Direktlänk till inlägg 24 juli 2016

Söndag kväll - en gång till

Av Göran - 24 juli 2016 20:08

"Söndag kväll i den stad jag föddes, står i en bar med gamla vänner..." Så börjar andra versen i Eldkvarns "Fulla för kärlekens skull. Söndag kväll är det men inte står jag i nån bar inte!

Nejdå, jag sitter där jag oftast sitter då jag inte jobbar - framför den verkliga dumburken. Förr var det epitetet ett namn på TV;n men f-n vet om inte datorn är mer dumburk än TV;n.

Jag har slumpat runt en del ikväll och hamnat på den där SD-politikerns blogg mer än en gång. Han som väl var riksdagsman förra mandatperioden men numera tror jag han är kommunpolitiker i Kalmar.

Och hans blogg är väl en sak... Men då man läser alla kommentarerna blir man rent orolig över svenska folkets mentala hälsa. Det är så mycket hat, så mycket motvilja, så otroligt mycket indignation så fort grova brott visar sig vara begångna av (håll i er nu) icke-muslimer. Varje våldtäkt, misshandel eller mord som visar sig begåtts av andra än muslimer tycks reta dem till vansinnne. Och man antyder gärna att det faktum att pressen inte skriver att brottet begåtts av flyktingar/invandrare. Helst vill de nog att muslimerna stod för 100 % av all kriminalitet.

DN, AB, Expressen med flera kallar de för PK-media och är fullständigt övertygade om att det enda dessa medier sysslar med är att sprida irrläror och falsk propaganda.

Medan deras egna siter som Avpixlat, Nya tider m.fl är de enda som redovisar sanningen!

Men om man tillåter sig att tänka efter litegrann så är det ju egentligen inte så konstigt att invandrarna är överrepresenterade i brottsstatistiken med tanke på hur dåliga vi är på att integrera dem. De kan få vänta i åratal på besked om de ens får stanna och innan det är klart får de förstås varken jobb eller egen bostad.

Och då är det ju egentligen inte så konstigt om man tar saken i egna händer och hittar sätt att försörja sig även om det inte alltid är lagligt. 

Det finns dock en till sanning! Och den är att invandrarna också är kraftigt överrepresenterade när det gäller vilka som startar flest nya företag. Sverige har fått enormt många nya företag de senaste 10-15 åren och en stor andel av dessa har startats av nyanlända. Av flyktingar och EU-migranter. Många har dessutom genererat arbete åt fler än företagaren själv och därmed minskat arbetslösheten i Sverige.

Jag tror... (med betoning på "tror" eftersom jag inte inbillar mig att jag har alla svar) att 99 % av de som kommer till oss som flyktingar är lika bra eller dåliga människor som svensken i allmänhet. Jag tror att de allra flesta kommer hit med förhoppningen att bygga sig ett nytt liv här genom arbete. Jag känner massor av muslimer och är inte ett dugg rädd för någon av dem. Det är till och med så att en av mina muslimska arbetskamrater för ett par år sedan ingrep då två gyllenblonda överförfriskade unga män tvingade till sig min yngsta dotters spritt nya mobiltelefon på stan en helgkväll. 

Hon (som f.ö inte riktigt delar min uppfattning i flykting- och invandringsfrågor) berättade hur en flock människor med pursvenskt ursprung stod passiva och såg på medan killarna tog hennes mobil och sprang. 

Bara han, bara min arbetskamrat (som flytt hit från Nordafrika) satte efter grabbarna och tvingade dem att ge tillbaka telefonen. Bara han vågade! Och gav den tillbaka till henne.

Ändå är han muslim.... En sån där som fastar under Ramadan.

Säkerligen har nyrasisterna nån förklaring till det också men jag tror inte att jag vill höra den. För den lär förpassa honom till en grupp som försöker ställa sig in genom att anamma svenskt beteende.

Nej, svenskt beteende stod övriga åskådare för. Vem har inte upplevt hur renrasiga arier stllla sett på när någon misshandlats eller trakasserats på annat vis.

Dessa frågor har jag skrivit om hur många gånger som helst och jag önskar att jag kunde lova att aldrig göra det igen. Men DET, kära ordbrukare, kommer inte att ske förrän jag är säker på att det inte behövs längre. 

Och dit är det långt!

Avslutar med att bjuda på lite fin musik. Ian Hunter, sångare i 70-talsbandet Mott The Hoople i hans hyllningssång till vännen David Bowie, nyligen bortgången. Håll till godo! Finstämt och vackert, tycker jag. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 3 dec 21:50

Har just lämnat TV-soffan efter att ha svettats och lidit i tre perioder. Det skilde nio poäng mellan Timrå och Vita Hästen från Norrköping inför kvällens drabbning, nu skiljer det tolv. Men skillnaderna på isen var marginella och om något lag stundt...

Av Göran - Söndag 1 dec 18:43

Nu har skåningarna runt Kristianstad bevisat att det finns lika dumt folk där som här. Efter förra matchen, lagen emellan, utsattes ju deras buss för stenkastning av någon eller några inteligensbefriade individer. Idag har lagen mötts igen nere i S...

Av Göran - Fredag 29 nov 21:40

Idag har jag, på min arbetsgivares bekostnad, käkat tapas för första gången i mitt liv. En intressant upplevelse! För dig som kanske inte har en aning om vad tapas är så kan jag berätta att det är en spansk företeelse där man beställer flera olika ...

Av Göran - Torsdag 28 nov 20:59

Idag har vi äntligen fått lite snö här på Sveriges midja. Marken är vit och det blev genast mycket ljusare ute. Jag var till mitt närmaste Willys för några timmar sedan och det var en helt annan sak att köra dit jämfört med förra gången då jag fick k...

Av Göran - Tisdag 26 nov 18:32

Eftersom jag var ledig igår hade jag liksom måndag i huvudet hela förmiddagen idag. Vi niokaffet kommenterade jag att det var besynnerligt att ingen av de stora produktonsavdelningarna kört ner sin grå låda till oss. De har varsin gigantisk plastback...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se