Direktlänk till inlägg 10 juni 2020

"Det bidde en Skandiaman"

Av Göran - 10 juni 2020 13:25

"-Goddag, Tödde!

-Goddag Mödde, vad kan jag göra för dig? Vad vill du ha?

-En mordutredning, Tödde

-Det går bra det, Mödde Ska jag hitta en yrkesmördare?

-Nej, Tödde Bara en mördare, vilken som helst. Han som mördade Palme.

-Jaha, men det var väl inte vem som helst. Det bör väl ha varit en lejd yrkesmördare så jag fixar en sån åt dig då. Ska det vara bevis också?

-Ja, helst.

-Då tar jag fram bevis också då, Mödde.

-Tack Tödde. När blir utredningen färdig då?

-I juni, Mödde. Ajö, ajö!

-Ajö, Ajö, Tödde.

Och tiden gick som den brukar när det går tider. Det blev juni och Mödde kom tillbaka till Tödde.

-Goddag, Tödde. Är utredningen färdig?

-Jajamensan, Mödde. Den ligger där.

-Var? Jag ser ingen utredning... Var är yrkesmördaren?

-Det bidde ingen yrkemördare.

-Bidde det ingen yrkesmördare? Vad bidde det då då?

-Det bidde en Skandiaman. Men han är död så du kan inte åtala honom.

-Bevisen då?

-Det bidde inga bevis. Det bidde inget vapen som kan bindas varken till mordet eller Skandiamannen. Inget DNA heller...

-Nähä... vad bidde det då då?
-En helvetes massa indicier, Tödde. Men de hade inte räckt i en domstol om Skandiamannen hade levat. Så nu skiter jag i det här och går och tar en fika. AJö, ajö med dig, Mödde!

-Far åt helvete, Tödde!"


Tyckte ni om min lilla saga? Jo, jag vet att jag har lånat upplägget från HC Andersen men han är ju också död precis som Stig Engström, Christer Pettersson, den s.k 33-åringen och självaste Ted Gärdestad. Jo, han figurerade också i utkanterna av utredningen från början. På vilka grunder vet jag inte men han avfördes ganska fort.

Men jag kan däremot enkelt föreställa mig besvikelsen hos alla de som trodde innan att man kanske hittat vapnet och kunnat binda det till både offer och gärningsman. Det som presenterades av Palmeutredningen idag var ju egentligen ingenting nytt alls. De har kört utredningen in i väggen helt enkelt. Och det är väl egentligen inte svårt att fatta.

Så för att slippa medge att man ger upp pekar man alltså ut en avliden person som gärningsman. Antagligen tycker man att det ser lite bättre ut än att säga att de ger upp. Engström själv lider ju inte av det men han kanske har anhöriga som lever och hur påverkas de över att deras pappa/morbror/farfar/bror eller vad han nu är pekas ut som skyldig till statsministermord. Liesbeth Palme roterar förmodligen i sin grav.

Ganska snart lär väl professor Willy Vingmutter (alias Leif GW) såga utredare och åklagare jäms med fotknölarna och jag törs redan säga att jag håller med honom fast jag inte vet exakt vad han kommer att säga. Dock vet jag att han hade stora förväntningar innan.

Ja, ja, det bidde inte så mycket till blogg idag, det bidde bara en liten saga. Och det är väl inte så illa det? Vissa dagar blir det ju som för Tödde. Ingenting!




 
 
Amisa

Amisa

10 juni 2020 16:51

Det var väl inte så förvånande, ryktet har ju i flera månader varit att det var Skandiamannen som skulle pekas ut? Men precis som du så tänker jag att det är fel att peka ut någon alls när man inte har något mer än indicier att gå på (särskilt av hänsyn till anhöriga). Ja, visserligen har han burit sig skumt åt, men många människor älskar att få synas några minuter i mediabruset, så kanske var det bara den sjukan han led av? Bra dock att utredningen nu läggs ner när man ändå inte kommer framåt i utredningen, alla spår är ju iskalla nu. Vi får hoppas att någon som vet något kanske lättar sitt hjärta, kanske inför döden?

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Göran

10 juni 2020 17:29

Jag tvivlar starkt på det. Men varför inte?
Tror inte att vi någonsin får veta mer än vi vet nu.
Måste rätta mig själv också. Jag skrev att HC Andersen var författaren bakom "Den lille skräddaren" som originalet heter. Men då jag kollade i efterhand så visade den sig vara en gammal svensk folksaga som ingen vet vem som hiyttade på från början.

 
Anneli

Anneli

15 juni 2020 11:14

Det är så himlans lätt att peka ut nån som inte längre finns här. Det är hemskt o jag tycker synd om hans familj.. Förstår inte varför det helt plötsligt var så lätt att få fram det nu när dom inte har fått det under alla år ? Nä det luktar skunk..

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Göran

16 juni 2020 17:08

Så är det förstås. Jag tror inte heller att det är han. Jag tror att mordet var beställt av rika människor på den yttersta högerkanten politiskt. Med förgreningar in i den högsta polisledningen och SÄPO. Den som höll i vapnet tror jag var en lejd mördare som visste exakt vad han gjorde. Antagligen hade de spanat på Olof och Lisbeth i veckor eller månader innan. Ingen mer än ett fåtal poliser visste säkert att han var obevakad heller. Men sanningen kommer säkert aldrig fram om inte mördaren själv skriver memoarer som ska ges ut efter hans död...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 12 maj 06:08

Ibland undrar jag om demensen redan börjat smyga sig på mig. Fast om jag bara tänker efter en aning så vet jag ju att det inte är nåt nytt. Att då och då vara lite disträ är kanske en del av min personlighet. Då låter det genast mindre negativt. Bä...

Av Göran - Lördag 11 maj 11:18

Nu är det en tid på året som jag, som barn och tonåring, såg fram emot rätt länge. Eller... Rättare sagt så är det  TVÅ tider på året som jag såg fram emot då. Samtidigt dessutom! Dels är det ESC-finalen ikväll. Stora "Mellon" alltså. Fram till kan...

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Av Göran - Lördag 4 maj 20:06


Bortrest i några dagar och fick möta våren i sin prydno nere i Södemanland. Men sen jag kom hem till Sveriges midja har det hänt massor här också när det gäller utveckling av ny årstid. Efter två dagar med strålande sol fråb klarblå himmel och förs...

Av Göran - Fredag 3 maj 06:46

Godmorgon på er, kära ordbrukare! Jag har varit på resande fot i några dagar. Kom hem igår eftermiddag efter två dagars besök i Julita i Sörmland. Där bor min storebror, sen några år tillbaka, i ett s.k generationsboende med en av sina döttrar och he...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards