Alla inlägg den 18 september 2016

Av Göran - 18 september 2016 08:34

Söndag morgon mitt i september. Efter en vecka med någon sorts brittsommar börjar tingens ordning återgå till vad som väl är mer normalt för den här årstiden. Kyliga kvällar, nätter och morgnar.

En vecka återstår av min sejour som dagtidsarbetande i portvakten. Då jag stämplar ut vid 14-tiden på fredag går jag på ledighet i hela 28 dagar. Nästan som en riktig sommarsemester. Fast sommar är det ju förstås inte.

Å andra sidan... Hur många gånger har man inte upplevt att man haft semester under de månader vi kallar sommar och haft vädrets makter helt emot sig? Så... What´s the difference?

Jag hade en vag förhoppning att hästarna i gårdagens V75 skulle springa in lite semesterkassa åt mig men i tre av loppen var det helt fel hästar som vann. Och fyra rätt på V75 har hittills aldrig gjort nån människa förmögen.

Om så hade varit så skulle man ha kunnat tänka sig att sticka iväg på nån liten resa. En "sista-minuten" till Spanien, Grekland eller nån annanstans där de har vad en svensk kallar sommar.

Vi får väl se vad som blir över när räkningarna är betalda. Kanske kan jag åtminstone slanta upp för en bussresa till båtterminalen i Värtahamnen och en Ålands- eller Finlandskryssning.

Annars får jag väl försöka locka med mig min tama husmekaniker på en dagtur till nån av grannstäderna Hudiksvall eller Härnösand och ta reda på om deras McDonalds smakar som "Donken" här i stan.

Sysslolös behöver jag dock bara vara om jag väljer det. Det finns alltid att göra. Källarförrådet är en skamfläck där städning behövts sedan länge. Det finns dessutom en massa lump och skräp där som jag aldrig kommer att använda så då får man ju göra en resa även till Kretsloppsparken, som soptippen numera så vackert heter.

Jamen, håll med om att det låter betydligt finare om jag säger/skriver att jag besökt Kretsloppsparken än soptippen!

Synd bara att priset för att hyra släpvagn stigit så mycket sedan min fackförening beslutade att sälja den släpvagn vi medlemmar tidigare kunde låna för en ynka femtiolapp per dygn. 250 kr för tre timmar är det billigaste här i trakten så det är ju bara att betala och se glad ut.

Eller köra två resor. För om jag fäller baksätet i Madame Citroen bildas ett gigantiskt lastutrymme. Större än jag haft på någon tidigare bil. Kanske, kanske sväljer hon t.o.m allt mitt skräp på bara en resa.

Fönstren i min lägenhet ser också tragiska ut. De behöver rengöras och få rena gardiner.

Sen kommer jag ju att ha fullt upp med att följa både fotboll och hockeyn som ju dragit igång redan. GIF Sundsvall åkte ju till Örebro och hamnade i underläge i fredag. De hämtade dock upp och lyckades ta en poäng - den första sedan innan EM-uppehållet i juni. 

Hockeyallsvenskan är också igång nu och jag har sett mitt rödvita favoritlag Timrå IK vinna sina två första matcher. De har inte spelat jättebra men att göra det och ändå vinna är ju också en sorts styrkebesked. Och någonstans känns det som om det finns mycket mer att ta ur årets upplaga av Timrå. Det finns ju t.o.m experter som tippar oss högt i tabellen och det var ju några år sedan.

Men till SHL är det långt. Och vägen dit har ju gjorts än mer snårig än någonsin förr. Det ska kvalas i flera omgångar innan det står klart vilka lag som får de två platser man krigar om. Och där är det givetvis fördel för lagen som kommer uppifrån som har det högre tempot i ben och hjärnor.

Personligen tycker jag att minst ett lag borde åka ur SHL varje år. Som lag gör i fotboll och de flesta andra lagsporter. Kommer man sist ska man ramla ur, tycker jag. Och vinner man serien under ska man gå direkt upp.

Sen kan man väl ha kvalspel som ju är spännande och lockar stor publik kring en eller två platser också.

Nu ska jag stänga ner den här sega gamla datorn och montera upp min nyköpta som hämtades hem igår. Så nästa gång jag skriver något här lär det vara med nya grejer. Fast... inläggen blir väl knappast bättre för det...

Se där, har jag inte lyckats kräkas ur mig ett låååångt inlägg om nästan ingenting! Igen!

Men nu är det strax över så förfäras ej du lilla hop av trogna ordbrukare i Hunnebostrand, Mallbacken, Åkers Styckebruk och Strömsund. Sköt om er! Såvida ni inte har nån som gör det åt er!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards