Direktlänk till inlägg 19 juni 2020

Glad Midsommar på er, Sverige!

Av Göran - 19 juni 2020 09:01

"Spritt språngande spiknykter som en frälsningssoldat på juldagsmorgonen" Ja, jag citerar faktiskt mig själv från mitt midsommaraftonsinägg för fem år sedan. Rätt gissat, jag har tittat i bloggens backspegel igen och jag kunde inte låta bli att reagera på orden jag inleder med idag. Varifrån fick jag den formuleringen, månntro?

Tja, det kan ju varken jag själv eller någon annan svara på men jag måste säga att jag är ganska nöjd med den.

Tror dock knappast att jag kommer att författa något så spirituellt ikväll då midsommaraftonen lider mot sitt slut. Jag ser ut att bli hemma i år. Syrran brukar alltid ringa några dagar innan och bjuda in mig/oss till deras stuga och firandet där jag tillbringade barndomens midsomrar. Det brukar vara syrran, svågern, jag och vår moster med make. Några gånger har deras äldste son varit med åtminstone ett tag. Men jag gissar att samlingen med dans kring stången, lotterier, ponnyridning och annat är inställt till Covid 19;s ära. Moster med man är en bra bit över 80 år och därmed  i riskgruppen så de lär hålla sig för sig själva.

Såååå.... jag kokar lite färskpotatis frmpå eftermiddagen och öppnar en burk matjesill. En grabbnäve köttbullar och några prinskorvar har jag redan tagit fram ur frysen och gravlax har jag också. Så yngstingen och jag får väl fira midsommar här hemma på vårt alldeles egna vis.

Utan öl eller snapsar till maten för finanserna tillåter inte det så här nära lönen. Som så ofta förr är det alldeles för mycket månad kvar i slutet på pengarna. 

Men det gör ju absolut ingenting för jag brukar ju inte dricka sånt på midsommar ändå. För om jag är hos syster och svåger ska jag ju köra hem sedan på kvällen och där har jag nolltolerans. Det blir en Loka granatäpple istället.

På måndag morgon när jag vaknar har jag semester. Ingen utför mitt jobb medan jag är borta så jag lär få brottas med kaos på flera fronter då semestern är slut. 

Men det gör inget. Den dagen, den sorgen! Tack och lov är jag ju utrustad med förmågan att kunna lägga bort tankar på jobb när jag går hem för dagen. Det man ändå inte kan påverka ska man inte låta sig bekymras av!

Dock kommer jag säkert att vara väldigt välkommen att styra upp hanteringen av containers, plåtfat och andra avfallsbehållare. Jag gjorde ett antal framtida beställningar på tömning igår. Sådär "på en höft" liksom.

Jag vet ju inte när kärlen kommer att vara fyllda men man får chansa lite mellan tummen och pekfingret baserat på hur det brukar behövas. Så det ordnar sig säkert och gör det inte så är det, som sagt, inte  mitt bekymmer.

Annars... såg jag att Jimmy Åkesson ojade sig i nån kvällsblaska över demonstrationen till stöd för antirasismen och att en polis höll i en skylt där det stod "White silence is white violence" (Vit tystnad är vitt våld, ungefär).

Nån som är förvånad över hans reaktion? Nej, just det. Men de är INTE rasister... Men....

Därmed önskar jag trevlig midsommar till er alla i slott och koja, världen över. Byt ut vartannat glas med alkoholhaltig dryck mot vatten så mår du bättre imorgon bitti! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards