Direktlänk till inlägg 30 juni 2018

Ingen expert

Av Göran - 30 juni 2018 22:21

Jag hoppas att ingen har uppfattat mig som någon som tror sig vara expert. För det är jag inte! Inte på trav och inte på fotboll. Tidigare idag höjde jag ett varningens finger för både Argentina och Portugal - efter dagens matcher är båda utslagna ur VM. Frankrike slog ut Argentina medan Uruguay förpassade Portugal ur turneringen.

Så... då vet vi att varken Portugal eller Argentina blir världsmästare i år!

Abstinensen är stillad nu efter två riktigt trevliga matcher ur åskådarperspektivet. Frankrikes match mot Argentina var rena rama dramat man turades om att leda matchen men när visslan ljöd var det Franskirke som vunnit med 4-3.

Imorgon är det först värdlandet Ryssland som ska försöka slå ut Spanien och kvällsmatchen går mellan Danmark och Kroatien. Jag troooor att Spanien klarar av ryssarna trots att de har hemmaplan och jag hoppas att Danmark slår Kroatien (även om jag innerst inne tror att Kroatien vinner).

Sverige går in i hetluften igen på tisdag då matchen mot Schweiz avgörs. Vinner vi den möter vi antingen Colombia eller England. Colombia vet jag inte så myckett om men England har ett bra lag som har imponerat på mig hitintills.

Dock har di svenske, genom historien, vunniit många viktiga matcher mot de där te-drickarna.

Samma dag fyller min minsting 22 år. Men han verkar inte vara så sugen på att fira. Kanske beställer vi pizza om han vill eller något annat. Nästan inget annat är ju som förr så det kanske inte är så konstigt att inte heller barnens födelsedagar är det heller då...

Köpa presenter har jag slutat med. De blir ju bara missnöjda i alla fall. Då är det bättre att de får en slant att själva välja present för. 

Samma blir det för min förstfödda som blir 31 en dryg vecka senare. Hon kommer upp från Stockholm nästa helg och presenterar pojkvännen sen ett halvår eller så. De två, jag och hennes mor ska ut och äta på fredag kväll och försöka lära känna mågämnet.

Jag lagade en av mitt livs bästa köttfärssåser idag. Även sonen berömde den. Enda skillnaden mot hur jag brukar göra var att jag hade hällt upp ett glas rött innan jag började. Ur det hade jag druckit två klunkar när jag slog resten i såsen. Alldeles utomordentligt smaskens blev det!

Imorgon blir det matjessill med nypotatis, gräddfil och gräslök samt tunnbröd med smör och lagrad ost. Jag hittade en Grevé på Ica Maxi som var lagrad i 8 månader och den kommer att sitta som en fläskläpp på tunnbrödmackan till sill, kokta ägg och färsk potatis. En kall öl samt en snaps eller två av OP Andersson blir det också. Därefter sätter jag lås på barskåpet ett tag framöver. Vi ska äntlikgen komma igång med träningen igen nu, jag och sonen och då finns inget utrymme för varken snapsar, whisky eller cognac till kaffet. Nej, det är dags för levern att få vila lite och göra det levern hos en halvfet gammal gubbe SKA göra - nämligen att bränna fett.

Måndag morgon skärper jag till mig igen. För vilken gång i ordningen har jag ingen som helst aning om. Men vad spelar det för roll? Det gamla, det som varit har ju farit. Det är borta och glömt - bara framtiden räknas.

Jag HAR ju skärpt till mig förr, mååååånga gånger! Men dessvärre, förr eller senare, hemfallit åt gamla vanor. Men det spelar ju inte heller någon roll (Glöm det som varit för det har farit, sa jag ju själv alldeles nyss)

Det är aldrig för sent att ändra sig och börja ett bättre liv sägs det ju. Därför väntar jag till måndag morgon och fortsätter njuta av whiskyn i glaset av märket Speyburn.

Däremot finns det ju en annan fråga som också är rimlig att ställa...

Vad är bäst - att ha så kul man kan så länge kroppen hänger med eller att inte unna sig några njutningar och leva tills man blir nittio? Sug på den en stund, kära ordbrukare i Åmotfors, Harsprånget, Kusböle och Malmköping.

Men...bara så ni vet och för att återknyta till rubriken...; Jag är INTE nån expert! Inte på nånting!!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards