Direktlänk till inlägg 18 juni 2018

Vi gjorde det!

Av Göran - 18 juni 2018 22:37

Så har Sverige trätt in i hetluften också i detta fotbolls-VM. Och vilket inträde sen! I tio eller femton minuter var det Sydkoreas match men sedan tycker jag att vi tog över. Och segern var rättvis.

Nu brukar jag ju iofs säga att alla segrar/förluster är rättvisa eftersom laget som gör flest mål alltid vinner. Sett till spel- och chansfördlening blev definitivt rättvisa skipad även om koreanerna krigade tappert.

Jag gillar också att fotbollen förnyar sig med den nya teknikens hjälp. Precis som i hockey har man idag ett situationsrum med en domarkommiktté som slår larm om domaren på planen missar något. Just det hände ju också i Sveriges match. Domaren bedömde först att det inte var straff när en svensk revs ner i straffområdet. Därför hann spelet flyttas till den svenska planhalvan innan domaren blåste och gjorde tecken att en situation skulle videogranskas.

Rätt snart kom han ut och då pekade han på straffpunkten, vilket enligt mig var helt korrekt.

Andreas Grankvist, den svenske lagkaptenen, satte sedan straffsparken hur snyggt som helst vid högra stolproten från hans sida sett.

Därefter har Belgien besegrat Panama med 3-0 och England lyckades slå in 2-1 mot Tunisien i slutet av den matchen.

Nu ligger pressen i Sveriges grupp på tyskarna som förlorade mot Mexiko igår. Den matchen missar jag efterfsom jag jobbar natt både på midsommaraftonen och midsommardagen. Därefter ser jag dock så mycket jag själv orkar och vill eftersom det stundar 14 dagars ledighet då jag går av sista natten på söndag morgon. 8;e juli börjar jag sedan att jobba igen och då tror jag VM är över.

Då har vi också facit hur det gick både för Sverige och alla andra nationer. Klarar vi att komma tvåa i grppen talar mycket för att det blir Brasilien i åttondelsfinalen. En svår match, såklart, men det finns inga enkla matcher i VM.

Jag lagade festmat till middag för mig och sonen idag. Ankbröst som legat ett tag i frysen sen de inköptes till extrapris på Lidl i början av maj. Du som eventuellt inte har testat det rekommenderas varmt att pröva. Det är riktigt, riktigt gott. Smakat mer som rött kött än fågel och särskilt fettsidan blir läcker om man ser till att knapersteka den ordentligt. Gärna lite rosa i mitten, då blir det perfekt!

Imorgon blir det troligtvis något betydligt enklare. S.k bodomelett med skinka, korv, purjo och stekt potatis i. Själv byter jag dock ut potatisen mot broccoli som funkar preis lika bra. Spetsar till det med lite riven ost gör jag dock gärna både på min och sonens halva.

Yngsta dotra har idag aviserat att hon tänker flytta ihop med pojkvännen. Så när jag blir ledig igen kanske det är bara jag och yngstingen som bor här. Men det är ju definitivt dags. Hon fyller 25 i höst och har haft samma kille i över ett år så det börjar väl bli dags att göra slag i saken.

I så fall är det bara en kvar sedan som ska knuffas ur boet med försiktiga små puffar. Känner litegrann att när man själv fyllt sextio börjar det bli dags att få leva lite som man vill utan hänsyn till barnen. Självklart får de gärna hälsa på och jag kan gärna hälsa på dem också. Men det är liksom dags att jag får leva mit eget liv litegrand medan jag fortfarande orkar. Kunna "gå på lokal" och ta en öl om jag får lust eller skita i att laga middag om jag inte vill.

Kanske finns det ett litet ljus där i slutet av tunneln trots allt!

Eller så är det bara strålkastarna från tåget som snart kör över mig...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

19 juni 2018 07:21

Inte ens jag som inte alls bryr mig om vilka som sparkar in vilken boll i ett mål har kunnat undvika att höra att Sverige vann. Det har ju visats målet i tv jag vet inte hur många gånger samma kväll och olika reportrar har malt om hur det gått till och hur det känns och hur det ska bli. Herre je vilket tjat. Låter gott med ankbröst. Vet att jag ätit det i Skåne men det var så länge sedan så jag har glömt det. Få nu inte hjärtsnörp när du sitter framför tvn och skriker och hurrar

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

19 juni 2018 07:52

Tack för varningen på slutet! Det får bli en VM-fri dag idag. Jag hoppar över Polen-Senegal och Japan mot Egypten eller vad det nu var och tar en promenad istället!

 
gun

gun

20 juni 2018 12:43

Fotboll i all ära.... men kul att vi vann! Du ska se att snart när du puffat och knuffat försiktigt så är du allena i boet och kan göra vad du vill:). Men i början är det tomt och tyst kan jag berätta. Trevlig midsommar.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards