Direktlänk till inlägg 24 januari 2010

Liten helgbetraktelse

Av Göran - 24 januari 2010 12:34

Januari är fanimej inte rolig, alltså! Kallt, mörkt för det mesta och dessutom fattigdom och elände i största allmänhet!

Men imorgon rullar det lilla bidrag som min arbetsgivare har mage att kalla lön in på kontot så jag får känna mig småförmögen en liten stund. Tills räkningarna är betalda! Då ser kontot genast mycket blygsammare ut.

Inte heller gårdagens omgång av elitseriehockeyn gav anledning till några krumsprång av glädje. Timrå förlorade hemma mot Skellefteå och kvalseriespöket morrar hotfullt underifrån.

Men vi Timråsupportrar är ett härdat släkte. Vi har varit hårt prövade i flera år nu. Men vi ger oss inte för det, vi kämpar vidare!

Coachen, Charles "Challe" Berglund har ifrågasatts av många, däribland mig själv stundtals, men man måste nog komma ihåg att under sina tre år här har han inte precis haft laguppställningar av samma kaliber som företrädaren Kent Johansson.

Därför tror jag knappast han blir kvar heller till nästa år.

Gårdagskvällen tillbringades annars (som så ofta) halvliggande i TV-soffan framför bl.a "Stjärnorna på slottet". SIsta avsnittet nu och precis som ifjol har jag fått lite annan bild av flera av deltagarna. Faktiskt också av gårdagens huvudperson Tommy Körberg.

Att han är en lysande sångare är ju inget som behöver diskuteras men jag har ställt mig lite fundersam till honom som person eftersom han ofta har framställts som lite dryg och självgod. Sen har jag även undrat en del över hans resa genom åsiktsspektrat. På 60-talet var han med i schlagerfestivalen, på 70-talet var han radikal vänster i proggvärlden och sa att han aldrig mer skulle figurera i såna program men på 80-talet var han med igen. Då med, i mitt tycke, den kanske bästa låt som nånsin tävlat för Sverige nämligen "Stad i ljus".

Heder dock åt honom för att han stått för sina felsteg och erkänt dem utan omsvep, som brottaren Tomas Johansson i "Mästarnas mästare".

Men... vem uppfattar Körberg som radikal eller vänsterinriktad idag?

Nä, just det, men det sägs ju att "När f-n blir gammal blir han folkpartist!".

Alltså är jag inte gammal då, åtminstone! Alltid nåt!

 
 
gubbfan

gubbfan

28 januari 2010 08:41

En lite underlig figur han Körberg. Precis som vi alla andra.
Och det är alltid spännande att få se vad som finns under den där fasaden. Vilken syn de har på sig själva och deras människosyn i allmänhet. Det är synd bara, att folk inte kan vara sig själva, utan måste sätta på sig en fasad.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards