Direktlänk till inlägg 10 april 2016

Söndag morgon på Sveriges midja

Av Göran - 10 april 2016 10:16

Söndag förmiddag mitt i Sverige. Min långa ledighet börjar gå mot slutet men det känns faktiskt ganska ok. Visst har det blivit några inhopp på arbetsplatsen men bara i form av kortare möten. Så jag börjar till och med känna mig rätt tillfreds med tanken på att åka dit och göra några hederliga dagsverken igen.

Men... inte förrän på torsdag. Vi börjar visserligen på onsdag men den dagen ska jag gå på en facklig konferens så mitt skiftlag slipper se mig första dagen. Jag ska dock dit en eller några timmar imorgon bitti som facklig stödperson för en annan medlem angående en konflikt som hen har varit en del av.

Såg ni? Jag använde ordet "hen". Jag som sagt förut att det är ett onödigt ord har börjat inse att det finns tillfällen när det kan vara på sin plats att använda. Men inte blir det ofta!

Jag har gjort såna grejer ett par gånger tidigare och det är kanske det mest givande med att vara facklig förtroendeman. I alla fall de gånger då man medverkar till att fixa problem och få till en lösning som alla är nöjda med. Och jag har gott hopp om det även denna gång.

Men innan dess ska denna söndag användas till att spendera lite tid med min äldsta dotter som är hemma från Stockholm över helgen. Det blir inte så många gånger per år vi ses så det gäller att ta vara på tiden som bjuds.

Den yngre dottern har flyttat ut nu och jag har flyttat in i hennes gamla rum. Det ledde även till att jag kunde återta bruket av den säng jag köpte ifjol sommar. I det minsta sovrummet rymdes inte den så jag har sovit i en gammal säng sedan sonen flyttade hem från Kalmar. Och givetvis är den bättre sängen också en av anledningarna till att jag känner mig piggare. Liksom våren som erövrar allt mer mark för varje dag. Det var regn och slask första halvan av veckan men de senaste 3-4 dagarna har det varit härligt vårväder. Någon snö syns inte till längre även om det säkert ligger en hel del kvar i skogarna där inte solen kommer åt lika bra.

Jag hoppas vädret håller i sig till imorgon för i så fall ska jag skifta däck på Madame Citroen efter mötet på jobbet. Hon har ännu vinterskorna på och det rasslar en del mot asfalten av dubbarna. Så när bytet är gjort blir hon ännu tystare. Hon behöver nya bromsbelägg baktill också och jag tänkte att om jag köper dem så får jag se hur krångliga de är att byta då jag tar av däcken bak. Ser det någorlunda enkelt ut så försöker jag väl fixa det själv. Annars får jag väl vänta tills aprillönen rullar in och boka tid hos Magnus på bilverkstaden.

Jag har bytt bromsklossar på flera tidigare bilar men oken de sitter fast i är olika konstruerade. På en Volvo 240 t.ex skulle troligen en enarmad  apa klara av det medan det är mer komplicerat på en SAAB 900 från 80-talet där det behövs specialverktyg. Och...Citroen är inte precis berömda för att ha de enklaste lösningarna. Men vi får se!

Hmm... Det här blev kanske inte något av mina mer spirituella inlägg men... En halvtaskig blogg är också en blogg! Ingen tvingade dig att läsa!

Ha nu en fortsatt härlig söndag i Åmotfors, Skärplinge, Limhamn och Kaunisvaara, kära ordbrukare! Och precis som en ubåt dyker jag säkert upp igen. Förr eller senare!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

12 april 2016 10:28

Här får nog vinterdäcken sitta på lite till för det ska bli blötsnö och kallt i slutet på veckan.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards