Direktlänk till inlägg 3 september 2020

Om rödspätta och kantareller m.m.

Av Göran - 3 september 2020 19:55

Idag gratulerar vi högertrafiken på 53-årsdagen. Minns ännu hur spännande det kändes att sticka ut på cykel till närmaste större gata (en genomfartsled) och se det underliga att det blivit rätt att köra på "fel sida". Minns också hur jag noggrant påminde mig själv så fort jag grenslat min rödvita DBS (cykeln, alltså) för att åka omkring ett slag att nu kör man på andra sidan. Bussarna byggdes om också. De allra äldsta togs ur drift och ersattes med nya vänsterstyrda och på de bussar som inte var för gamla togs det upp en dörr bakom föraren. Antagligen var det billigare än att konvertera bussen till högerstyrning. Skulle jag idag åka till ett land med vänstertrafik skulle jag nog knappast ge mig på att försöka köra bil. Det ser liksom fel ut redan när man ser på filmer från t.ex England eller Australien.

Idag har jag faktiskt ägnat en dryg timme åt den typ av civil olydnad jag skrev om igår. Jag gav mig iväg mot Hälsingegränsen för att kolla några av mina bästa svampställen. Det kanske allra bästa gick bort eftersom det redan stod en bil där jag brukar parkera innan jag går ner i skogen. Men på nästa ställe var det tomt så jag tog Gud i hågen och korgen i näven och började bana mig väg genom djungeln av döda kvistar, nedfallna träd, stenar och stubbar.  Och några grabbnävar hittade jag med gula kantareller men inte ett spår efter andra svampar.

Och jobbigt som f-n var det att gå i den oländiga terrängen. Tillbaka vid bilen hade stegräknaren på min aj-fån regitrerat drygt 1500 steg och det är ju inte så mycket. Men jag var rejält trött i benen och nu ikväll fick jag en träningsvärk i vaderna som jag inte upplevt på flera år. Hade jag satt mig att skriva då hade det nog blivit ännu gnälligare än igår. För då var det synd om mig. Tyckte jag...

Men en alvedon brustablett tog udden av plågorna ganska bra och jag ska ta en till innan jag kryper i säng sedan för att kanske slippa vakna av molande träningsvärk.

De stackars svampar jag hittade var i alla fall av högsta kvalitet och rejlt stora dessutom. Jag hade tagit fram rödspätta ur frysen och gjort remouladsås i förväg så kantarellerna fick bli lyxigt tilltugg som ströddes över fisken.

Svamp och fisk är en underskattad kombination förresten. Om jag säger till någon svampintresserad kamrat att det är en suverän kombo blir de flesta tveksamma. Men två stycken som jag tipsade om att steka färska champinjoner med lite rödlök och lägga över kokt eller lättstekt torsk kom tillbaka när de testat och var lika lyriska som jag.

Så sno gärna den idén, den som vill och prova själv. Campinjoner (odlade) finns ju året om i varenda ICA eller Willys.

Imorgon måste jag in på jobbet och göra min rond men räknar med att vara hemma vid lunchdags så kanske tar jag en tur då också.

Om inte annat så för att kolla av det ställe jag hoppade över idag och kanske några till. Men också därför att jag har hört att träningsvärk ska bekämpas med att träna igen på samma sak.

Typ...; "Ont ska med ont fördrivas!" Fan tro´t...

Men... får jag träningsvärk så måste jag väl ha ansträngt mig betydligt mer än om jag gått samma antal steg i någon galleria eller runt på stan. Så det är säkert bra för min dåliga kondition också.

Sen... måste jag ju ta upp fallet med den multihandikappade Ahmad, flykting från Irak, som fått utvisningsbeslut. Hur han kom till Sverige har jag ingen aning om men medan han väntade på beslut från migrationsverket har han haft hemtjänst från kommunen och s.k LSS-insatser. Han har epilepsi, är rullstolsbunden och dessutom förståndshandikappad och kan varken tala eller gå eller äta själv. Migrationsverket hade nu beslutat om avslag för AHmad och han ska utvisas tillbaka till Irak. Jag säger egentligen inget om det beslutet även om jag absolut har åsikter om det. Jag fattar ju att Sverige inte kan ta hand om alla andra länders svårt handikappade eller sjuka.

MEN... det beslutet innebär att det blir olagligt för socialtjänsten att ge honom den hjälp han behöver dygnet runt tills utvisningen kan verkställas. I princip kastar de ut honom på gatan.

På den lokala P4 pratade med hans "gode man" och hon var förtvivlad eftersom hon inte hade en aning om hur han ska klara sig fram tills polisen hämtar honom och sätter honom på planet till hemlandet.

Snacka om Moment 22! Det sista jag hörde så hade man dumpat honom på akuten på sjukhuset här i staden men de hade visst inte heller någon möjlighet att ta emot och sköta om honom.

Naturligtvis kan man fråga sig vem som sett till att han kom hit för själv kan han knappast ha medverkat. Men nu är han här och oavsett vad man tycker om flyktingar och invandring så är han ju en människa. Som dessutom inte kan ta hand om sig själv en enda timme per dygn. Jag kan bara hoppas att någon myndighet visar lite människokärlek och medkänsla och hittar vägen förbi de där lagarna som krånglar till det. Migrationsverket slår också ifrån sig med bägge händerna och säger att han inte är deras ansvar. Den som eventuellt är troende och läser detta får gärna be en bön för honom.

Det gör även jag FAST jag inte tror på den jag ber till. Men det kanske finns en liten chans att jag har fel där...

Därmed tar jag händerna från tangentbordet för den här gången. Men vi ses igen. Som en ubåt dyker jag där och när ni minst anar det! Godnatt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards