Direktlänk till inlägg 2 april 2015

Grattis Malmö

Av Göran - 2 april 2015 21:49

Har man inga egna glädjeämnen får man glädjas med någon annan! Det har jag gjort ikväll framför dumburken.

Började med inställningen att jag skulle "blippa" mellan semifinalmatchen Frölunda-Växjö och SHL-kvalet mellan Leksand och Malmö men det blev att jag la nästan all tid på Leksand-Malmö.

Vilken match!

Vilken fart!

Och vilken kämpaglöd hos Skånelaget!

Egentligen spelar det mig ingen roll alls om Dalarna eller Skåne spelar i högsta serien till hösten. Men som kampen utvecklade sig så gläds jag faktiskt med Malmö IF. De krigade med stort hjärta och lyckades till sist ro hem det hela.

Sen kan jag väl också känna ett visst medlidande med Leksand. Masarna kämpade också men det räckte inte.

Sorry, Leksand! Jag vet hur det känns! Been there, done that!

Vad som nu återstår av hockeysäsongen 2014-2015 är semifinalerna och finalen. Och jag måste säga att jag har svårt att se vem som ska kunna rubba Skellefteå. De leder sin semi med 3-0 och behöver bara en seger till för att vara i final.

Där möter de antingen Växjö eller Frölunda. I nuläget är det smålänningarna som har momentum (som det ju så vackert heter nuförtiden) genom ledning i sin semifinalserie. Men något säger mig ändå att det nog, trots allt, blir Frölunda som kommer att dra längsta strået i den matchen.

Men... varken Växjö eller Frölunda lär kunna rubba lagmaskinen från Västerbotten som trots spelartapp ändå dominerat svensk hockey även denna vinter.

Så mitt lekmannamässiga expert-tips blir att Skellefteå vinner hockey-guldet. Som vanligt!

Dagen som gått har ägnats åt loppisbesök (Erikshjälpen) där jag kom över fyra vinglas likadana som mina "vardags-vinglas" för den facila summan av 6 kr/glaset och fyra konjakskupor för en femma per styck.

44 kronor förslösades alltså på onödigheter men det hade jag väl råd med efter att ha satsat 30 kronor på Dagens Dubbel och vunnit etthundratrettio!

Tacos ville dottern ha till middag och så blev det också. Fast jag tagit fram torsk ur frysen som jag tänkt steka men den äter vi imorgon istället. Stekt torsk med remouladsås går minsann inte av för hackor, det heller!

Min kära SAAB står åter på sin parkeringsplats efter verkstadsbesöket och imorse såg jag att verkstaden åtgärdat en sak till som jag inte bett om...

För kanske 2-3 månader sedan råkade jag ut för en incident på väg hem från jobbet. En annan bilist hade en annan åsikt än jag om vad som gäller när man kör in i en rondell. Jag var helt klart först in i rondellen men min motpart sket i det och lät mig tvärnita eftersom han/hon gasade på och körde genom rondellen mitt framför näsan på mig. Så nära framför näsan, dessutom, att han/hon törnade emot fronten på min bil. Vilket medförde att min främre registreringsskylt lossnade och dessutom skadades så jag måste beställa en ny.

Denna skylt monterades trots att skylthållaren var lite för liten. Men idag såg jag att verkstaden hade bytt ut den och ersatt den gamla med en som hade deras firmanamn tryckt på sig. Får man göra så, egentligen?
Får man fästa reklam på annans egendom utan att be om lov? Det undrar jag....

Men... Som sagt så var den gamla fästplåten trasig och den nya nummerplåten kunde säkert ha fallit av när som helst så... Vem bryr sig! Att göra lite gratisreklam har väl ingen dött av... Eller?

Skärtorsdagen är snart tll ända och jag drar mig till minnes att något av mina barn en gång frågade mig varför det heter "Stjärt-torsdag". Vilket jag förstås genast talade om att det INTE heter. Utan SKÄR-torsdag.

Där "Skär" har samma betydelse som i begreppet "skärselden". D.v.s den renande elden.

Skärtorsdag var förr dagen då man renade sin kropp inför påsken, tvättade sig alltså. Det har jag nu inte gjort idag så jag hoppas att gudarna har överseende om jag duschar imorgon istället.

Då är det långfredag och det kan jag säga direkt att dagens ungdom inte fattar ett skit av. På MIN tid så gjorde långfredagen jävlaranamma skäl för sitt namn. Ingenting, och jag menar verkligen INGENTING, var öppet.

Butiker, kiosker, bensinmackar... Ja, ALLT var stängt på den tiden jag växte upp! Biograferna också! Och TV, de två kanaler vi nu hade, visade bara sorgliga saker.

Så... ha en härlig långfredag och gläd dig åt att det inte längre är förbjudet att vara glad på den dagen. Men ni kan ju förstås vara liiite återhålsamma... Tänk på att det var dagen då Jesus dog på korset! Om inte bibeln ljuger...



 
 
gun

gun

3 april 2015 10:27

Tittar in lite snabbt för att önska dig
Glad Påsk!
gun

http://anthilias.bloggplatsen.seen.se

Göran

3 april 2015 10:32

Tack detsamma! :)

 
Gubbfan

Gubbfan

3 april 2015 12:02

Glad påsk!

Jo, den där långfredagen var låååååång när man var barn.
Sjunde inseglet och liknande muntra saker sändes på TV.
Radion var lika trist, om jag inte mins fel.
Sedan om den där Jesus dog den dagen kan man ju aldrig vara säker på.
Att han inte föddes på vår jul kan man däremot vara säker på.
Men vem bryr sig?
Det viktigaste är ju att vi får fira något och ha ledigt eller få extra ersättning om vi jobbar.

Så fira påsken på ditt sätt och njut av livet, tids nog skall vi ju ut i det där intet som vi kom från.
Och dit är det ingen brådska.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

3 april 2015 12:07

Korrekt sammanfattat. Det enda som kan glädja mig med påsken är om jag får jobba och därmed få storhelgstillägget som är i runda slängar hundra procent. Och det får jag ju också, både på söndag och måndag.
Påskris är ju inte att tänka på eftersom det finns katt i huset. Så det slipper jag också...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards