Direktlänk till inlägg 4 juni 2022

Världspremiär (igen)

Av Göran - 4 juni 2022 13:10

Så kom då den andra dagen för året då bloggens backspegel är tom. Så då är väl det allra minsta jag kan göra att önska Glad pingst till alla mina kära ordbrukare. Så jag har åtminstone ett inlägg att titta tillbaka på när det blir 4/6 nästa gång.

Det här är en helg som aldrig betytt något särskilt för mig. Sanningen att säga så vet jag väl knappt vad den står för, varför vi firar den (om vi nu gör det). Jag vet förstås att det är en kyrklig helg, att den har med Jesu bortgång och hädanfärrd att göra men jag minns inte hur.

Men det spelar ju heller ingen roll eftersom jag inte firar den alls.

En lindrigare stukning har hållit mig i stillhet ett par dagar nu och det har blivit mycket skärmtid. Idag känns det dock lite bättre så jag ska väl försöka komma ut en sväng åtminstone.

Mycket skärmtid, som sagt, och en hel del tittabde på allt möjligt på Youtube. Det är verkligen ett smörgåsbord av kortare och längre filmsnuttar med musik eller gamla idrottsevenamng och tusen andra saker.

Något som fascinerat mig i många år är förstås det olösta mordet på landets statsminister frör 36 år sedan. Många teorier finns det och många privatspanare som har mer eller mindre utspejsade idéer om vad som verkligen hände den där februarinatten på Sveavägen. Två relativt unga män vid namn Matte och Otto har seriöst grävt länge i denna sophög som kallas Palmeutredningen och fått fram en hel del häpnadsväckande saker. Nu säger de att de kommer att släppa något riktigt stort om en knapp vecka. Den 10 juni har de valt ut att göra det. Säkert som en liten passning till den senaste åklagaren som ledde utredningen. Eftersom det var den dagen för två år sedan som utredningen lades ner. Och pekade ut Skandiamannen som gärningsman. 

Själv har jag lika svårt för det utpekandet som jag har att se Christer Pettersson som tänkbar mördare. Till att börja med ser jag inget motiv. Engström var ju en väletablerad person med ett rätt ordinärt Svensson-liv. Och även om han nu ogillade Palme som många gjorde är det ytterst långsökt att han skulle skjuta honom. Det skulle krävas att han, på något sätt,visste att makarna Palme skulle gå den vägen vid den tiden. Det skulle också krävas att han just den dagen råkade ha tilgång till en revolver som han hade med sig på jobbet. Och hur troligt är det?

Vad Pettersson beträffar så var han ju en lodis, en nedgången missbrukare med given plats i A-laget. Absolut kan han ha haft kontakter som kunde skaffa fram ett vapen men jag är rätt säker på att polisens garvade förhörsledare hade knäckt honom i förhören. Lisbeths vittnesmål var ju i stort sett det enda beviset som fanns och därför blev han också frikänd i hovrätten.

Vem som höll i revolvern har jag förstås inte den blekaste aning om men jag är rätt säker på att det var en man med stor erfarenhet av vapen, en van och skicklig skytt. Jag är också säker på att han inte var ensam utan hade förmögna personer bakom sig. Och troligen krafter inom polisväsendet.

Jag tror att mordet var ytterst noggrannt planerat av flera personer. Människor med högerextrema sympatier. Att det enda som var slumpartat var att det hände just på den platsen just vid den tidpunkten. Jag tror att om det inte hänt då så hade det hänt ändå förr eller senare. När man tyckte att tillfället var det rätta.

Att utredningen lades ner förde ju med sig att nästan allt i den därmed blev offentliga handlingar. Som kan begäras ut av vlken svensk som helst. Och därmed har det ju också blivit än mer tydligt hur mycket som mörkats, manipulerats, försvunnit och tagits bort ur den. Därför tror jag också att det fanns en eller flera poliser, troligtvis på väldigt hög nivå, som var inblandade i konspirationen.

Ett annat mysterium är ju Estonias förlisning. Där verkar det nu som om man snart kan presentera oemotsägliga bevis för att det inte var en olycka utan ett massmord. Av vem eller vilka vågar jag inte ens gissa men även där har det mörkats massor och manipulerats med uppgifter. Några privatspanare hävdar dessutom att det finns samband mellan den händelsen och Palmemordet. Och... tja, varför skulle det INTE kunna vara så...?

Och där tror jag att sannolikheten är större att sanningen kommer fram. Ganska snart, dessutom.

Men det får vi se. Nu ska ni få fira pingstafton bäst ni kan och vill, kära ordbrukare,i Eksjö, Vagnhärad, Bollmora och Tanums Hede. Ha det så gott nu så ses vi snart igen!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

6 juni 2022 08:59

Hoppas att din fot är bättre. Här har det varit en stormig helg. Gamla grannen och jag brukade fira påskafton med att dricka bubbeldricka i ölglas och skåla för sommaren men han är död sedan läge och det blev inte ett dugg med det. Däremot blev det flera timmars gräsklippning och så en massa matlagning Vi har varit 7-8 personer hela helgen så det har varit en hel del matlagning för mig.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

6 juni 2022 11:45

Tja, det är ju lite "både-ocj" det där. Lite stök medan man lagar käket men ack så trevligt när man får sitta till bords o äta o prata med nära o kära. Så då blir det ju liksom värt besväret!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards