Direktlänk till inlägg 1 juli 2010

"Fall´smörgås´n från frukostbordet så nog klå´en ska smörsi´a ner"

Av Göran - 1 juli 2010 20:16

... Och sommaren rullar på! Redan juli och första semesterveckan är 3 dagar gammal. Äntligen en glad nyhet i alla fall - husguden Lundell kommer till stan och spelar på Norrporten om en dryg månad. Jag må ha dåligt ställt men de 300-400 som biljetten lär kosta ska jag kosta på mig ändå. Får ju på köpet även då se de lokala förmågorna Takida från Ånge och det kan nog också bli bra.

Annars har jag ekonomiskt gått på knäna hela våren. "Det ska löna sig att arbeta", är ju den borgerliga regeringens paroll. Och det kan jag intyga att de lyckats med. I alla fall kan jag lova er att det INTE lönar sig att bryta benet och vara sjukskriven helt i sex veckor och halvt i fyra veckor till. Jag ligger efter med flera räkningar men hoppas gå ikapp när nästa lön kommer. Tvingade mig själv ut och jobba övertid 2 ggr i juli för att få åtminstone ett litet uppsving.

"Det ska löna sig att arbeta...." Jovisst, men vad hände med parollen att "man måste kunna leva på sin lön"? Fast det kanske var den andra politiska sidan som sa det, jag minns fan inte längre.

Och inte nog med lägre inkomster, givetvis ska ju biljäveln gå sönder också när man redan hade det jävligt så det räcker, Repris på följetången från ifjol sommar igår när drivremmen till vattenpump, generator, servopump, kompressor m.m small av igår på motorvägen norr om stan.

Dessvärre växer ju tummen ut från handflatan på mig så jag måste ha hjälp för att byta den. Men min tama mekaniker är dessvärre upptagen på annat håll och i bästa fall kanske han kan komma imorgon.

Men det får gå ändå. Sonen som fyller 14 på lördag får ha sitt kalas här hemma istället för i mormor o morfars stuga som meningen var. Det överlever han.

Det svåra är att ta sig till affärer! Visserligen är det bara 1 km till närbutiken men... När man inte har full styrka i fot occh ben är 1 km brant uppförsbacke (som jag har på hemvägen) i mesta laget.

Man kanske borde ha stannat i Uppland ändå... Där finns varken uppförs- eller nerförsbackar.

Vi har fått ny leverantör av kabel-TV också fr.o.m idag. Borta är Cartoon network, franska TV5 (textad på ryska) sammt tyska CDW och TV4Film. Men istället fick vi TV8, TV400 och TV4Sport för att nämna några. Så i min bok lligger vi på plus!

Nu ska jag titta på norsk TV-deckare i nian och sen är det väl läggdags.

Sov gott kära ordbrukare i Flen, Hårga, Malexander, Mönsterås och Waldemarsvik! Var ni än är, alltså och vad ni än gör där!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Av Göran - Tisdag 9 april 13:10

"Vi har vår i luften, flickor! Var har ni er?" Det skämtet är så gammalt att det inte ens var nytt i min fars ungdom på 30- och 40-talen. Och kanske är jag lite för snabb med att utropa vår bara för att vi här på Sveriges midja är inne på andra dag...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards