Direktlänk till inlägg 30 juni 2023

Lite allvar

Av Göran - 30 juni 2023 20:41

Lite ledsam fredagskväll på Sveriges midja. För någon timme sedan ringde äldste sonen och berättade att hans morfar, min f.d svärfar, alltså, troligen är i den absoluta slutfasen av sitt liv. Att hans morfar fått ännu en stroke och ligger på sjukhuset. Medvetslös och med ett väldigt svagt hjärta.

Sonen hade pratat med sin mor som sagt åt honom att det knappast var någon idé att han kom upp för att träffa sin morfar en sista gång. Jag höll med henne helt och fullt och sa till honom att om hans morfar  inte ens vet att han är där så gör hans närvaro ju ingen nytta utan skapar bara ett traumatiskt minne åt honom själv.

Självklart är jag ju också ledsen för Kalle, som han heter, är inte bara min f.d svärfar utan även en som jag betraktar som en av mina bästa vänner. Vi hade under så många år en nära och fin relation och kunde prata med varandra om vad som helst. Och i de flesta fall tyckte vi ganska lika om det mesta. Han har hjälpt mig enormt mycket genom åren och jag kan aldrig återgälda alla gånger han ställt upp på alla möjliga sätt.

Inte ens hans fru vet hur illa det är. I hennes fall så glider hon hela tiden allt djupare in i demensen och vet kanske inte ens att hennes man ligger på sjukhuset.

Och även med henne har jag stor empati. Hon och jag har inte haft riktigt samma relation som hennes man och jag. Men hon har ändå varit en del av mitt liv sedan mitten av 70-talet. Och även om jag kanske haft synpunkter genom åren hur hon burit sig åt mot sin make så har vi ändå haft en nära relation.

En relation som inte tog slut för att jag och deras dotter separerade och sedan skildes åt. Men jag kände mig hela tiden lika välkommen hos dem, vilket jag högaktar dem både för.

Exakt hur medveten hon är i nuläget vet jag inte men jag hoppas på nåt sätt att demensen glör att hon inte sörjer alltför mycket om det slutar illa för hennes make. Kanske har hon glömt deras finaste stunder och då blir ju sorgen lättare att hantera om det slutar på det sämsta sättet.

Just nu är min yngsta dotter p åväg hit från Göteborg och även hon är förstås bekymrad för sin morfars skull. Men hon har precis startat om sitt liv i Göteborgstrakten och imorgon ska hon och pojkvännen lasta en hyrd släpvagn med hennes saker som lagrats i ett rum i min lägenhet.

Och eftersom hon inte har någon dragkrok på sin bil så har jag gått med på att hon lånar min och jag lånar hennes tills hon kan åka upp hit och byta tillbaka.

Madame Citroen har ju dragkrok och hon ska nu få tjänstgöra som draghäst imorgon kväll och natt. Och tills hon kommer tillbaka och byter tillbaks får jag alltså ha hennes nästan nya Audi fr.o.m imorgon kväll.

Därmed ska jag avsluta och önskar mina kära ordbrukare en angenäm fredagkväll i Vittangi, Karlholmsbruk, Oxie och Askersund.

Ha det! Annars kanske nån annan har det...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 13 maj 08:23


Den trettonde idag. Men inte fredag den trettonde som jag hade som rubrik på mitt hittills enda blogginlägg för detta datum. Lite märkligt att det bara finns ett eftersom jag redan för två år sedan satte upp målet att varje datum på året skulle inneh...

Av Göran - Söndag 12 maj 06:08

Ibland undrar jag om demensen redan börjat smyga sig på mig. Fast om jag bara tänker efter en aning så vet jag ju att det inte är nåt nytt. Att då och då vara lite disträ är kanske en del av min personlighet. Då låter det genast mindre negativt. Bä...

Av Göran - Lördag 11 maj 11:18

Nu är det en tid på året som jag, som barn och tonåring, såg fram emot rätt länge. Eller... Rättare sagt så är det  TVÅ tider på året som jag såg fram emot då. Samtidigt dessutom! Dels är det ESC-finalen ikväll. Stora "Mellon" alltså. Fram till kan...

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Av Göran - Lördag 4 maj 20:06


Bortrest i några dagar och fick möta våren i sin prydno nere i Södemanland. Men sen jag kom hem till Sveriges midja har det hänt massor här också när det gäller utveckling av ny årstid. Efter två dagar med strålande sol fråb klarblå himmel och förs...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards