Direktlänk till inlägg 17 juni 2023

Äntligen surströmming igen!

Av Göran - 17 juni 2023 13:55

Idag blir en bra dag. Inget större fel på varken igår eller i förrgår heller i och för sig. Men idag är jag bortbjuden på surströmming av min tama husmekaniker och vår gemensamma, likaledes surströmmingsälskande kvinnliga vän.

Om henne berättade jag ifjol vid den här tiden att hon fått en elakartad tumör på skallen. Stor som en golfboll ungefär,'Häromdagen var det årsdagen av hennes operation och det är verkligen glädjande att se hur mycket piggare hon blivit sedan dess. Operationen lyckades mycket bra och läkarna var säkra på att de fått bort  hela tumören.

Sen dess har hon förstås varit på massor av undersökningar och provtagningar och det måste hon väl fortsätta med i några åt till innan hon kan bli friskförklarad.

Det enda avvikande med henne idag är att på den del av huvudet där tumören bodde har hon hud som transplanterats dit från någon annan del av kroppen så hårväxten är noll. Men hon skäms inte alls för det utan går barhuvad för det mesta. Vill folk titta så får de väl göra det då! Så resonerar hon och jag tycker att det är ett sunt synsätt.

På min lott föll att åka och köpa några starköl och en flaska snapsbrännvin. Vi brukade förr ha OP Andersson men de senaste surströmmingsfesterna har vi druckit Halland fläder vilket också passar bra.

Idag blir det dock varken eller för ingetdera stod i hyllorna då jag var på systemet i förmiddags. Aalborg Jubileumsakvavit blev det istället och det går säkert lika bra, det med.

Så jag ser fram emot att få träffa mina gamla vänner och äta och ha tgrevligt några timmar i trvligt sällskap och med god mat som är nästan omöjlig att få tag på i butikernna.

För skojs skull kollade jag på Blocket.se häromdagen och det fanns några annonser där folk erbjöd ett fåtal burkar för mellan 400-1000 kr/st. Så mycket skulle jag aldrig betala för surströmming även om jag tycker att det är väldigt gott. Men eftersom de annonserar så räknar de väl med att det finns folk som köper.

En V75-rad för 120 kr har jag också totat ihop till det årrliga midnatsstravet i Boden.

Den banan är lite av en favorit för där vann jag min första lite större vinst för bortåt trettio år sedan. Nästan 12 000 kr på Dagens dubbel. På det spelet är utdelningen oftast under hundralappen men nån gång ibland skräller det till.

Jag lyckades pricka in vinnarna på ett spel för bara trettio spänn.

Och inte nog med det! En dryg månad senare fanns samma två hästar med i startfälten igen. Både hade ett snäpp högre startnummer så istället för 10-5 som var vinnande första gången blev det då 11-6.

Men den gången blev det "bara" 1 300 kr i utdelning. Vilket ju också är jättebra på bara 30-40 satsade kronor.

Så nu håller jag tummarna att Boden kan leverar en gång till. Så man får lite att dryga ut pensionen med fram till årsskiftet då jag äntligen får rätt till det förhöjda grundavdraget eftersom jag då fyllt 66 år.

Då blir det 2 700 kr mer i månaden att leva av. Och det är ju en rätt bra slant!

Då får jag även rätten att söka bostadstillägg. Men jag misstänker att F-kassan kommer att säga nej. Att jag har för bra pension och för dyr lägenhet. Med tiden ska jag såklart försöka "byta ner mig" till nåt mindre men framför allt med lägre hyra. Jag klarar mig men så mycket mer är det inte sedan mat- och bensinpriserna rakat i höjden.

Sonen är utflugen men det märks knappt ekonomiskt. Det är bara på elräkningen det  märks. Han var duktig på att tända lampor här och där men värdelös på att släcka dem. Plus att all hans datorutrustning ständigt var igång vare sig han sov eller var vaken.

Nu ska jag jag ge Thea en rejäl promenad så hon är trött occh sover medan jag är borta. Middagen hålls i en gemensamhetslokal för deras bostadsrättsförening och där är inte pälsdjur tillåtna.

Jag vet dock att hon klarar sig ensam några timamr nån gång då och då. Det händer inte så ofta. För det mesta får hon följa med när jag ska nånstans.

Kanske förevigar jag festbordet sen och återkommer med bilder. Om inte annat för att göra er lite avundsjuka, kära ordbrukare i Kilafors, Brösarps backar, Askersund och Övertorneå.

Ha det! Annars kanske nån annan har det...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 13 maj 08:23


Den trettonde idag. Men inte fredag den trettonde som jag hade som rubrik på mitt hittills enda blogginlägg för detta datum. Lite märkligt att det bara finns ett eftersom jag redan för två år sedan satte upp målet att varje datum på året skulle inneh...

Av Göran - Söndag 12 maj 06:08

Ibland undrar jag om demensen redan börjat smyga sig på mig. Fast om jag bara tänker efter en aning så vet jag ju att det inte är nåt nytt. Att då och då vara lite disträ är kanske en del av min personlighet. Då låter det genast mindre negativt. Bä...

Av Göran - Lördag 11 maj 11:18

Nu är det en tid på året som jag, som barn och tonåring, såg fram emot rätt länge. Eller... Rättare sagt så är det  TVÅ tider på året som jag såg fram emot då. Samtidigt dessutom! Dels är det ESC-finalen ikväll. Stora "Mellon" alltså. Fram till kan...

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Av Göran - Lördag 4 maj 20:06


Bortrest i några dagar och fick möta våren i sin prydno nere i Södemanland. Men sen jag kom hem till Sveriges midja har det hänt massor här också när det gäller utveckling av ny årstid. Efter två dagar med strålande sol fråb klarblå himmel och förs...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards