Alla inlägg den 26 april 2015

Av Göran - 26 april 2015 22:19

Så har hon satt agendan då, för sitt parti. Sveriges nyaste partiledare, Ebba Busch-Thor (reservation för stavningen, den KAN vara fel men det är KD:s nya unga gravida partiledare jag talar om).

Hon har slagit fast att barnmorskor som sympatiserar med henne och KD ska ha rätten att vägra göra abort. Rätt eller fel kan vi diskutera hur mycket som helst.

Men... om man har valt att arbeta i vården... Har man inte då en skyldighet att erbjuda sina patienter den vård de behöver men kanske framför allt VILL HA? Och som vi demokratiskt har lagstadgat!

Jag menar... Jehovas vittnen räknas väl också som kristna, eller åtminstone som en falang av kristendomen, så... Om en läkare/sjuksköterska tillhör denna sekt, ska de då ha rätten att vägra utföra blodtransfusioner? För Jehovas-gänget anser väl att själen sitter i blodet och därför får ingen ta emot blod från någon annan.

Och ska alla andra eventuella ytterligheter av religioner också ha rätten att vägra folk den vård de vill ha och behöver?

Var ska vi dra gränsen?

Jag hade en tid i 80-talets tidigaste år en arbetskamrat som tillhörde den finska grenen av Jehovas vittnen och han var alldeles otroligt förbannad på Sverige och den svenska vården. Varför det då? Jo, för att de, utan att fråga om lov, hade gett hans lilla tvååriga dotter en blodtransfusion. Enligt hans synsätt var hon "o-ren" efter detta övergrepp.

Så jag frågade honom vad som hade hänt om inte flickan hade fått blod. Och karljäveln svarade att hon troligen hade dött! Än mer upprörd och förvånad frågade jag då (givetvis) om han hellre hade velat att hans eget barn skulle dö än att hon räddades med en blodtranfusion. Då svarade han ja.... (Jo, det är SANT!!!)

Jo, det är alldeles sant! Han ansåg att i så fall vore det Guds mening att hon skulle dö och då hade inte han någon rätt att ifrågasätta Guds vilja.

Eftersom jag då drog mig till minnes en sak som hänt bara ett par dagar tidigare frågade jag såhär... "Jamen, Heikki, i förra veckan hade ju du huvudvärk och tog en alvedon. Var det inte Guds mening att du skulle ha ont i huvudet då?"

Men det var en HELT annan sak enligt Heikki.

Då tappade jag än mer av den lilla respekt jag vekligen har försökt att ha för folk med en tro av något slag.

Så oavsett om låtsaskompisen heter Gud, Allah, Hemlige Mållgan eller Robert Lind i Kramfors så har jag inget som helst överseende med religiösa fanatiker. Fundamentalister är, enligt mig, det enda vi verkligen ska vara rädda för!

Detta gör mig bara ännu mer överygad om att det enda syftet med relgioner är att hålla folket nere och bevara makten åt makthavarna.

Så tror jag. Vad tror du, kära ordbrukare med hjärnan någorlunda intakt?

Min söndag är snart över. Jag arbetade bort det mesta av den. Vad gjorde DU av den, kära ordbrukare i Väckelsång, Morkarla, Kusböle, Hillebola och Hyltebruk?

Hys ingen fruktan, jag kommer tillbaka! Jag kommer ALLTID tillbaka!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards