Direktlänk till inlägg 18 juli 2017

Struts? Någon...?

Av Göran - 18 juli 2017 21:52

Lidl är en intressant matbutik. Förra sommaren dök det upp kängurubiff i deras frysdisk och jag köpte. Och smakade. Det var gott! Riktigt gott, till och med!

För ett par dagar sedan såg jag att de hade kängurubiff igen och tänkte köpa. Men så såg jag att alldeles intill låg förpackningar med strutskött som dessutom var bara hälften så dyrt som känguru per kilo. Så jag köpte mig en förpackning med strutsbiffar. Dessa tillagades idag och åts till middag och det var inte tokigt alls.

Paketet innehöll tre stycken små "biffar" på c:a 100 gram per styck. Jag kryddade med salt och svartpeppar från kvarn (Varför krångla till det i onödan?) och stekte dem några minuter per sida.

Köttet var ganska kompakt - mer likt nöt- eller fläskkött än annan fågel men mycket gott.

Så får du chansen att smaka struts så råder jag dig att ta den. 

På jobbet har jag bytt flickvän. Det vill säga att Annika, som jag jobbat tillsammans med i fyra veckor har gått på semester medan Tanja kommt tillbaka från fyra veckor i hennes barndomsland Finland. Jag brukar skämtsamt kalla dem båda för mina flickvänner eftersom de ju är (eller har åtminstone varit) flickor och jag ser dem som mina vänner.

Ombyte förnöjer, sägs det och visst är det väl så? Att Tanja kom tillbaka betyder ju dessutom att mindre än fyra veckor återstår innan jag får min långa ledighet. Kompensationen för min avstickare till dagtidsarbete.

Den 11;e augusti är min sista dag som dagtidare (såvitt jag vet nu i alla fall) och därefter är jag ledig till den 22/9.

Och eftersom vädret har innehålli stora variationer med omväxlande sol och regn så hoppas jag på en bra svampsäsong när jag väl får ledigt.

Annars... så har jag köpt en ny dator. Men... den behagade haverera innan jag ens fått igång den. Så efter många om och men har jag nu returnerat den till leverantören för byte av moderkort. 

Tack och lov fick jag lov att köpa en begagnad laptop billigt av en gammal kompis och det är på den jag skriver nu medan jag väntar på att få ta min spritt nya burk i bruk.

Ordbrukarna hälsas därmed godnatt med förhoppning om en härlig morgondag. Gör aldrig idag vad du kan skjuta upp till imorgon eller ännu senare!

 
 
Ingen bild

orion

21 juli 2017 00:03

Eller så kan man tänka...det är aldrig försent att ge upp...fast det är väl lite som att svära i kyrkan att ens antyda att man kan tänka så...

Göran

21 juli 2017 04:49

Inte hos mig! För mig är det sanna visdomsord. Precis som... "Det är aldrig så jävligt att det inte kan bli värre - det kan ALLTID bli värre!"

 
skogsnuvan

skogsnuvan

21 juli 2017 17:50

Jag har ätit struts för det finns en strutfarm här i trakten och som du säger smakar det mer kött än fågel och är riktigt gott. Däremot har jag aldrig smakat känguru så där har man något oprövat. Vilken tur att du inte haft semester än. Då kanske det blir bättre väder för det kan väl aldrig bli sämre. 13 grader i vattnet så även om jag ska basta ikväll vet jag inte om jag vågar kasta mig i.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

21 juli 2017 20:36

Nej, 13 grader är på tok för kallt att bada i. Även efter bastu. När barnen var små var vi på fjällsemester några gånger och sönerna rullade sig i snön efter bastun. Men deras far vågade inte...
Och... något Lidl har ni väl inte i Fisksjön men har du vägarna förbi dem i Östersund t.ex så har du chansen nu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards