Direktlänk till inlägg 30 augusti 2019

Sorry Cedergren!

Av Göran - 30 augusti 2019 20:36

Idag kom beskedet som många GIF-supportrar tycker borde ha kommit för längesedan- Man sparkar Joel Cedergren som huvudtränare. Måste säga att jag lider med Joel som i alla intervjuer jag sett med honom ger ett oerhört sympatiskt intryck. Samtidigt inser jag att klubbledningen måste skicka rätt signaler till spelare, fans och sponsorer. Nämligen att man GÖR någonting för att försöka vända trenden.

Och man kan ju inte gärna sparka en 25 man stark spelartrupp så då brukar det bli coachen som får bita i det sura äpplet. Spelarna är säkert också ledsna för han verkar vara ganska populär bland dem också.

Fram till och under matchen på söndag mot IFK Göteborg på NP3 Arena leds laget av Joels båda hjälptränare och GIF säger att man räknar med att presentera en ny tränare under nästa vecka.

På stan ryktas det om flerfaldigt nygamle spelaren/tränaren Anders Grönhagen vars spelarkarriär tog fart hos just giffarna på sjuttiotalet. Då GIF ramlade ur allsvenskan 1975 drog han till Stockholm och Djurgården. På åttiotalet flyttade han hem och lirade sina sista år här. Först som spelande tränare och senare som bara tränare lyfte han GIF från tredjedivisionen upp i gamla division två och sedan också till allsvenskan.

Han har alltså redan legendstatus här i trakten och många skulle säkert jubla om han tar över ledandet av stadens allsvenska fotbollslag. Själv är jag aningen tveksam till Grönhagen som frälsare. Dels är det länge sedan han ledde ett lag på någon högre nivå (han var ju bl.a i Norge och även i Elfsborg en sväng) och dels närmar han sig sjuttio år om han inte redan fyllt. Erfarenheten har han ju i alla fall, det kan ju ingen säga något annat.

Eller ska GIF köra vidare på det spamska spåret. Ifjol hade vi ju Ferran Sibila som andretränare, han är numera andretränare i IFK Göteborg och knappast aktuell. Men han kanske har kontakter som kan plocka fram ett namn som passar Norr-landslaget.

Tony Gustafsson, tidigare bl.a i Hammarby ryktas det också om. Han har rötter i Medelpad så det kanske kunde vara ett tänkbart namn. Men han är idag, om jag inte minns fel, hjälptränare för USA;s damlandslag. Så frågan är väl om han är tillgänglig. Har för mig att han är både populär och respekterad därborta.

Nåja, tiden kommer att ge svar. Jag tvivlar på att sparkningen av Joel ger några poäng på söndag mot forna storlaget IFK Göteborg. Eller också är det sparken i rumpan som spelartruppen behövde för att få till en seger...

Dagen som snart är slut har annars innehållit tvättstugebestyr. Sonen åkte till sin mamma i eftermiddags för att hjälpa henne med saker som han kan bättre än hon. Han åt även middag där vilket satte mig i en ovan sits. Att hitta på något att laga för bara mig. Det har jag inte gjort på länge och kanske var det därför huvudet ekade tomt på idéer oh det slutade med att jag hittade en matlåda med makaronipudding i frysen som tinades och värmdes i micron.

Ingen kulinarisk sensation men det får duga att vrida ihop en skit av, som en arbetskamrat brukar uttrycka det.

Som alla fredagkvällar sitter jag nu här och bara väntar på att Eurojackpoten ska ticka in på kontot. Den här veckan ger den visserligen "bara" 120 miljoner eller liknande eftersom jackpoten (drygt 900 000 000 kr) gick ut förra fredagen.

Till Finland! Igen!!! Vet inte hur många gånger finnarna lyckats kamma hem de där storvinsterna men jag vet att bara en enda gång har den hamnat i Sverige. Typ fyra eller femhundra miljoner var det den gången och det är sedan dess den största spelvinsten i SVerige någonsin. Man kanske ska böja spela på det finska spelbolaget istället...

Nu räcker iofs 120 mille en bra bit, det också. Så jag klagar inte om jag vinner den här veckan. Det är ju gott och väl så att man kan pensionera sig med omedelbar verkan, köpa en fin liten sommarstuga samt en lägenhet på spanska sydkusten att tillbringa vintrarna i. 

Dragningen sker ju i Helsingfors, kan det ha med det att göra att Finland har så mycket större tur än vi?

Så... vad säger du, Fru Fortuna, är det inte min tur nu?

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

31 augusti 2019 09:56

Jo nog är det din tur att vinns och min också för nu behövs det pengar till en massa saker som man inte kan vara utan som bildäck, tänder, batteri till bilen och en massa annat som jag helst skulle vilja slippa betala för.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

31 augusti 2019 14:39

Det sägs ju att "Plötsligt händer det!". Men för mig betyder de orden raka motsatsen till att få in oväntade pengar. Mina "plötsligt" brukar bestå av t.ex kopplingsras på bilen, utslitna däck (Ok, DET kanske inte kom plötsligt men ändå) eller andra haverier som ruinerar mig. Åtminstone kortsiktigt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards