Alla inlägg under juni 2020

Av Göran - 29 juni 2020 21:46


Ovanstående hittade jag på youtube igår kväll och började titta. Genom åren har jag nästan undantagslöst viftat bort Alexander Bard som en pajas som bara vill provocera och inte bryr sig om något utanför sig själv. Ibland blivit förbannad då jag tyckt att han varit onödigt elak mot någon deltagare i TV4;s Talang-program.

Men av någon anledning började jag titta och lyssna på det långa klippet ovan och efter en stund var jag fast.

Jag hålller inte med om allt han säger men på flera områden fick han mig att börja tänka och försöka se saker från andra perspektiv än jag annars gör. Hans känga på Twitter mot Bianca Ingrosso fattade jag direkt att han inte menade så som tydligen många tolkat det. När han sa att hon "horade" så menade han inte att hon säljer sex utan att hon ställer upp på nästan vad som helst där hon får betalt. 

Jag förstod också ganska snabbt snacket om lynchmobbar och om att vägen till en bättre värld heter utbildning och hårt arbete.

Om du som jag har gott om tid att fördriva så rekommenderar jag att du ger Bard en chans genom att lyssna på samtalet i yuotube-klippet ovan. Kanske fler än jag får en lite mer nyanserad bild av vem han är. En sak står dock alldeles klar - han är ingen dumskalle. Det där är en riktigt skärpt kille vilket man hör på en gång om man tar sig tiden att lyssna på honom.

På ett område är jag helt överens med honom. Så många av världens problem skulle lösas om fler fick utbilda sig. Kunskap är makt och ju mer kunskap och utbildning folk har desto färre faller för flumideologier och religiösa sekter. Hans förklaringar till  afroamerikanernas ställning i USA och bombar oss med fakta som berättar att 70 % av de som sitter i amerikanska fängelser är svarta afroamerikaner. Alltså slavarnas ättlingar.

Det stör mig lite att det förhåller sig på det sättet men förklaringen ligger ju i resonemanget om offer och hjältar. 

Jaja, om du lyssnar själv så förstår du hur jag menar.

Svarta afrikaner som flyttar till USA idag väljer helt bort att umgås med dem utan ser till att utbilda sig och skaffa sig bra jobb samt jobba hårt.

Många av hans åsikter är inte så politiskt korrekta men han fick mig att förstå att det finns andra infallsvinklar än åtminstone jag förstått tidigare.

Det enda som stör mig en aning är att han ibland pratar så fort att jag får svårt att riktigt hänga med. När jag ska ta in ny information behöver jag lite tid till eftertanke och låta saker sjunka in. Därför ska jag nog se om videon åtminstone en gång inom den närmaste tiden och se om jag hittar fler nya tankar.

Han utmanar en hel del av det jag tror på och som jag kallar min värdegrund. Och jag inser att jag nog måste lyssna mer på de som har motsatt åsikt och i alla fall ge dem chansen. Och inte bara avfärda dem som populister eller publicitetskåta "kändis-wannabees".

Om någon ordbrukare gör som jag och kanske får lite myror i huvudet så vore det kul om ni skrev en rad och berättade om det. Så jag vet att jag inte är ensam om det!

Tack och lov har sommaren tagit lite paus idag. "Bara" 21-22 grader, mulet på förmiddagen och några små ynkliga regnskurar. Men det var skönt att få lite andrum från värmen. Har tvättat och mestadels varit inomhus ändå men de stunder jag var ute var betydligt lättare att stå ut med än de senaste dagarnas sjuka värmebölja.

Dagens middag kom också från Youtube via ett klipp jag snubblade över igår med en amerikansk kvinna som lagade french onion pork chops. Franska fläskkotletter med lök alltså. Inte svårt ett dugg men det tog förstås lite tid.

Enkel sammanfattning. Krydda och stek 4 st fläskkotletter i olja och smnör i en het het panna, någon minut på var sida så de får fin färg. Ta sedan upp dem och håll dem varma under folie t.ex Skala, skiva och stek 3 gula lökar samt tre vitlöksklyftor som sedan steks på medelvärme tills de är vackert ljusbruna. Tillsätt sedan 4 dl oxbuljong och låt löken puttra en stund tills minst 25 % av vätskan reducerats bort. Lägg sedan kotletterna tillbaka i pannan och låt dem puttra med lök och buljong i 15-20 minuter. Därefter lägger man en rejäl skiva ost på varje köttbit (jag använde cheddar hamburgarost) och lägger på ett lock. Låt det sedan puttra på låg värme i ytterligare tio minuter. Sen är det klart.

Vi åt kokt färskpotatis och en sallad till dem och det var riktigt gott.

Även detta får var och en förstås också pröva om man vill och det vore roligt att höra vad ni tyckte.

Därmed är det dags att stänga butiken för idag och önska mina kära ordbrukare en underbar natt. Tillsammans eller var för sig i Långedrag, Skogstibble, Gråträsk och Fjärdhundra. Vi ses!

Av Göran - 25 juni 2020 20:11

Ni fattar att det är illa varmt om jag som tycker så illa om de mörka månaderna hemfaller åt dylika hädelser över den ljuva sommar vi har. I fyra dagar har jag haft semester nu och det blir bara varmare för varje dag. 32 grader hade vi här mitt på dagen idag och det närmar sig nog gränsen för vad jag står ut med.

Annars är jag ju värmetränad på ett helt annat sätt än de flesta andra med mina 44 år på en av Sveriges varmaste arbetsplatser. Men kanske har jag fått nog av värme just på grund av det. Jag uppskattar fint sommarväder absolut men... LIIIITE svalare kunde det väl få vara.

Luftkonditioneringen i Madame Citroen sliter som ett djur men det dröjer ändå en bra stund innan det blir behgaligt i kupén. Jag har dock kommit på ett trick för att skynda på nedkylningen...

Så fort jag startar motorn går AC;n upp i högsta läge och nästan full fart på fläkten. Då kör jag ner alla fyra sidorutorna och kör ett par hundra meter innan jag stänger dem. Då trycks mycket av den ackumulerade värmen ut och det går lite snabbare att få ett acceptabelt klimat i bilen.

Så... om man bor som jag gör, med bara ett par hundra meter till sandstrand i Östersjjön kan man väl tycka att jag borde ligga där nere hela dagarna. Och dyka i för att svalka mig så fort behov uppstår.

Jovisst, kunde det väl vara skönt. Men... dels har jag ingen lust att trängas med folk i Covid 19;s tidevarv. Men det är också så att jag inte vill synas med bar överkropp bland folk. Vill inte att någon ska behöva se min kropp utan att den är täckt med åtminstone en skjorta och ett par shorts. Därför håller jag mig inomhus nära bordsfläkten som, tack och lov, fortfarande funkar fast den har flera år på nacken. Och fick slita ont också för två år sedan då vi också hade värmebölja. Tack vare den går det också hyfsat att sova på natten.

Nej, jag får väl vara tacksam över att jag i alla fall inte behöver jobba i en het fabrik med dubbla lager kläder på hela kroppen, skyddskor, hjälm och handskar. Mina ordinarie arbetskamrater har ett rent h-e sådan här dagar.

Men som det ser ut blir jag kvar på labbet åtminstone till oktober då tjejen som är ordinarie där kommer åter från mammaledigt. Sedan får vi väl se vad det blir.

Ta det lugnt i värmen nu, kära ordbrukare och dra inte på er värmekollapser. Köp hem Resorb brustabletter från apoteket och drick ett glas om dagen för att hålla balansen med salter och mineraler i kroppen. Och viktigast av allt...; Drick vatten! MYCKET vatten!

Och kom ihåg att det bara dröjer 3-4 månader innan vi glömt att vi svor över värmen i juni!

Av Göran - 22 juni 2020 21:38

Efter att ha bevittnat GIF Sundsvalls bortamatch mot Brage via TV;n kan jag bara skaka på huvdet. Först spelar de hemma mot Umeå och skapar tre målchanser på hela matchen men vinner ändå med 3-1. 

Ikväll mötte de Brage i Borlänge och det var om inte samma sak så ganska nära i alla fall. Giffarna hade lite mer bollinnehav än i premiären och lyckades med några fler passningar. Men Brage dominerade långa stunder totalt på banan. Har sagt det förr och säger det igen - Inom idrotten finns ingen rättvisa utom antal gjorda mål. Ett lag kan äga hela banan i nästan 90 minuter och spela skjortan fullständigt av sin motståndare men det spelar inge roll om det är det sämre laget som gör flest mål. Rättvist resultat, alltså, eftersom reglerna säger det.

Tänk om fotboll vore som simhopp, boxning eller konståkning där ett antal domare sätter poäng på alla de prestationer som en match innehåller. Då hade man åkt på grisdäng mot Umeå och ikväll hade Brage också knutit upp svansen på "Norr-landslaget" som de lite sturskt kallar sig ibland.

Jag ska väl egentligen inte klaga för jag vill ju att de ska vinna så många matcher som möjligt. Samtidigt förstår jag att om man inte kommer upp i den prestationsnivå som krävs för att ligga i tabelltoppen så kommer bubblan att spricka så småningom. Kanske redan på lördag då Dalkurd kommer på besök...

Men visst finns det positiva saker att skriva om dem också. Hemvändarer Pontus Engbloms målusuccé till exempel. På två matcher har han redan gjort fyra mål. På god väg att "göra en Hallenius". Linus Hallenius flyttade ju också hem till Sundsvall efter många år 2018 och gjorde stor succé målmässigt. Jag vet att jag skrev i bloggen den gången, efter kanske 3-4 matcher att  Linus då gjort sex mål medan hela laget AIK (samtliga spelare tillsammans alltså) bara gjort fem. Nåja, innan den säsongen var över hade självklart AIK tillsammans gjort fler mål än Hallenius. Men ändå!

Kan Pontus göra om den bedriften? Tja, det återstår förstås att se men så här långt ser det ju lovande ut.

Annars.... så har jag upplevt min första semesterdag sedan 2010. Den blev väldigt lugn. Delvis beroende på att jag hade tvättstugan och på att det varit lite småmulet ute. Varmt och skönt dock.

Imorgon tänkte jag försöka komma igång med att vara ute mer och få lite sol på mig. Blir vädret som idag kanske jag ägnar någon timmer åt att städa upp Madame Citroens inre. Dammsuga och göra rent rutor och paneler. Hon börjar se ganska dammig ut och fönstren blir svåra att se igenom i soluppgång och nedgång då ljuset kommer i låg vinkel.

Tänk förr när nästan  alla rökte i bilarna! Även jag på den tiden innan jag slutade. Minns hur man var tvungen att blanda vattnet med T-röd för att lösa upp fettet från tobaksröken. 

Något år efter att jag själv slutat förbjöd jag rökning i min bil oavsett vem som var passagerare. Även dåvarande frun fick rökförbud. Jag sa att jag stannar hellre så ofta jag måste så får du gå ut och röka. Idag är det sällan man ser folk sitta och röka i bilarna. Annat var det på 1960- och 70-talen. Då såg man ofta två eller flera vuxna sitta och bolma fast bilen var full med småbarn. Allt var inte bättre förr, alltså!

Tyvärr missade jag de två sommarpratare jag helst velat höra. Greta Thunberg i fredags och Ulf Lundell idag. Men jag gissar att man kan höra dem i efterskott på webben via Sveriges radios hemsida.

Just tuffa Greta såg jag en bild av på någon nätblaska och tänkte när jag såg den att... Hon är ju faktiskt fortfarande ett barn. Ok, vid sjutton är man väl mer ungdom än barn men på bilden såg hon så liten och sårbar ut att jag började fundera hur folk tänker när man kan mordhota ett barn. För att hon säger sanningar!

På TV ikväll såg jag också ett nyhetsinslag där man visade hur permafrosten vid polerna smälter. I en rasande fart dessutom. Hur får man folk att fatta det DET är precis lika verkligt som Corona och Covid 19.

Nej, jag ber till den Gud jag aldrig trott på att hen ska se till att pränta in lite förstånd i fler människor. 

För klimathotet är minst lika verkligt som pandemin som drabbat världen just nu.

Och kanske mycket, mycket mer farligt...

Av Göran - 20 juni 2020 17:05


Titta, det har kommit en ny! Och den här tyckte jag nog var en av de bästa. Men han kanske fick lite extra inspiration av att det ju faktiskt är midsommar fortfarande. Och då kan jag ju inte låta bli att fortsätta min heliga mission att försöka muntra upp åtminstone de som råkar titta in på min blogg.

Såhär dags har väl de flesta kopparslagare som hemsökte huvuden imorse packat ihop och stämplat ut. Den som har en baksmälla som fortfarande håller i sig nu borde kanske ta en extra funderare på det där med "varannan vatten".

Lite som en flyktig bekant till mig under tonåren som i och för sig inte drack särskilt ofta på den tiden men när han gjorde så gjorde han det ordentligt. På måndagsmorgnarna då han steg på den buss där jag då redan satt hände det att han hävde ur sig att... "Fy fan, vad roligt jag hade i lördags. Jag kommer inte ihåg ett dugg. Och igår låg jag och spydde hela dagen!"

I början fanns det förstås några som skulle tala honom till rätta och om inte annat påpeka att han ju knappast kunde veta att han haft roligt om han inte mindes något. Men det bet inte på Ralf, som han hette. Han fortsatte på samma inslagna väg nästa gång han supit skallen i bitar under helgen.

Ända tills några veckor innan vi skulle sluta skolan för sista gången. Då kom han en måndag och berättade att han nu visste hur han skulle bära sig åt för att slippa baksmällan.

Han och två andra hade startat sin fest med pizza och mellanöl mitt på dagen på lördagen. Därefter fortsatt att dricka kontinuerligt hela kvällen och natten. Somnat hade han gjort "när morsan och mormor gick till högmässan" och därefter sovit tills han väcktes på måndagen av en smått orolig moder...

Därefter predikade han gärna om hur man undviker baksmällan. "Det gäller att hålla fyllan jämn och fin hela tiden och äta nåt rejält innan man börjar dricka på allvar. Och sen att vara vaken så länge det bara går.

Ni gör som ni vill, kära ordbrukare, om ni vill ta till er av Ralfs teorier. Ralf själv lämnade jordelivet innan han ens fyllt 40 år men om alkoholen hade någon skuld till det vet jag inte alls.

Sveriges midja har välsignats med underbart sommarväder, både igår och idag. Om det är samma där du bor tycker jag att du ska gå ut och njuta av den.  Vem vet, de här dagarna kan vara de enda riktigt fina vi får i år!

Av Göran - 19 juni 2020 09:01

"Spritt språngande spiknykter som en frälsningssoldat på juldagsmorgonen" Ja, jag citerar faktiskt mig själv från mitt midsommaraftonsinägg för fem år sedan. Rätt gissat, jag har tittat i bloggens backspegel igen och jag kunde inte låta bli att reagera på orden jag inleder med idag. Varifrån fick jag den formuleringen, månntro?

Tja, det kan ju varken jag själv eller någon annan svara på men jag måste säga att jag är ganska nöjd med den.

Tror dock knappast att jag kommer att författa något så spirituellt ikväll då midsommaraftonen lider mot sitt slut. Jag ser ut att bli hemma i år. Syrran brukar alltid ringa några dagar innan och bjuda in mig/oss till deras stuga och firandet där jag tillbringade barndomens midsomrar. Det brukar vara syrran, svågern, jag och vår moster med make. Några gånger har deras äldste son varit med åtminstone ett tag. Men jag gissar att samlingen med dans kring stången, lotterier, ponnyridning och annat är inställt till Covid 19;s ära. Moster med man är en bra bit över 80 år och därmed  i riskgruppen så de lär hålla sig för sig själva.

Såååå.... jag kokar lite färskpotatis frmpå eftermiddagen och öppnar en burk matjesill. En grabbnäve köttbullar och några prinskorvar har jag redan tagit fram ur frysen och gravlax har jag också. Så yngstingen och jag får väl fira midsommar här hemma på vårt alldeles egna vis.

Utan öl eller snapsar till maten för finanserna tillåter inte det så här nära lönen. Som så ofta förr är det alldeles för mycket månad kvar i slutet på pengarna. 

Men det gör ju absolut ingenting för jag brukar ju inte dricka sånt på midsommar ändå. För om jag är hos syster och svåger ska jag ju köra hem sedan på kvällen och där har jag nolltolerans. Det blir en Loka granatäpple istället.

På måndag morgon när jag vaknar har jag semester. Ingen utför mitt jobb medan jag är borta så jag lär få brottas med kaos på flera fronter då semestern är slut. 

Men det gör inget. Den dagen, den sorgen! Tack och lov är jag ju utrustad med förmågan att kunna lägga bort tankar på jobb när jag går hem för dagen. Det man ändå inte kan påverka ska man inte låta sig bekymras av!

Dock kommer jag säkert att vara väldigt välkommen att styra upp hanteringen av containers, plåtfat och andra avfallsbehållare. Jag gjorde ett antal framtida beställningar på tömning igår. Sådär "på en höft" liksom.

Jag vet ju inte när kärlen kommer att vara fyllda men man får chansa lite mellan tummen och pekfingret baserat på hur det brukar behövas. Så det ordnar sig säkert och gör det inte så är det, som sagt, inte  mitt bekymmer.

Annars... såg jag att Jimmy Åkesson ojade sig i nån kvällsblaska över demonstrationen till stöd för antirasismen och att en polis höll i en skylt där det stod "White silence is white violence" (Vit tystnad är vitt våld, ungefär).

Nån som är förvånad över hans reaktion? Nej, just det. Men de är INTE rasister... Men....

Därmed önskar jag trevlig midsommar till er alla i slott och koja, världen över. Byt ut vartannat glas med alkoholhaltig dryck mot vatten så mår du bättre imorgon bitti! 

Av Göran - 16 juni 2020 21:30

Jo, jag vet att jag har lagt ut den här förut. Men jag tycker faktiskt att den här sången behövs. Som balans till alla reservationslösa hyllningssånger som alla möjliga poeter och annat löst folk har författat. Carl-Anton är ju en som omnämns i texten här men det finns många fler. Inte minst Evert Taube.

Därför tror jag att vi kan behöva påminnas om avigsidorna med den här årstiden också.

Ännu har den ju bara börjat men som den har börjat! Kanonväder i över en vecka och temperaturer mellan 20-25 grader varenda dag. Och än så länge har jag väl mest njutit och tyckt att det är ljuvligt att äntligen få lite värme och solsken efter en kylig och regnig maj.

Och inte nog med det! Idag var det ju "äntligen" på fler plan än så. Jag har ikväll bevittnat årets första seriematch för GIF Sundsvall. Man tog emot nykomlingarna Umeå här på NP3 Arena, som den numera heter (Visst lät det väl liiiite pampigare med Norrporten som den hette tidigare?).

Förra säsongen spelade GIF i allsvenskan men ramlade ur i höstas medan Umeå gick upp från division 1. Två nykomlingar alltså fast från varsitt håll. Det borde väl bara kunna sluta på ett sätt, kan man tycka...

Det gjorde ju det också till sist men vägen dit var inte så enkel. Umeåspelarna krigade på riktigt bra och förde matchen under långa stunder i första halvlek. De tog också ledningen efter ungefär en halvtimme.

Men innan första halvan var över hade mina blå hjältar både kvitterat och tagit ledningen med 2-1.

Gästerna fortsatte att kriga, hade mycket boll och skapade många chanser. Statistiken efter matchen visade att de hade skjutit mer än 25 avslut mot mål medan giffarna sköt bara 6 på hela matchen.

Ändå var det GIF som stod som vinnare vid full tid och jag måste säga att jag faktiskt tyckte lite synd om UFC som inte fick någonting alls med sig trots en riktig kämpainsats.

Men... (och jag har sagt det många gånger förr) Det är ju varken bollinnehav, dribblingar, skott mot mål eller hörnor som räknas utan gjorda mål. Det är den enda rättvisa som finns inom fotbollen.

Om någon Ume-supporter händelsevis skulle råka läsa dessa rader så vill jag trösta er med att jag aldrig kan tänka mig att ni hamnar där expertisen tippar er. Sist, alltså! Glöm det för det finns mycket kvalitet i truppen och många spelare som jag gärna skulle se i mitt eget lag. Särskilt den där vindsnabbe anfallaren från Uganda. Han kommer att springa ifrån många backar i superettan. Mållös ikväll men han kommer att göra en hel del innan vi stänger ner serien fram på senhösten. Välkomna till superettan, Umeå, och lycka till i fortsättningen! Jag håller på er också utom i matcherna mot giffarna. Jag trooor dock att ni bör försöka hålla igen en aning i närkampspelet, det var i hårdaste laget ikväll. Och det blir svårare att vinna macher om man hela tiden får spelare avstängda p.g.a flera varningar.

Därmed stänger jag butiken för ikväll och ser fram emot ännu en arbetsdag imorgon då jag jobbar hemifrån. 

På torsdag ska jag åka in till "gruvan" en sväng på morgonen och bland annat delta i avtacknningen av tre arbetskamrater som går i pension i anslutning till sina semestrar.

Jag vill också pensionera mig men just nu är det tyvärr inte möjligt. Så jag får väl ta Gud i hågen och kämpa på. Kanske får jag nya krafter när jag haft semester...

Av Göran - 14 juni 2020 20:19

... Och det blev söndag kväll i det lilla men avlånga mellanmjölkens och anslagstavlans land lånt uppe i norr. Dagen har bjudit på kanonväder. Sommar och sol, sjäng Sven-Ingvars i ingressen till TV-programmet Hajk för barn en gång för längesen. Och det är just precis vad vi haft i ett par dagar nu. Och jag ber den Gud jag aldrig trott på att låta detta väder stanna kvar de kommande fem veckorna också. Den som börjar imorgon spelar kanske inte så stor roll men en vecka från nu ligger jag i startgropen för min första riktiga semester på tio år.

Den ska jag försöka att använda till att komma i lite bättre fysisk form. Har börjat så smått med promenader och Tabatapass framför datorn. Om någon av mina kära ordbrukare inte känner till Tabata så rekommenderar jag er att gå in på youtube och söka efter det. Jag har hittat några som passar just mig rätt bra, de kommer från TV4;s Nyhetsmorgon för ett par år sedan. Men alla har ungefär samma upplägg.

Du behöver egentligen bara din egen kropp och möjligen ett liggunderlag för de övningar som görs liggande på golvet. En stol och ett par hantlar eller kettlebells är bra att ha men ett par vattenfyllda pet-flaskor funkar också.

Det går ut på att man gör visa rörelser i 20 sekunder och sedan vilar i tio innan man kör nästa 20-sekunders pass. Efter åtta Tabatas får man vila en minut innan man kör om hela skiten en gång till. Och därefter ytterligare en gång, den tredje och då ska man helt ta i lite extra.

När man bara tittar på ser det inte så jobbigt ut men jag lovar att om du bara är hälften så mycket soffpotatis som jag så är du rejält trött efter att han kört igenom tre gånger åtta övningar ā 20 sekunder styck.

Ungefär femton minuter tar det och jag lovar att det ger snabba resultat om du gör övningarna regelbundet.

Och häng inte upp dig på att instruktören är spänstig och vältränad utan gör passen i din egen takt och efter din egen förmåga och ork. Lycka till!

Sen... vill jag förstås också försöka sprida lite glädje i dessa karantäntider. Ingen ny Jacke Sjödin idag dock utan en riktigt gammal svensk klassiker. Mina damer och herrar, jag ger er RIDÅÖVERHALNINGEN som sketchen egentligen heter. Den är mer än femtio år gammal men lika kul ändå. Och kanske särskilt rolig för oss som är gamla nog att veta vad herrarna pratar om. Det roligaste av allt tycker jag är det faktum att det är "offret" för avhyvlingen, Beppe Wolgers som har skrivit den. Håll till godo!

Beppe minns ju många för hans barnprogram där han låg i en säng med en massa dockor men han gjorde mycket mer än så. För dig som kanske är för ung för att känna till dessa herrar kan jag berätta att den aggressive mannen heter Lars Ekborg och är far till Dan och Anders Ekborg, både etablerade skådespelare idag. Han avled för övrigt i cancer inte så långt efter att denna sketch filmades.

Det där med att "rapa" kom sig av en TV-show som den tidens enda TV-kanal hade sänt lite innan. Den hette något med "Skäggen" och bestod av en samling skäggiga herrar som rapade och fes i TV. Jättekul tyckte kanske några men det blev en rejäl tittarstorm efteråt.

Jag har läst någonstans att vid flera av föreställningarna var det folk som reste sig och gick för de tyckte att det blev så pinsamt att se och höra Beppe bli så utskälld. De fattade kanske inte att det hörde till föreställingen.

Mer än femtio år har gått sedan den gjordes men jag tycker fortfarande att det är ett av de vassaste revynummer jag har sett i hela mitt liv. Vad tycker ni, kära ordbrukare i Väckelsång, Bromölla, Lillpite och Åmotfors?



Av Göran - 11 juni 2020 18:30

Kunde inte låta bli att lägga ut klippet när jag nu råkade se att Jacke har gjort det igen. Kanske inte den roligaste han gjort men nog duger den. Bitvis tycker jag att han är väldigt fyndig!

Har portvaktat idag och ska så göra även imorgon. Lugn dag och imorn är det ju fredag som nästan alltid är lite avslagen i portvakten. Så jag lär inte slita ihjäl mig då heller.

Sommaren har kommit till Sveriges midja. Vi hade dryga 25 grader i ett par timmar efter tolv idag och bilen var rejält uppvärmd då jag skulle åka hem. Men luftkonditoineringen funkar ju klockrent trots att Madame Citroen är hela 16 år gammal, en aktningsvärd ålder för en bil.

Du som eventuellt har långtråkigt såhär i isoleringstider kan pröva det där med poddar (radio på nätet). Finns massor och många är gratis. Liksom dokumentärer och mycket annat på SVT-play. Jag plöjde genom tre avsnitt om den där skruvade pingstförsamlingen i Knutby häromdagen och blir faktiskt fortfarande förvånad att bildade människor kan förmås att göra nästan vad som helst bara man lurar i dem att det är Guds vilja.

Sen finns ju också altid "Tuben" som jag brukar kalla underbara Youtube. Där finns allt från Bert Karlssons gnäll till amerikaner som testar svenskt godis, snacks eller musik. Samt miljoner roliga små klipp.

Kan rekommendera Brynolf & Ljung som "trollar" både med kändisar och med vanligt folk på gatan. Sök på street magic så hittar du dem och kan förundras över deras skicklighet. Hur f-n bär de sig åt???

Helgen närmar sig och sedan är det bara 4 dagar till midsommar med vidhängande semester. Jag som trodde för nio år sedan att jag haft min sista semester i livet. Ska bli kul att se om jag minns hur man gör när man har semester...

Sköt om er, kära ordbrukare i Mörbylånga, Öxabäck, Morkarla och Ljungaverk. Vi ses!


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards