Direktlänk till inlägg 21 mars 2018

Det kommer en vår. Jag VET för jag har sett den.

Av Göran - 21 mars 2018 20:16

Vi börjar med repris på den enda låt jag vet som handlar om dagens datum och dessutom har det som titel. Den heter alltså "21/3" och inte "Dansa utan skor" som många tror. Men gör det gärna, för all del, om du vill. För trots mer än 30 år på nacken håller den bra än idag, tycker jag. Håll till godo, vördade ordbrukare!



Imorse var det vår och barmark när jag vaknade. Nu är det vinter och mer än en meter snö igen. Detta eftersom jag vaknade imorse i ett hotellrum i Doeteringchem i sydvästra Holland, nära tyska gränsen. Och där fanns ingen snö alls. Nu är jag hemma på Sveriges midja igen och här finns det så att det både räcker och blir över.

Men våren kommer! Jag har ju själv mött den även om det var kyligt även i Doeteringchem och i Ulft där fabriken låg som vi besökte. För att bevisa det för er ska jag visa en bild tagen igår i Ulft. Det är krokus som blommar i den där gräsmattan och förr eller senare har vi dem här hos oss också.

 

Där ser ni själva! Våren är på väg även om det dröjer ett tag ännu innan Gumman Tö kan stampa ned foten i bröstet på Kung Vinter och utropa sig till segrare.

Jag tog vårjackan på när jag åkte. Tänkte att min varma vinterjacka nog blir alldeles på tok för tjock på dessa sydliga breddgrader. Turligt nog var vi inte ute så mycket för även om det var barmark och plusgrader så blåste det ju småspik hela tiden. Holland är ju plattare än Skåne så det finns inga berg som hejdar vindens framfart.

Men, som sagt, så tillbringade vi ju mesta tiden i deras verkstad eller konferensrum.

Mitt uppdrag var att bedöma ergonomi och förarmiljö på den dammsugarbil min arbetsgivare köpt och som ska levereras inom 2-3 veckor. Du som aldrig sett en dammsugarbil ska få se den som vi snart får hem.


 

Med denna förnämliga konstruktion ska vi snart få mycket renare golv i fabriken. Till en kostnad av X antal miljoner!

Jag och mina skyddsombudskolleger krigade i flera år för att få företaget att ersätta den gamla som tog slut för 6-7 år sedan och nu är dagen nära då vi kan känna att vi har vunnit.

Men alla vinner ju för den kommer att göra stor skillnad i vår dagliga arbetsmiljö.

Sen har jag även fått känna på hur det känns att vara viktig kund för ett företag. Totalt har min arbetsgivare gjort en beställning motsvarande 25-30 miljoner pengar och det märktes på den holländska gästfriheten. Två furstliga luncher bjöd de oss på samt middag i måndags på en av Doeteringchems bästa resturanger. Och gång på gpång sa de till oss att "Feel free to order anything you want!" Så vi åt och drack gott på deras bekostnad. Det var först igår kväll som vi fick slanta upp för vår egen middag.

Och som tur var ställde hotellets personal upp på att öppna sin frukostmatsal en halvtimme tidgare än annars eftersom vi ville komma iväg i tid. Strax efter sju satte vi oss i hyrbilen, en Mercedes av SUV-modell och åkte mot Amsterdamm. Och det visade sig att det var klokt att se till att komma iväg i tid för det var trafikstockning på motorvägen flera gånger och vår 15 mils resa tog minst en halvtimme mer än vi räknat med.

Men hann fram gjorde vi ju! Hann till och med besöka tax-free-shopen i Amsterdamm innan avresa. Två fina single-malt samt en flaska Havana Club (Rom) står nu i mitt barskåp tillsammans med en liten flaska Genever. Det har jag aldrig smakat men delar av mit resesällskap påstod att det var gott så jag köpte en halvflaska för att testa.

De två första dagarna av min 14-dagars ledighet gick ju till spillo men det är smällar man får ta. Vet bara att jag inte behöver stiga upp före sju imorgon bitti och även därefter har gott om tid för återhämtning och vila.

Frukost blir det imorgon på "Det stora blå" (IKEA) i Birsta eftersom min tama husmekaniker föreslog det. Men annars ska jag bara ta det lugnt, tänkte jag.

Gör det ni också, kära ordbrukare i slott och koja i Väckelsång, Fjärdhundra, Ockelbo och Mattmar. Vi ses!

 
 
gun

gun

22 mars 2018 12:51

Låter härligt med våren även om den lär dröja ett tag till. Men solen har visat sig här flera dagar på rad nu och nu har jag världens bästa yrke:) som får vara ute så mycket som jag är.
Gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

23 mars 2018 16:14

Välkommen hem från din resa. Det är alltid bra att få se något annat än det vanliga. Här ser jag bara snöflingor och snö som rasar av taken en sådan här dag och det ger minsann ingen inspirations alls.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

23 mars 2018 20:33

Samma här! Det töar på dagarna och snön har sjunkit ihop till en knapp meter nu ungefär. Sen fryser det på nätterna så det är förenat med livsfara att ens gå till bilen på morgonen. Men våren kommer - jag lovar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards