Direktlänk till inlägg 3 januari 2020

Nya krämpor

Av Göran - 3 januari 2020 21:22

Antar att det hör till åldrandet att man plötsligt får nya krämpor som man inte vet vad det är. Jag vaknade imorse och så var ju den dagen förstörd. Nejdå, jag skojar, men jag hade ont som f-n i höger underben. Och när jag inspekterade mitt ben såg jag att det såg ut som två blåmärken och en kraftig rodnad på större delen av vadben och skenben.

Det vänstra benet saknade blåmärkena men var nästan lika rött. Det gjorde dock inte ont alls som högerpåken.

Min första tanke var att jag fått en blodpropp i benet och det skrämde mig ganska rejält. Jag vet ju liksom inte vad man ska bli orolig för och vad som bara är strunt på området.

Så jag ringde vårdguiden 1177 där jag till sist blev framkopplad till en mycket rar och trevlig sköterska. Hon lugnade mig en aning och sa att det troligen var något annat men rekommenderade att jag sökte upp min vårdcentral så de kunde titta på det och avgöra hur nära döden jag var.

Så jag skyndade mig att ringa dit och knappa mig rätt genom menyerna för att få dem att ringa tillbaka till mig. Det gjorde jag utan dröjsmål och fick veta att de skullle ringa upp mig strax efter klockan ett på eftermiddagen.

Förmiddagen segade sig fram eftersom jag var lite rädd att det var något allvarligt men jag överlevde ju tills de ringde. Bara några minuter senare än de sagt.

Jag beskrev mitt lidande så gott jag kunde för den mycket deltagande sköterskan och hon sa till slut att hon skulle kolla om det fanns någon möjlighet att någon läkare kunde ta emot mig redan idag.

Sedan blev det dödstyst i flera minuter innan hon kom tillbaka och frågade när jag kunde komma. Jag sa genast att jag kunde vara där på mindre än tio minuter och sedan fick jag en tid kl. 13:30.

Tja, de är väl förstås överhopade av arbete tänkte jag och tackade genast ja till den tid som erbjöds.

Klev sedan i skorna och hängde på mig jackan och gick ut till bilen som startade lika snällt som Madame Citroen alltid gör. Motorvärmaren inkopplad eller inte!.

Framme vid vårdcentralen förvånade det mig att bara en enda bil stod på deras parkering. Ofta brukar det vara svårt att hitta P-plats där men idag kunde jag välja och vraka

Likadant när jag kommer in och går fram till luckan i receptionen. Inte en människa så långt ögat når och ändå lät det som om de hade häcken full när jag ringde...

Väntrummet var också tomt och jag väntade bara i ett par minuter innan en vänlig kvinnlig läkare kom och hämtade mig för att göra undersökning. Efter lite provtagning och koll av blodtryck, blodsocker och sänka fick jag diagnosen Rosfeber. En bakteriell infektion som hävs med antibiotika vilket läkaren snällt nog skrev ut så jag kunde åka vidare till apoteket och hämta den.

Hon trodde att det berodde på att jag har vanvårdat mina fötter så hemskt. Djupa sprickor i bägge hälarna plus nageltrång på båda fötterna och säkert både fotsvamp och nagelsvamp.

Anledningen (eller ursäkten) varför jag gjort det är ju att det är så förtvivlat svårt att nå dessa delar av min kropp på grund av min övervikt. Men nu har jag lovat mig själv att från och med imorgon ska jag ta ett rejält fotbad varje dag och försöka fila bort förhårdnarna på hälarna. Jag ska också boka mig en tid på en fotvårdsklinik och kosta på mig en helrenovering av mina fötter. Så då får det väl kosta dryga 600 kronor då. Jag får väl avstå från något annat istället och på så sätt hitta pengarna att betala med.

Jag har lärt mig av min f.d svärmor att bästa sättet att mjuka upp förhårdnader är att sätta fötterna i så varmt vatten man klarar av och hälla i grönsåpa plus en näve salt. Så det ska jag göra från och med imorgon.

Härlig hockeykväll igår med svensk seger över värdnationen Tjeckien i junis-VM. Inte fullt lika härligt ikväll dock med ett Timrå IK som föll i förlängning mot Västerås och därmed gjorde att vi tappade två poäng gentemot Modo som vann på sin hemmaplan ikväll. Inte bra men ännu återstår en hel del serielunk innan allvaret börjar framåt mars och april. Innan dess hoppas jag ha helrenoverat mina stackars gamla fötter till ett skick som åtminstone motsvarar fyrtiofemårsåldern eller så...

Sköt om er, kära ordbrukare, i Laholm, Ödeshög, Träskböle och Påskallavik. Så ingen annan måste gör det...

 
 
Gun

Gun

4 januari 2020 09:50

Nu får du ta hand om dina fötter ordentligt .... fotbadets ingredienser låter bra och efteråt så smörj in fötterna morgon och kväll (sov med sockor på så gör det susen) med pedicare som finns på apoteket att köpa. Ger resultat vill jag lova. Gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
wiolettan

wiolettan

5 januari 2020 19:37

Oj, vilken dramatik. Jag följde ditt inlägg med spänning och hade nästan lust att kika på slutet så att jag skulle få reda på hur det gick. Men, jag höll mig.
Skönt att det inte var blodpropp. Men, nu får du sköta om dig så att du blir helt återställd snabbt.
Citroen, min man gillar sin bil mycket fast det är en 20 år gammal Citroen.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Göran

5 januari 2020 23:28

Oj, då har jag lite nyare då för min Madame är "bara" femton... Härlig bil att köra och åka i men tyvärr har hon varit sjukt dyr i drift. Så det blir kanske något annat nästa gång jag byter upp mig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards