Direktlänk till inlägg 29 maj 2014

Apartheid - är det dit vi vill?

Av Göran - 29 maj 2014 11:13

Kristi Himmelfärdsdag idag. Nästan synd att man inte jobbar och får helgtilläg fast det är torsdag. O-religiös som jag är så har ju denna dag ingen annan betydelse för mig utom att jag gläds åt extraslanten då jag arbetar.

Men det gör jag alltså inte, klev av sista natten igår morse och har påbörjat ännu en 14-dagars ledighet. Börjar nästa ordinarie skift den 11/6. Dock har jag lovat komma ut på övertid kommande lördag och söndag så alldeles ledig är jag ju inte hela dubbelfriveckan. Lite extra klirr i kassan på både juni- och julilönen alltså eftersom det är månadsskifte till helgen.

EU-valet är över och gick lite som jag befarade. D.v.s framgång för "de bruna" i hela Europa. Rasismen och främlingshatet breder ut sig och det blir allt mer legitimt att tycka illa om människor bara för att de inte råkar vara födda nån annanstans än vi. Är de arbetslösa så tär de på samhällets finanser och har de jobb så heter det att de "tar jobben av svenskar". När sanningen är att många av dem utför de där jobben som många svenskar är för "fina " för att vilja göra. Massor av dem har dessutom startat egna företag för att försörja sig själva och därigenom också bidragit till att minska arbetslösheten.

Igår slumpade jag omkring här ett tag och hittade en lista som jag önskar att jag hade kopierat och kunnat sno av den bloggaren. Den riktade sig till just rasister och utlänningshatare och jag minns några av punkterna...

1. Din demokrati kommer från Grekland (syftande på att ordet härstammar därifrån)

2. Din pizza kommer från Italien

3. Din kebab kommer från Turkiet

Och så vidare...

Det handlade alltså om hur mycket av det vi idag tar för självklart som kommer från andra länder och kulturer. Hur hade det sett ut om vi haft gränserna stängda i alla tider? Jo, vi hade fått nöja oss med sånt vi kan odla eller föda upp inom Sveriges gränser. Kålrötter och rotselleri t.ex istället för pizza och annat. Hur kul låter det?

Så nu hoppas jag att de etablerade partierna och deras företrädare äntligen sätter ner foten och säger ifrån till SD m.fl innan de blir lika stora i riksdagsvalet i höst. Ta dem äntligen på allvar och ta debatten med dem för då kommer ni att pulvrisera dem från talarstolarna. Ni har prövat att inte låtsas om dem och det funkade inte.

Tänk om Palme levat och varit verksam i dagens Sverige, vilka svavelosande tal han skulle ha hållit om de bruna krafternas tillväxt i Sverige, Europa och världen.

Och... vi behöver inte gå tillbaka längre än till 90-talets början för att minnas apartheidregimen i Sydafrika och hur de flesta svenskar då tyckte att det var fruktansvärt. Eller i min barndom då färgade inte fick sitta på samma parkbänkar, åka med samma bussar som vita i USA. Och nu finns det alltså folk som vill ha det tillbaka!

Jag ska avsluta med en länk som jag tycker är vansinngt rolig. Och det är INTE för att mannen i filmen är norsk. Jag hade skrattat lika gott om han varit från var som helst på jorden. Det började som en skämtfilm som hans dotter la ut på Facebook men rätt snart hamnade den på youtube. Så titta och njut! Och kom ihåg att filmen visar inte att norrmän är dummare än andra utan att de har en härlig humor och gärna bjuder på sig själva.

http://www.youtube.com/watch?v=WleTCB8t61I

Ha en fortsatt härlig torsdag, kära ordbrukare i slott och koja i Resele, Hedemora, Bjuv och Åseda.

 
 
gun

gun

29 maj 2014 20:14

Tittade in för att önska dig en trevlig helg.
Så sant att mycket av vår mat har sitt ursprung i andra länder.
Tror nog att alla inte fattar hur världen har sett ut utan tänker inte längre än näsan räcker.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

30 maj 2014 18:06

Om inte våra invandrare fanns så skulle vi inte ha några matserveringar Här in norrland där ungdomsarbetslösheten är stor vill då just inga ungdomar sätta plant, plocka jordgubbar eller bär eller röja i skogen,. Vilka sliter med det jo invandrare och nog får dom jobba för pengarna. Ändå hör man folk klaga. Det är fullständigt hemskt hur det håller på att bli. Ingen medmänsklighet. Vart tog den vägen?

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

30 maj 2014 18:08

Tänk att det undrar jag också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards