Direktlänk till inlägg 31 maj 2020

"Hä, hä, hä, härliga söndag"

Av Göran - 31 maj 2020 21:23

Om du undrar över rubriken så är den stulen ur refrängen på en svensktoppslåt från början av sjuttiotalet. Något dansband, minns inte vilket, sjöng in en svensk version av Daniel Boones hitlåt Beautyful sunday.

"Sunday morning, up with the lark

I think I´ll take a walk in the park

Hey, hey, hey it´s a beautyful day.."

Så började orginalet minns jag. Av den svenska versionen minns jag bara orden som fick bli rubrik. Och detta eftersom det ju faktiskt artade sig till en rätt bra dag innan den blev afton.

Tvätten gick fint och rena lakan väntar i sängen när jag förpassar mig dit för att sova mig i form för en ny arbetsvecka. Får väl kanske ta en dusch så man själv är lika fräsch som lakanen innan jag kryper ner.

Sedan hade jag glädjen att pricka in alla sju vinnarna i dagens V75 på Solvalla vilket visserligen inte gav några miljoner men nästan 1400 kronor på satsade 100 är absolut godkänt.

Denna oväntade inkomst fick mig att tycka att jag hade råd att lägga 30 kronor till på tre möjliga vinnare av själva elitloppet. En av dem var Propulsion som sprang in ytterligare 90 kronor åt mig.

Som om inte detta vore nog tog jag och ringde min tama husmekaniker som var vid förvånansvärt gott mod. Feberfri sedan fyra dagar hade han nu friskförklarat sig själv enligt Folkhälsoinstitutets normer. Han mådde bra igen då vi pratade bort en halvtimme förut.

Ett orosmoln mindre på min himmel, alltså. Den enda jag känner som drabbats av det där jävla viruset har överlevt och tillfrisknat utan varken läkarhjälp eller intensivvård. Så nu hoppas jag bara att det där eländet går över nån gång så vi får komma tillbaka till det liv vi är vana vid sen tidigare.

Enda smolket i min glädjebägare var väl att när sonen och jag åkte till mellannorrlands shopping-Mekka, Birsta, uppstod något oljud från framvagnen. Ett dunkande ljud som tilltog när han bromsade eller svängde åt höger.

Jag har hört liknande en gång tidigare på en Volvo 245 som jag ägde för länge sedan. Den gången kom det från bakvagnen och visade sig bero på att någon illasinnad eller felaktigt skämtsam jävel lossat alla hjulbultarna på bakhjulen. Exfrun kom hem från jobbet på en skola och beskrev oljudet så jag tog en liten tur utan att bli så mycket klokare. Men något fick mig ändå att plocka fram fälgkorset och känna på hjulbultarna. Alla satt kvar, tack och lov, men på båda bakhjulen var de alldeles lösa. Så jag håller en tumme för att det är samma sak nu. Det var också min första tanke men eftersom jag köpte nya däck för en månad sedan ungefär tänkte jag att det knappast kan vara så eftersom de är åtdragna med muttermaskin och dessa drar åt med moment, som det heter. 

Min tama, och numera friska husmekaniker, sa dock att det ska man inte vara för säker på. Så för någon timme sedan tänkte jag gå ut och känna på dem med fälgkorset men då såg jag att min granne på parkeringen hade ställt sin bil så nära min att det skulle bli svårt att komma åt. Därför sköt jag upp saken till imorgon förmiddag då han har åkt till jobbet och jag har lite mer plats.

Jovisst, jag ska ju också jobba men imorgon gör jag det hemifrån och kan ta mig en liten paus för att gå ut och kollla de där bultarna. Håll tummarna för att det är så enkelt för då slipper jag lägga nya tusenlappar på verkstadsbesök.

Sommaren har tjuvstartat idag här på Sveriges midja. Men jag hoppas att den är kvar imorgon bitti då almanckan säger att den börjar. Sen får den gärna för mig stanna kvar till mitten av september eller så...

Se där, två blogginlägg på samma dag, det händer sannerligen inte ofta. Men idag blev det så.

Sov gott när det blir så dags, kära ordbrukare i Klagstorp, Ljungbyhed, Mattmar och Ytterlännäs.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 13 maj 08:23


Den trettonde idag. Men inte fredag den trettonde som jag hade som rubrik på mitt hittills enda blogginlägg för detta datum. Lite märkligt att det bara finns ett eftersom jag redan för två år sedan satte upp målet att varje datum på året skulle inneh...

Av Göran - Söndag 12 maj 06:08

Ibland undrar jag om demensen redan börjat smyga sig på mig. Fast om jag bara tänker efter en aning så vet jag ju att det inte är nåt nytt. Att då och då vara lite disträ är kanske en del av min personlighet. Då låter det genast mindre negativt. Bä...

Av Göran - Lördag 11 maj 11:18

Nu är det en tid på året som jag, som barn och tonåring, såg fram emot rätt länge. Eller... Rättare sagt så är det  TVÅ tider på året som jag såg fram emot då. Samtidigt dessutom! Dels är det ESC-finalen ikväll. Stora "Mellon" alltså. Fram till kan...

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Av Göran - Lördag 4 maj 20:06


Bortrest i några dagar och fick möta våren i sin prydno nere i Södemanland. Men sen jag kom hem till Sveriges midja har det hänt massor här också när det gäller utveckling av ny årstid. Efter två dagar med strålande sol fråb klarblå himmel och förs...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards