Direktlänk till inlägg 28 juni 2023

Snyggt jobbat, Pernilla!

Av Göran - 28 juni 2023 08:53

Så var sommaren även officiellt invigd. För det är väl starten av "Allsång på Skansen" som startar den svenska sommaren? Ny programledare också i Pernilla Wahlgren!

Jag brukar inte titta så slaviskt på det där annars men jag tittade igår. Mest för att jag sett att Laleh och Mando Diao skulle vara med.

Jag är väl en ovanlig svensk som inte förbehållslöst älskar allsång. Men visst förstår jag programmets popularitet för visst känns det lite häftigt att se det enorma publikhaet som sjunger med, gungar i sidled, krokar arm o.s.v Och man ser ju aldrig någon i den skaran som inte ser glad ut. 

Glad blev faktiskt även jag då jag såg alla lyckliga ansikten. Och även om jag då och då ifrågastt klanen Wahlgrens dominans i TV (Kanal 5 främst) måste jag ändå berömma Pernilla som jag tyckte axlade programledarskapet med den äran. Alla ser väl vad rutin och scenvana betyder. Hon är proffs verkligen! Ut i fingerspetsarnaa!

Hon bjuder dessutom på sig själv med glimten i ögat då hon t.ex skojar om hur "den gamle  gubben" Bosse Larsson var tio år yngre än hon själv är nu då han började leda programmet i hennes barndom. Och artisterna gjorde mig heller inte besviken. Laleh tycker jag bara bätre och bättre om för varje gång jag ser och hör henne. Detsamma gäller bröderna Norén i Mando Diao.

Så det gav faktiskt mersmak och jag kommer säkert att se fler avsnitt om de har åtminstone någon artist jag gillar. Vilket inte blir så svårt för min musiksmak är ganska bred. Svårt att tro, kanske, för de mest trogna ordbrukarna eftersom jag skriver mest om de största husgudarna Lundell, Springsteen, Winnerbäck m.fl

Annars.... så rullar dagarna på utan större evenemang. Den mest intensiva hettan har dragit bort och det har varit mer behagliga temperaturer de senaste dagarna. Fint väder, absolut, men inte olidligt hett längre.

På Facebook har jag gått med i en grupp som jobbar hårt för att få rätsida på den fruktansvärt orättvisa beskattningen av oss som gjorde det dumma valet att födas år 1957. Jag påminns om det varje gång jag betallar mina räkningar och vet att om jag sluppit denna förhöjda skatt hade jag haft 2700 kr mer kvar att leva för.

Och det jävliga är ju att ALLA som föddes det året drabbas. Även de som väljer att jobba vidare får också betala den höga skatten hela detta år. Men de har ingen rätt till varken A-kassa eller sjukpennng från F-kassan. För det är bara i skatteverkets ögon vi alla klasssas som pensionärer. Oavsett om vi jobbar eller är pensionärer på rikgti.

Jag valde ju, hösten 2021, att gå vid 64 år. Visste då att jag, under förra året, måste betala mer i skatt än andra.

Men i maj ifjol beslutade riksdagen att höja pensionsåldern med bara sju månaders varsel.

Massor av folk har skirivt till regeringen, partierna i riksdagen, skatteverket och en massa enskilda politiker. Svar har vi också fått där båda sidor skyller ifrån sig. Moderaterna och resten av regeringen skylle på den förra regeringen medan sossarna säger att det bara är den nuvarande regeringen som kan göra nåt åt saken.

De är alltså inte alls intresserade av att hjälpa oss, för dem är vi bara siffror i en statistik. Själva har de ju sitt på det torra med generösa pensionsregler och höga löner under vägen fram till pensionen.

Så hoppet står väl till de två jurister som hävdar att beslutet i maj förra året stride mot svensk grundlag. Där står att ingen får missgynnas i skattesystemet p.g.a kön, ålder, etnicitet o.s.v Jag håller med dem om det och hoppas på att de får gehör hos någon åklagare.

Politikernas ovilja att göra något hänger förstås samman med att då måste de först erkänna att de alla gjort en dundertabbe. Att det gjort bort sig ordentligt. Att de klantat sig. Och dedt har väl ingen levande människa nånsin hört en politker göra. Enligt mitt synsätt är samtliga som röstade för förslaget i maj 2022 är lika ansvariga.

S, M, L, C, KD och MP var de som klubbade igenom beslutet. SD var enda parti som röstade nej så för första gången anser jag att det partiet gjort nåt bra. Vänstern lade ner sina röster vilket i mina ögon egentligen också är ett ja. Enligt den gamla devisen; "Den som tiger samtycker!"

När det här året är över kommer jag att ha betelat nästan 30 000 kronor mer i skatt än t.ex min tama husmekaniker (som jag brukar kalla min kompis) som var klok nog att födas året före mig.

Så hoppet om rättelse är inte stort. Men om någon av  ordbrukarna håller med om att det här är fruktansvärt orättvis så gå gärna in på FB-gruppen "Född 1957 Åldersdiskriminerad och straffbeskattad av riksdagen". Där finns massor av små faktarutor som beskriver problemet mer ingående. Leta gärna upp det upprop med namninsamling för att protestera och skriv sen gärna under det. Man behöver ju inte vara drabbad själv för att hålla med oss att det är en skriande orättvisa mot de dryga 100 000 personer som är födda -57.

Därmed ska jag avsluta mitt gnäll och ta ut min fyrbenta sambo på en liten kissrunda. Därefter får hon sitt torrfoder och jag får lite bacon och ägg plus en grabbnäve grönsaker.

Vad jag sen gör av resten av denna dag får vi se. Så nu önskar jag mina kära ordbrukare en härlig pig-lördag i Vittangi, Simrishamn, Österfärnebo och Torpshammar.

Vi ses! Förr eller senare...

Och inte nog med det!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

30 juni 2023 23:23

Jag blev nästan förvånad över att Pernilla var så proffsig och naturlig och söt i sin fina sommarklänning. Hon verkar bli bra faktiskt och just att hon verkar så naturlig och gullig kändes bra. Synd med pensionen för dom som drabbats Man kan undra om dom verkligen visste hur det skulle bli när dom bestämde det där. Ibland verkar politikerna ha hål i huvudet.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

1 juli 2023 06:45

Ja, sannerligen! Det där beslutet är så dåligt underbyggt så man misstänker att alla bara litade på att deras partiledning kollat upp det innan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 14 maj 11:45

Succé även igår i hockey-VM för vårt käraste landslag, Tre Kronor. Igår var det Tysklands tur att få en lektion i "hur den svenska grisen biter". Citatet vet jag inte varifrån det kommer men jag gillar att använda det emellanåt. Det blev rena, rama...

Av Göran - Måndag 13 maj 08:23


Den trettonde idag. Men inte fredag den trettonde som jag hade som rubrik på mitt hittills enda blogginlägg för detta datum. Lite märkligt att det bara finns ett eftersom jag redan för två år sedan satte upp målet att varje datum på året skulle inneh...

Av Göran - Söndag 12 maj 06:08

Ibland undrar jag om demensen redan börjat smyga sig på mig. Fast om jag bara tänker efter en aning så vet jag ju att det inte är nåt nytt. Att då och då vara lite disträ är kanske en del av min personlighet. Då låter det genast mindre negativt. Bä...

Av Göran - Lördag 11 maj 11:18

Nu är det en tid på året som jag, som barn och tonåring, såg fram emot rätt länge. Eller... Rättare sagt så är det  TVÅ tider på året som jag såg fram emot då. Samtidigt dessutom! Dels är det ESC-finalen ikväll. Stora "Mellon" alltså. Fram till kan...

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards