Direktlänk till inlägg 23 juni 2014

Liten junibetraktelse

Av Göran - 23 juni 2014 10:36

Så var midsommaren över för denna gång. Själva aftonen tillbringade jag i storasysters stuga med henne, svåger, syskonbarn och barnbarn samt vår enda kvarlevande moster med man och en av deras söner. Min kusin, alltså.

Nyktert och städat var det eftersom jag dels skulle köra hem och dels skulle upp i ottesången på midsommardagen för att arbeta. Nu är dagskiften avklarade och två nätter skiljer mig från 6 dagar ledigt.

En kylig juni har vi haft hitintills detta år. Då jag för en vecka sen jobbade natt senast var det bara 3 plusgrader vid midnatt. Vart tog sommaren vägen? Eller tycker vår herre att vi ska betala tillbaka för värmen och solen vi fick förra året? Kanske lite tidigt att börja gnälla -vi har ju både juli och augusti kvar-  men liiite varmare kunde det ju få vara. Sommarsolståndet är också överståndet så nu går vi sakta men säkert mot mörkret igen. Huga, huga!!!

Fotbolls-VM har dragit igång också till oss sportfånars stora glädje. Sverige är ju tyvärr inte med i år men jag har skaffat mig flera nya favoritlag. Först Costa Rica och sedan både Chile, Iran och Algeriet. Alla tre riktiga underdogs och vem älskar inte en underdog? D.v.s den som till allas förvåning vinner mot stormakter som England och Spanien t.e.x

Fast föresten så är väl inte England nån stormakt i världsfotbollen längre och har väl egentligen inte varit sen 1966 då de tog sitt enda VM-guld. Engelsmännen själva tycker förstås att fotboll är "deras" sport men utvecklingen har sprungit ifrån dem i Sydeuropa, Tyskland, Holland och kanske framför allt, i Sydamerika.

Brasilien är ju guldfavoriter och det lär väl utbryta både revolution, landssorg och kravaller om de misslyckas att ta guld på hemmaplan. Och visst önskar också jag att de ska hitta till den där sambafotbollen som är så kul att se på men fram till nu har de inte alls imponerat spelmässigt.

Så av vad jag sett hittills är det tyskarna som imponerat allra mest även om de tappade poäng häromkvällen. Det finns ju någon gammal brittisk (tror jag att det är) skämtsam definition av vad fotboll är som lyder ungefär...,

"Fotboll är när 22 vuxna män jagar efter samma boll på en rektangulär gräsmatta och när det är över så vinner Tyskland"

Och visst är de, som alltid, svårslagna även i år och i nuläget får de mitt guldtips men mycket kan ju hända efter vägen som kastar omkull mina teorier.

Mitt hem kryllar av katter just nu. 7 st inalles. Fyra kattungar och deras mor och far samt äldste sonens kattoxe som är inackorderad hos mig medan han besöker en kompis i Uppsala. Dotterns hankatt fick ju kulorna hyvlade i mars men uppenbarligen några dagar för sent för han hann avla fram en kull ungar innan "bjällrorna knipsades".

Det var dock den sista kullen, tack och lov. Och tack och lov en gång till så är de snart flyttfärdiga, de små krabaterna. De är rumsrena och äter numera själva så kattmamman får snart skiljas från dem.

Annars så.... sover jag gott om nätterna i min nya säng. Imorgon får jag veta om jag sover lika gott om dagarna eftersom första natten går av stapeln ikväll. Om det kanske jag bloggar nästa gång. Eller också inte, vi får se!

Tills dess önskar jag mina trogna ordbrukare en fortsatt skön och lite varmare sommar. Njut av jordgubbar och allt det där andra som börjar växa upp nu i Simrishamn, Kävlinge, Hargshamn och Obbola.

Var inte rädda om er - LEV!

 
 
anthilias

anthilias

23 juni 2014 11:57

Även i södra landsändan har vädret blivit svalare på nätterna...
Dagarna varvas av sol och regnskurar. Vi fick ett ordentligt åskoväder i veckans som varit med rejält med hagel!!
Men det är lagom till semestern med sämre väder:)...
Hoppas nätterna gick bra att jobba.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

23 juni 2014 22:54

Här var det bara en grad varmt på midsommaraftonen och sämre har man aldrig varit med om. men.....då kan det väl knappast bli sämre. Så underbart att ha så många söta små kattor hos sig. Jag har varit kattvakt till en katt hela helgen och saknar faktiskt min katt Oskar. Ska väl skaffa en ny så småningom men inte riktigt ännu.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

24 juni 2014 06:56

Hmm... Jovisst är de söta när de är sådär små men... Jag tycker om djur i allmänhet men är ingen kattmänniska. Men ändå har det funnits katt i mitt hem under fler år av mitt liv än jag varit utan katt. Och detta trots att jag aldrig nånsin själv skaffat en enda katt.
Antar att jag är "Den ofrivillige katthussen"

 
Gubbfan

Gubbfan

26 juni 2014 17:09

Du undrade: "Vart tog sommaren vägen?"
Lugn!
Första halvan fick vi i maj innan skolorna slutat. Sedan kom skolavslutningarna och ruskvädret.
Del 2 av sommaren kommer i andra halvan av augusti och i september efter att ungarna tvingats inomhus till världens bästa skola eller vad det nu skulle vara för några år sedan.
När politikerna väl har genomfört det där med obligatorisk sommarskola kommer vi att få sommar under den vanliga tiden igen.
Så var bara lugn.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards