, men ändå? Hur i herrans namn kan man bli så fascinerad av en massmördare att man skickar brev och vill träffa honom.

Breivik är ju inte den förste brottslingen som får såna brev. Det var ju samma med Clark Olofsson på sin tid, Knutbypastorn, och med Englas mördare, Anders Eklund. Den sistnämnde fick ju t.o.m flera friarbrev av ensamma mammor med barn i Englas ålder. Hur tänker man då?

Norrmalmstorgsrånaren på 70-talet, Janne Olsson, gifte sig ju t.o.m med en ur gisslan efteråt och gav upphov till begreppet "Stockholmssyndromet".

För mig är det här fullständigt obegripigt. Aldrig i livet att jag skulle komma på tanken att skriav kärleksbrev till t.ex mamman till Bobby, den autistiske pojke som torterades till döds av styvpappan med hennes hjälp.

Så vad beror det på? Har de så jävla tråkiga liv att de måste söka spänningen? Eller är det moderskänslor som vaknar och får dem att tro att de ska kunna "göra om" brottslingen till en ängel? Ofattbart är det i alla fall.

Grattar Brynäs till SM-guldet i hockey också! Fast lite grann tycker jag synd om Skellefteå som kämpade hårt in i det sista. Ser fram emot nästa hockseysäsong då just Brynäs ska spela en utematch mot mitt Timrå nånstans i Gävle. Tror nästan att jag ska åka ner då om jag kan. Sist jag var till Gävle för att se hockey var det med chartrat tåg till Timrås andra match efter återkomsten till elitserien år 2000. Där kom vi dryga 500 rödvita supportrar sjungande över perrongen inför skräckslagna Gävlebor som inte alls var beredda på en sån invasion. Men till vintern kanske det blir en resa igen, det är lite häftigt med utomhusmatcher. Bara det inte blir mer än en per säsong.

Ryggen börjar så smått att gå till sig så jag hoppas kunna byta däck på bilen under helgen, det är ju nästan en vecka över tiden. Men nu lovar visst SMHI nya snöoväder och då får man ju faktiskt ha dubbdäcken kvar.

Nåja, det löser sig, förr eller senare, sa han som sket i vasken!

Nu tillönskas mina trogna ordbrukare en fin fredag och en underbar helg i Örsundsbro, Muodosolompolo, Vissetofta och Falsterbo. Sköt om er - annars gör nån annan det!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards