Direktlänk till inlägg 11 september 2016

Femton år

Av Göran - 11 september 2016 11:43

Jag skrev att det var en bemärkelsedag i mitt förra inlägg. Det är det ju idag också men av ett mycket sorgligare slag. Det är femton år sedan några människor övertygats om att de skulle bli hjältar i den muslimska världen för evigt om de tog med sig en helvetes massa amerikaner i döden genom att flyga in i tvillingtornen i World trade center på Manhattan samt militärhögkvarteret Pentagon.

Det är väl med detta som med Palmemordet - alla som är gamla/unga nog att minnas kommer precis ihåg hur och var man fick veta det fruktansvärda som skett i USA. Ett attentat som nästan gränsar till folkmord.

Själv såg jag det på Nyhetsmorgon i TV4 efter att med möda och besvär ha fraktat mina barn till skola och dagis. 

Några dagar innan hade vi världens skyfall över Sundsvall med omnejd där gator och vägar spolades bort och gångtunnlar och viadukter vattenfylldes uppemot 1½ m djup.

Som vi bodde då skulle det ha inneburit att ungarna vore tvingade att korsa E4 för att komma till skolan och det är ju inget man släpper iväg en 9-åring och en 8-åring till. Så jag körde dem i bilen på provisoriska vägar eftersom uppfartsvägen dit var totalt bortspolad.

Ofattbart var ett ord som användes flitigt dagarna efter attacken mot WTC. Och lika ofattbart är det än idag!

Jag tror att FN måste lägga mer kraft på att se till att barn och unga i alla länder får en bra utbildning. Lär dem ifrågasätta allt vad maktens människor vill få dem att tro.

Självklart satt inte Allah och gnuggade händerna åt detta terrordåd. Självklart eftersom han inte finns. Och attacken fördömdes också av en förkrossande stor majoritet av världens troende muslimer.

Här var det en liten kärntrupp av fundamentalister som ville jävlas med västvärlden. Stenrika människor som med Koranen i handen hjärntvättat nog många människor för att få dem att tro att de gjorde världen en tjänst genom att ge sina liv för att ta med sig många, många av de "orena" västerlänningarna i döden.

Var det Karl Marx eller Lenin som sa att "Religionen är ett opium för folket"?

Det kan väl kvitta vem men det är kloka ord, det där. Jag påstår att historiskt sett så är det på det viset att de rika har använt sig av religionen för att hålla de fattiga tillbaka. Man har också tolkat skrifter som det passar ens syften och slagit ihjäl många, många fler än man räddat i religionens namn. Kristendomen är inget undantag om man läser i historieböckerna. Nästan alla krig bottnar ytterst i religion och brist på förståelse/tolerans för andra uppfattningar.

Så nog fan är religioner ett sattyg. Men med bra utbildning kan man ändra på det. Ju mer kunskap en människa har desto mer ifrågasätter man tingens ordning.

Så låt oss hoppas på det! För våra barns och barnbarns skull!

Söndag råder över världen. Vilodagen. Därför ska jag också hänvisa till religionen och bibeln om någon till äventyrs skulle försöka få mig att anstränga mig på något vis. Nej, på den sjunde dagen vilade VH (Vår Herre) så det får jag också göra. Dock ska jag sträcka mig till att masa mig till soffan vid tretiden för att se GIF Sundsvall-AIK.

Borde väl egentligen åkt in och sett matchen live men det är så grått och mulet och kallt att det blir soffan.

Och imorgon är det arbetsdag igen, håhå jaja! Trodde nästan att min återställda dygnsrytm skulle göra mig mindre trött men det verkar inte hjälpa ett dugg. Så det får nog bli att köpa sig ett fastepaket igen och rensa ut slaggprodukterna ur kroppen när jag blir ledig på riktigt. Om jag ska orka igenom hösten och vintern...

 
ANNONS
 
skogsnuvan

skogsnuvan

11 september 2016 15:55

Ja det finns mycket man kan räkna upp av ondska som religionen gjort bara genom att få makt. Se häxbränningar och katolska präster som ger sig på småpojkar, kristnandet i vårt land där man helt enkelt skickade ut riddare som tog ijäl dom som inte ville bli kristnade och alla dessa krig överallt. Nej fy sjutton. Ska man säga en liten bra sak om religion så är det att helga vilodagen. Det borde vi i alla fall ta till oss. Nu jobbar folk nästan mest på lördag och söndag. Konstigt hur det blir.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

11 september 2016 20:14

Jamen då skriver man ju bara om bibeln, koranen eller vad boken nu heter så att den passar till modern tid. Annars kan ju skiftarbetare börja vägra jobba på helger med hänvisning till att man inte vill komma till helvetet.
För... gissa om dessa skrifter har modifierats genom åren för att passa de rikas syften!

 
Ingen bild

Orion

11 september 2016 19:42

Ja det är mycket skit som sker i religionens namn...på tal om muslimer...jag hörde att mus...lim är ett flitigt använt preventivmedel i de kretsarna...med tanke på produktiviteten så kör de troligen med vattenlösligt. Jo jag vet...den var billig den där så jag ber genast om ursäkt för detta...

Göran

11 september 2016 20:12

Hehe! Dåliga vitsar är inte det sämsta...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 3 dec 21:50

Har just lämnat TV-soffan efter att ha svettats och lidit i tre perioder. Det skilde nio poäng mellan Timrå och Vita Hästen från Norrköping inför kvällens drabbning, nu skiljer det tolv. Men skillnaderna på isen var marginella och om något lag stundt...

Av Göran - Söndag 1 dec 18:43

Nu har skåningarna runt Kristianstad bevisat att det finns lika dumt folk där som här. Efter förra matchen, lagen emellan, utsattes ju deras buss för stenkastning av någon eller några inteligensbefriade individer. Idag har lagen mötts igen nere i S...

Av Göran - Fredag 29 nov 21:40

Idag har jag, på min arbetsgivares bekostnad, käkat tapas för första gången i mitt liv. En intressant upplevelse! För dig som kanske inte har en aning om vad tapas är så kan jag berätta att det är en spansk företeelse där man beställer flera olika ...

Av Göran - Torsdag 28 nov 20:59

Idag har vi äntligen fått lite snö här på Sveriges midja. Marken är vit och det blev genast mycket ljusare ute. Jag var till mitt närmaste Willys för några timmar sedan och det var en helt annan sak att köra dit jämfört med förra gången då jag fick k...

Av Göran - Tisdag 26 nov 18:32

Eftersom jag var ledig igår hade jag liksom måndag i huvudet hela förmiddagen idag. Vi niokaffet kommenterade jag att det var besynnerligt att ingen av de stora produktonsavdelningarna kört ner sin grå låda till oss. De har varsin gigantisk plastback...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se