Alla inlägg den 22 maj 2012

Av Göran - 22 maj 2012 06:28

Idag är det en sån där dag som cheferna för Svensk Gamtidning och Vänt i Häcken (Hänt i veckan) äääälskar! Det är barndop för prinsessan OLW (eller var det  Estrella...?) eller vad hon nu skulle heta, flickstackar´n som aldrig kommer att få en lugn stund i hela sitt liv.

Men danskarna hann före. Deras nytillskott till kungahuset är redan välsignat av Vår Herres ombudsman på plats. Och när jag kollade min mail nyss dök det upp en blinkande ruta till höger där jag uppmanades att rösta om Athena var ett vackrare namn än Estelle. Det gjorde jag förstås inte - jag bara låtsas vara intresserad här ovan.

Nåja, innan dagen är slut lär vi kunna läsa i de främsta skvallerblaskornas nätupplagor (AB & Expressen) vilka som var där, vem de kom dit med och vad de hade på sig. Samt vad de fick att äta, dricka o.s.v

Nyhetsmedias fokus på vad som är viktigt har förskjutits ganska mycket de senaste 10 åren. Kvällstidningarna har väl kanske aldrig varit det mest tillförlitliga nyhetskanalerna men idag är de inget annat än skvallertidningar.

Själv ska jag ägna en del av dagen åt nåt annat med kvinnonamn - Agda heter nämligen min arbetsgivares nya datasystem för tidsregistrering och löner. Och idag ska jag dit nån timme för att få lära mig hantera just Agda.

Ända sen tidernas begynnelse, sen Vår Herre var en liten pojke, har jag varje månad fått ett lönebesked hemskickat med posten och kunnat konstatera att "Jaså, det blev inte mer". Men nu är det slut med det! Istället ska vi själva fortsättningsvis kunna logga in oss hos "Agda" och kolla av både våra utförda arbetstider och den kommande lönen.

Nåja, det lär väl ge sig med det också bara man lärt sig.

På spisen står 1½ kg fläsklägg och kokar. Den ska sedan skäras i småbitar och hällas i den ärtsoppa jag ska tillverka under förmiddagen. Hemgjord ärtsoppa är en av många saker som jag tycker förgyller tillvaron en aning och eftersom jag vet att min tama husmekaniker tycker likadant ska jag söka kontakt med honom om ett par timmar och kolla hur han jobbar idag. Om han har tid att komma över på en tallrik ärtor med fläsk.

Igår var jag ännu duktigare - då tvättades fönster här och byttes gardiner. Fast..... om sanningen ska fram så är det två rum kvar att stryka och hänga upp gardiner i. Orken tog liksom slut efter att ha varit igång med det och med tvätt i 8-9 timmar. Dessutom gjorde  jag köttbullar vilket också tar sin lilla rundliga tid om man tillverkar dem själv istället för att köpa Mamma Scan.

Således blev jag med tiden tämligen trött i benen och när middagsdisken var klar damp jag ner i soffan och där blev jag liksom kvar tills GIF Sundsvalls match mot Elfsborg drog igång. Och då blev jag kvar ännu längre. I alla fall tills jag insåg att Norr-landslaget (som GIF vill kalla sig) var chanslösa mot serieledarna. De är bra, de där Boråsarna! Så bra att det är tveksamt om GIF haft nån chans ens med alla spelare friska och hela och ingen avstängd.

Men det är bara att ta nya tag för Sveiges nordligaste elitlag i fotboll. Spotta i nävarna och resa sig och få en ny smäll! Eller kanske ge en själva. Jag tror ändå att när säsongen summeras i oktober nån gång så kommer GIF att ha klarat sig kvar denna första säsong på denna sejour i fotbollens finrum.

I vintras stack man ju ut hakan från klubbledningens sida och gick ut och sa att GIF Sundsvall vill bli ett topplag och vara med och kriga om SM-guldet. Etablissemanget söder om Dalälven drog förstås på mun och flinade lite hånfullt åt "fattiga kusinen från Norrland" som trodde sig kunna bli ett lag att räkna med i Sverige, Europa och världen.

Men jag tycker att det är friskt vågat att sätta upp djärva mål. Om målsättningen alltid är att inte åka ur lär man knappast lyckas med så mycket mer heller. Och idag har vi häruppe träningsförhållanden som är fullt jämförbara med lagen söderöver. Vad som talar emot är väl befolkningsunderlaget och antalet företag som kan slanta upp sponsorpengar. Men då får man vara smart istället och använda sin resurser rätt. Det ska bli intressant att se om de är så smarta. Utan att egentligen vara nån riktig Giffare så hoppas jag att de lyckas: Om inte annat så för att täppa till käften på alla de där som säger att det inte går

Därmed ska jag gå och titta till min fläsklägg och ärtorna som ligger i blöt sen igår kväll. Den lilla men naggande goda kretsen av ordbrukare tillönskas förstås en underbar tisdag i Treriksröset, Smygehuk, Hedemora och Skags Udde.

Sköt om er! Så inte nån annan måste göra det åt er.




Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards