Direktlänk till inlägg 22 februari 2016

Okej måndag!

Av Göran - 22 februari 2016 22:44

Måndag kväll och timmen börjar bli sen. Och det har varit en helt okej dag. För en måndag, åtminstone!

Jag stekte kyckling till middag och den blev mycket god även om middagen som helhet inte riktigt blev vad jag hade tänkt innan. Skit samma, bara det blir bra ändå!

Sen har kvällen gått i hockeyns tecken och jag har sett mitt hjärtas rödvita lag, Timrå IK, slå serieledarna AIK med klara fyra mål mot ett. På mindre än en vecka har alltså TIK slagit de båda rätt överlägsna topplagen med sammanlagt sju mål mot ett. Och vid inget av tillfällena var det orättfärdigt på något vis utan man har faktiskt mer eller mindre spelat ut de där ettorna och tvåorna från Solna och Småland. Duktige målvakten Johan Matsson hade hastigt blivit sjuk inför matchen vilket skapade en vag oro hos mig. Men då kliver bara reserven in och spikar igen målet nästan totalt.

Nu fick han i och för sig bra hjälp från uteförsvaret också men det ska en målvakt ha, tycker jag.

Så när man ser Timrå spela som de gjort på sistone är det inte utan att det tänds ett litet miniatyrhopp inuti mig att kanske, kanske kan de skrälla i kvalet.

Mitt förstånd hoppas dock att de INTE gör det. För i dagens läge är varken spelartruppen eller klubbens ekonomi och organisation redo för spel i landets högsta liga. Hur mycket jag än önskar att de vore det!

Sen då jag slog mig ner här framför databurken ville jag förstås kolla hur det gått med spelet på V64 i Eskilstuna ikväll. Jag köpte en sån där "Harry-påse" till lördagens V75 och drog in dryga tvåhundra kronor på Dagens Dubbel.

Därför tog jag mig råd att satsa 48 av dessa vunna kronor på ett litet system i dagens trav i E-tuna.

Numera är det ju så fiffigt ordnat på ATG;s hemsida att man kan klicka fram lopp för lopp för att se om man vunnit.

Jodå, första gick in liksom andra. I tredje och fjärde hade jag mina "spikar". D.v.s jag hade bara en häst streckad i vardera loppet. Men de gick också in så då började pulsen att öka även om jag visste att så långt var det inte direkt några högoddsare som vunnit. Femte avdelningen lyste också grönt för en av mina tre hästar där och jag tvekade lite innan jag vågade ta reda på om någon av de två jag streckat i sista loppet hade leverat.

Och... Det HADE ju en av dem gjort!

Jag hade alla rätt, alltså! Och flyttade andäktigt blickens fokus neråt mot raden där utdelningen står.

250 kronor för sex rätt och ingen utdelning på femmor och fyror.

Bara att konstatera att man är en looser, en förlorare. Såna vinner nästan aldrig och OM de vinner så är utdelningen så låg att den inte ger anledning till några glädjesprång.

Fast om vi struntar i själva siffrorna och försöker tänka som en företagsledare eller aktieägare så kan jag även, utan att ljuga eller ens överdriva, säga att jag femdubblat min insats. Och då låter det genast bättre!

500 procent är ju skitbra! Och det inom loppet av samma dag, dessutom. Plötsligt är man en lyckans gullgosse! En skicklig travspelare som prickar in alla rätt.

Så nu tror jag att det blir spelpaus imorgon och sedan går jag all-in på onsdag då det är V86 på Solvalla och Bergsåker, min närmaste travbana. Då... kanske det är dags för miljonerna så man kan sluta jobba och ägna all sin tid åt att sitta här och skriva trams hela dagarna! Frågan är bara om jag ska lite på min nyvunna expertstatus eller låta den där glada hästen Harry sköta urvalet. Jag får sova på saken. God natt, kära ordbrukare i Mörbylånga, Skälderviken, Muodoslompolo och Dals Ed!

 
 
gun

gun

23 februari 2016 17:21

Det där med att spela är jag helt noll ställd på:)....
Kanske är jag för snål eftersom jag är en smålänning!
Är även lika usel på sort också men kul att ditt lag vann.
kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

23 februari 2016 18:35

Den som inte spelar alls har nog mer pengar kvar än de flesta som spelar. Inte mer än någon enstaka människa ligger plus mot ATG, Svenska spel och de andra. Det är med casinon som i verkliga livet;
BANKEN VINNER!
Men i liten skala som förströelse är det väl ok. Jag satsar ganska småländskt också och därför är chanserna också små. Särskilt som travspel är mer kunskap än tur. Men båda behövs!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards