Direktlänk till inlägg 16 juli 2018

Sommarvärmen fortsätter

Av Göran - 16 juli 2018 20:53

Värmeböljan ger sig inte. Som barn och tonåring hörde jag ofta äldre människor säga att efter en hård vinter kommer en varmn och torr sommar. Som vuxen har jag hört åtskilliga meteorologer dementera denna "sanning" och säga att dte bara är gammal folktro. 

Men när jag ser tillbaka på mitt vuxna liv så ser jag ändå tydligt att 1994 då vi hade en riktig grisvinter med tonvis med snö och kallt så in i... (Ja, ni vet vad jag menar!) blev sommaren lång, varm och torr. Samma gällde 1982, -97 och 2018.

Vinter värre än i mannaminne men sommar som fick oss att förlåta allt!

Tidigare idag åkte jag förbi min lokala badstrand, bara några hundra meter från mitt hem, och kunde konstatera att så översvämmad av badsugna har jag inte sett den stranden sedan jag flyttade in i lägnheten jag bor i.

Nu är det säkert tomt där.

En gång för elva år sedan var jag själv där och badade mitt i natten med mitt hjärtas dåvarande dam efter att vi varit på Sundsvalls Gatufest inne i staden och bland annat sett Ulf Lundell.

Damen ifråga flyttade ut ur mitt hjärta ett drygt halvår senare men jag mindes det badet då jag körde förbi där i eftermiddags. Tyst för mig själv undrade jag om hon, som jag, då och då ägnar den där natten en tanke. Då vi plaskade omkring där i strandbrynet som två lekfulla småbarn. Kära och lyckliga.

Jag HAR släppt taget om henne nu. Efter många om och men! Och det känns bra att inte gå och gräma sig över allt det där som aldrig blev som man velat.

Kanske, kanske får jag uppleva förälskelse och lycka en gång till innan jag dör. Kanske inte... Ingen vet men jag har i alla fall slutat sörja det som inte blev som jag ville och lärt mig minnas de bästa stunderna med glädje och kärlek.

Och henne... mitt livs största kärlek, glömmer jag aldrig så länge jag lever och andas.

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

17 juli 2018 10:10

Nu är jag i mitt rätta element. 25 grader i vattnet och jag badar och badar Fullt i lilla byn med människor som kommer och går och barnskrik och glada skratt. Så tyvärr så brinner det 2 mil härifrån och en av mina vänner bor nära. Kanske blir hon evakuerad och kommer hit med husbilen. Det är förfärligt och så hemskt det ska vara att klättra i berg i värmen och försöka släcka. Det har pågått sedan i fredags nu. Den första kärleken är alltid något man minns och ju längre bort det är ju mer romantiskt och fint minns man det.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 13 maj 08:23


Den trettonde idag. Men inte fredag den trettonde som jag hade som rubrik på mitt hittills enda blogginlägg för detta datum. Lite märkligt att det bara finns ett eftersom jag redan för två år sedan satte upp målet att varje datum på året skulle inneh...

Av Göran - Söndag 12 maj 06:08

Ibland undrar jag om demensen redan börjat smyga sig på mig. Fast om jag bara tänker efter en aning så vet jag ju att det inte är nåt nytt. Att då och då vara lite disträ är kanske en del av min personlighet. Då låter det genast mindre negativt. Bä...

Av Göran - Lördag 11 maj 11:18

Nu är det en tid på året som jag, som barn och tonåring, såg fram emot rätt länge. Eller... Rättare sagt så är det  TVÅ tider på året som jag såg fram emot då. Samtidigt dessutom! Dels är det ESC-finalen ikväll. Stora "Mellon" alltså. Fram till kan...

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Av Göran - Lördag 4 maj 20:06


Bortrest i några dagar och fick möta våren i sin prydno nere i Södemanland. Men sen jag kom hem till Sveriges midja har det hänt massor här också när det gäller utveckling av ny årstid. Efter två dagar med strålande sol fråb klarblå himmel och förs...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards