Alla inlägg under juni 2018

Av Göran - 16 juni 2018 14:07

Jamen, tävlingarna går ju i Boden denna vecka och där har jag fått mina två mäst största vinster på travet. Så jag friskar i lite extra och spelar lite större än jag oftast gör. 192 kronor kostar mitt system att lämna in och jag lyckades inte göra det så mycket snålare utan att drabbas av tvivel på mig själv.

Tvivel finns nu också, tro inget annat! Jag brukar ju säga att man aldrig ska lämna "On Track Piraten" ostreckad för då vinner den nästan säkert. Ändå har jag gjort det idag eftersom han möter så bra motstånd. Piraten är en av Sveriges bästa travhästar men Propulsion i samma lopp är en världsstjärna och jag kan tänka mig att de styrande på Bodentravet är nöjda att ha lockat en så fin häst till sin lilla bana så långt upp i landet.

Och jag kan ju inte tro annat än att Propulsion sopar banan med allt motstånd såvida inte han eller Örjan Kihlström som sitter i sulkyn får en hjärnblödning och faller ihop död. 

Här får ni mitt förslag till lösning på V75-gåtan för denna gång...


Ordinarie hästar                                          Reserver

 

Avd.1) 4 Very Kronos                                   5, 4

Avd.2) 2, 5, 9, 14, 15                                 11, 3

Avd.3) 1, 2, 4, 6                                           5, 7

Avd.4) 9 Fender                                          13, 6

Avd.5) 2, 7, 9, 10                                         1, 4

Avd.6) 2, 5, 6, 10                                        11, 3

Avd.7) 10 Propulsion                                     2, 8

 

Lyyyyycka till!


En överväldigande majoritet av landets expertis är eniga med mig att det måste till något katastrofalt om inte Propulsion ska vinna. Men om du vill åt de där riktigt stora pengarna kan du förstås gardera med ett par andra hästar. Och om du gör det... Glöm inte bort On Track Piraten!

 

 

 

 

 

Av Göran - 15 juni 2018 22:19

Så har det då äntligen dragit igång. VM i fotboll, en av livets höjdpunkter för en fotbollsnörd som jag. Igår tittade jag em stund på öppningsmatchen mellan Ryssland och Saudiarabien. Ett sömnpiller om ni frågar mig.

Annat var det med dagens höjdarmatch mellan grannarna Portugal och Spanien. Vilken match! Vilken fest!

Sex mål blev det totalt. Matchen slutade 3-3- efter tre mål av Christiano Ronaldo Det första på straff. Ronaldo drev in i straffområdet med boll och den spanske försvararen satte ut ett ben som Ronaldo såg till att ramla över.

Straffen var inte feldömd men nog var det mer Ronaldos förtjänst att det blåstes straff än spanjoren som fällde honom.

Och straffsparken la förstås Ronaldo i mål hur säkert som helst.

En mycket undehållande match var det och även om jag nog tycker att Spanien var det bättre laget så unnar jag ändå portugiserna den poäng de krigade till sig.

Nu väntar en söndag med nya kamper innan det är dags för Moder Sveas käcka gossar att göra entré i mästerskapet. På måndag, vid lunchtid, ska di svenske äntra banan för att försöka kriga till sig en seger mot Sydkorea. En nyckelmatch för oss för om vi vill komma vidare från gruppsplet så måste koreanerna besegras. För Tyskland lär vi knappast rå på.

Mot Mexico kanske vi kan ta en poäng om vi har en bra dag och sedan segla vidare från en andraplats i gruppen efter tyskarna. Men matchen mot Sydkorea är utan tvivel en nyckelmatch.

Hur det nu än går för Sverige så vet jag ju att jag har massor av fin fotboll att se fram emot under den kommande månaden. Och det sker ju bara vart fjärde år...

Tvättstugan har annars upptagit en hel del av min tid idag. Nu är allting tvättat, torkat, ihopvikt och uppburet från källaren. Så jag ser fram emot en fortsatt lugn frivecka innan plikten åter kallar på onsdag morgon.

Stekte färsk kyckling i ugnen till middag åt sonen och mig (Tack, Willys för extrapris!). Imorgon tror jag att det blrt pannbiff med lök.

Därmed är det dags att stänga butiken för idag och önska mina kär aordbrukare en angenäm natt tillsammans eller var för sig runt vårt avlånga land. May God ride wth you all!

Av Göran - 14 juni 2018 16:32

De duggar tätt nu, friveckorna. Som väl är! Duggat hade det gjort imorse också då jag kom ut på parkeringen efter jobbet. Några små stänk hade lämnat spår på asfalten och på bilarna. Men här hemma var det torrt så skuren måste ha varit väldigt lokal. I lördags morse var det tvärtom, blött på marken här men krut torrt nä rjag kom till jobbet. En arbetskamrat som bor på motsatta sidan av staden berättade att det regnat hos honom också. Men alltså ingenting mitt emellan oss.

Annars får det gärna komma några regndagar nu. TROTS att jag är ledig. Jag är ju mån om svampskörden om någon månad också samt att jag unnar alla bärsugna att få plocka sitt. Och när nu vattnet från vinterns rikliga nederbörd tycks vara förbrukat så står jag gärna ut med några dagar av milda, mjuka sommarregn.

Om bara en liten stund börjar en av livets roliga perioder för mig. Fotbolls-VM i Ryssland startar och pågår i närpå en månad. Så TV;n kommer att få göra rätt för sig den närmaste tiden.

Och två av världens minst omtyckta politiska ledare ser på bilderna ut att ha blivit dödspolare på bara några dagar. Det finns snart inghenting som förvånar en längre. Vänta så ska nu se att innan året är slut kanske Trump fått Nobels fredspris och kanske Seriges statsminister vid det laget hete Jimmy Åkesson...

Hörde på radion häromdagen att SD ökar mest inom LÖ-kollektivet. Vilket för mig är obegripligt för säga vad man  vill annars om SD (och det har jag ju gjort också mer än en gång) men inte är de något arbetareparti. SD är och förblir ett högerparti som kommer att sitta i knäet på SAF och arbetsgivaretablissemanget om de får makten. 

Och högerpartier har aldrig gynnat fotfolket förr så varför tror man att det ska förändras?

Jag är full av onda aningar inför höstens val. Tänk om, till exempel, MP ramlar ur riksdagen. Eller KD. ELler både KD och liberalerna! Alla dessa dansar ju på fyraprocentsspärren i opinionsmätningarna. Det kan uppstå en parlamentarisk situation i landet som vi aldrig kunnat föreställa oss. Hur ställer sig t.ex moderaterna till det? Om de tvingas ha med SD för att kunna bilda regering med centern. Och går C med på det?

Ska S och V återuppta samarbetet från förr? Men om det inte räcker till riksdagsmajoritet kanske sossar, moderater och centern måste bilda en ny ohelig koalition för att hålla SD utanför Rosenbad.

Nåja, tids nog får vi väl veta. Men bra känns det inte...


Av Göran - 9 juni 2018 10:30

Östersundstravet är skådeplatsen denna gång när V75-miljonerna ska fördelas. Så jag tog Gud i hågen och satte mig att gissa hur jag tror att det går. Det blev ett lite chansartat system med hela tre singelstreck. Men prickar jag in dem finns goda chanser till utdelning. Särskilt om det blir någon skräll från bakspårshästarna jag tagit med. Jag struntade i att välja reserver den här gången utam låter ATG;s egen ranking stoppa in hästar om det blir sena strykningar.

Här får ni mitt förslag till lösning på V75-gåtan idag. Som vanligt helt utan garantier...


Avd. 1) 2, 3, 4, 6, 10, 11

Avd. 2) 3Nobel Amok

Avd. 3) 5, 7, 12, 13, 14

Avd. 4) 3, 8, 12, 13

Avd. 5) 1 Chapuy

Avd. 6) 10 Readly Express

Avd. 7) 1, 8


I den sista avdelningen hade jag gärna haft med några fler men det skulle blivit för dyrt då, tyckte plånboken. Ett tag var jag inne på att spika Art Nökkve i kallblodsloppet men jag har på känn att det kan skrälla där så därför fick jag nöja mig med två hästar i sjunde loppet.

Varsågod att kopiera och spela själva! På egen risk förstås...

Lyyyycka till!

 

Av Göran - 8 juni 2018 21:25

Fredag kväll igen. Och i en hel veca har denna blogg legat för fäfot, som man säger. Orden har inte brukats överhuvudtaget. alltså. Men en veckas tystnad dödade ju varken mig eller er, kära ordbrukare!

Så blr det ibland. Likaväl som jag kan kräkas fram 2-3 inläg om absolut inget vikttigt alls inom loppet av samma dygn. Och det vore mig fullständigt främmande att be om ursält för min frånvaro eftersom jag inte tror att en enda levande varelse farit illa av att jag pausert mitt bloggande ett slag.

Vad har jag då fördrivit min tid med? 

Dammsugit. Ja, inte HELA tiden men det blir mycket dammsugning så här års om man bor med två katter som ömsar päls fortfarande. Särskilt som dotterns kattoxe är någon sorts halv- eller kvartsangora med dubbelt så myckety päls som sonens svarta yrväder. Imorse såg det ut som om jag skulle kunna kratta ihop deras lämningar och  på så sätt bygga ytterliagre minst en katt till. Nej, gu´bevaremejväl, det ska vi inte ha! Två katter är två för mycket, redan det, för en som själv aldrig skaffat katt. Men jag körde snabeldraken ett varv runt mina 91 kvadratmeter och då jag var klar hittade jag nya pälsbollar där jag började dammsuga.

Jag ser fram emot att båda mina vuxna barn flyttar ut och tar odjuren med sig. Då, först då, ska jag börja att fräscha upp mitt hem med lite nya möbler, mattor och gardiner. Mina soffor kördes på tippen för ett par år sedan och i mitt vardagsrum står nu de sönderklösta resterna av äldste sonens soffa. Den får duga tills vidare fast det hänger fransar överallt och finns stora revor i båda armstöden. För även om den ser förjävlig ut är den underbar att sitta i och jag får ju inte så ofta så fint främmande att jag behöver skämmas.

Utom dammsugningen så har jag ju varit ute och skvalpat på böljorna också. I onsdags, på natonaldagen, åkte jag med MS Medvind och käkade skärgårdsbuffé, som de valt att kalla det, tillsammans med ett trettiotaal arbetskamrater från olika delar av fabriken. Maten var god, sällskapet trevligt och underhållningen proffsig. Om än lite för högljudd för min smak. Två unga tjejer och en kille uppträdde med tre olika programpunkter där de sjöng covers först på 50-talsrock, sedan ABBA och sist ett hårdrocksmedley av kända (sönderspelade...?) låtar.

Några kalla, goda, stora starka passerade våra strupar och jag unnade mig två snapsar till maten. Tyvärr hade de inte OP Andersson i år så jag fick nöja mig med Skåne. Men det duger ju, det med. En liten komjak till kaffet blev det också innan båten rundat Alnöns sydostspets och därmed tuffade mot staden och hamnen.

Så nu dröjer det väl ett år till nästa gång jag kostar på mig att gå ut och rulla lite hatt. Men... man ska ju aldrig säga aldrig, har jag hört! Så kanske blir det nån gång till innan nästa sommar...

Innan dess har jag dock säkert dykt upp här som en ubåt när ni minst anade det. Ha en fantsastisk helg, kära ordbrukare. Kanske återkommer redan imorgon om jag får till något V75-system som jag är nöjd med. Tävliongarna går ju på Östersundstravet och där har jag haft tur förr så en rad blir det säkert. 

Pussokram och sov gott! 



Av Göran - 1 juni 2018 20:57

Juni! Vilket vackert ord. Mycket vackrare än till exempel januari eller november. Dagskiften är avklarade med en hel del möda och besvär. Jag och min kompanjn för dagen gjorde verligen vårt ästa men vi kom ändå inte upp till målet för vad vi ska åstadkomma enligt chefernas sätt att se det. Vår närmaste chef är kvinna och ganska ung och jag unnar henne all framgång i världen. Men idag blev jag varse hur pressad hon är uppifrån, riktigt såg hur hon mådde dåligt av att behöva förklara för sina överordnade varför jag och min kompanjon för dagen inte klarade av att nå målen de satt upp för vad vi ska hinna på våra tolv timmar. Jag föreslog henne att hon kunde skicka demn direkt till mig så skulle jag förklara det för dem. Men det nöjer de sig förstås inte med utan vill ha skiftledarens huvud på ett fat.

FAST det är de själva som har ställt till tillvaron för oss så till den milda grad att vi inte har en chans att klara det beting de satt upp för oss. 

Som tur är så har jag kvar förmågan att stänga ner alla tankar på jobbet och kringliggande bekymmer i samma stund som jag går ut genom snurrgrinden och ut på parkeringen där Madame Citroen väntar på mig. Då finns inte jobbet längre utan jag är lika fri som de sjöfåglar som skränar här utanför i junikvällen.

Från och med idag är jag ju inte heller skyddsombud längre. På gott och ont. Gott eftersom jag slipper engagera mig djupare i alla de problem som uppstår dagligen. På ont eftersom jag inte längre har rätten att agera som skyddsombud.

Jag kan t.ex inte längre stoppa arbete. Men lita på att jag kommer att både pressa och stötta mina efterträdare när de behöver det. Jag har skojat en del om att jag från och med nu kommer att kalla mig själv "Skyddsombud Emeritus" precis som pensionerade biskopar eller proffessorer.

En av de saker jag kommer att sakna med mitt förtroendeuppdrag är att stötta arbetskamrater i deras kamp för vettiga villkor i samband med omplacringar eller omorganisationer. Men jag tänker att om någon ber om det så kan jag fortfarande agera kamratstödjare. Som skyddsombud emerius.

Det finns också ett par stycken arbetskamrater som redan anmält att de vill fortsätta sin dialog med mig för att försöka få rätt hjälp av fretaget. Och självklart ska jag försöka hjälpa de jag kan med samma tystanadsplikt som innan. Den plikten är jag ju väl bekant med efter tiotalet år som arbetsledare, dubbelt så många år eller fler som skyddsombud i flera omgångar samt arbetet som portvakt där man också får kännedom om en del personlga förhållanden som inte angår kreti och pleti.

Redan denna första dag som avgången förtroendeman har visat att jag varit uppskattad och kanske får jag nya uppdrag så småningom.

Därmed är det dags att säga godnatt till mina kära ordbrukare o slott och koja i Väckelsång, Tanums Hede, Garphyttan och Lilla Edet. Vi ses igen!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards