Alla inlägg den 23 mars 2021

Av Göran - 23 mars 2021 10:32

Ganska "gött" att vara jag idag. Inte nog med att jag avslutade mina mördarskift (tre nätter i rad) igår morse. Efter en dag av koma med mycket lite sömn kom ju en kväll då äntligen allvaret började för Timrå IK med kvartsfinal i det hockeyallsvenska slutspelet. Och det började ju på bästa tänkbara sätt också genom en total överkörning av AIK från Solna utanför Stockholm. Spelet som inte klaffat sådär 100%-igt under slutfasen av seriespelet var tillbaka på samma nivå som man visade upp då man satte rekord i antal segrar i rad (16 stycken) tidigare i vintras. Man tyckte nästan lite synd om Stockholmarna som blev fullständigt överkörda av laget från Sveriges midja som dominerat hockeyallsvenskan hela vintern. 5-1 skrevs siffrorna till innan slutsignalen befriade AIK från deras lidande.

Och jag tänker att det kan inte vara så kul att vara i deras skridskor idag. Nästa match i bäst-av-fem går imorgon kväll och vad i hela friden ska de hitta på för att vända det här? När klasskillnaden var så monumental!

Nej, det kanske låter kaxigt men jag har svårt att se annat än att Timrå kommer att städa av AIK redan vid tredje matchen på fredag kväll. Då börjar deras sommarlov medan Timrå fortsätter med semifinal och (förhoppningsvis) sedan en final om en plats i högsta serien till hösten.

Låt oss hoppas det! Och låt oss hoppas att vi har betvingat den där förbannade pandemijäveln till dess så jag får njuta spänningen och stämningen på plats i NHC Arena i Timrå till hösten.

Lite extra roligt eftersom min yngre dotter just börjat jobba åt just NHC som äger namnet på arenan. Vem vet, kanske får de anställda rabatt på biljetterna så vi kan gå tillsammans på hockey.

Nu är kanske inte hon sådär väldigt intresserad men det var inte hennes mamma heller  en gång i tiden då jag tog henne med på match för första gången. Det räckte med en gång så var hon fast. Och jag känner fler par där mannen tagit med sin ointresserade fru på hockey och därefter aldrig mer behövt gå ensam på match.

Min mardrömsvända i nya skiftgången är, som  sagt, avklarad för den här gången och jag lider fortfarande av sviterna efter den. Sov inte många timmar alls igår och kände mig aptrött nästan genast jag steg ur sängen imorse också. Det tar liksom 1-2 dagar innan man blir sig själv igen efter tre nätter. Och om man då räknar bort gårdagen och idag så återstår bara tre dagar så man kan njuta lite mer av sin lediga tid. För på lördag är det dags igen. Två dag- följt av nattskift nästa måndag och tisdag innan vi åter får fem dagar ledigt.

Men det är ju bara att bita ihop och klara av det. Allt går ju om man måste.

Annars gläds jag åt ljuset som är tillbaka och dessuotm ökar för varje dag. Liksom vetskapen att det inte ens är tre månader till midsommar. Livet blir liksom lite mer uthärdligt om man tänker på det viset!

Lönen kommer på torsdag och innan dess blir det inte några större utsvävnigar. Men jag har mat i frysen så det är inte synd om mig alls. Till dagens middag hittades ett paket grillkorv och en påse pommes finns också som jag ska hälla i min airfryer och tillaga helt utan tillsatt fett mer än det som redan finns på dem.

Närbutiken, Tempo, som funnits i många år i mitt grannskap har stängt portarna för gott så nu har jag  3-4 km till närmaste mataffär. Åtminstoner tills COOP som ska ta över öppnar portarna till den nya butiken.

Jag misstänker dock att den inte kommer att bli så långlivad. Inget ont om COOP men jag har besökt två av deras butiker av ungefär samma storlek (COOP Nära) och konstaterat att även om Tempo var lite dyrare än Willys, Maxi och Lidl så var det inget mot kooperationen som har hutlösa priser. Och det här området bebos av ganska många människor med begränsad köpkraft. Många ensamföräldrar, nyanlända nysvenskar, pensionärer och arbetslösa bor det här och jag gissar att de flesta kommer att tycka COOP är för dyra. Då åker man nog hellre en bit för att handla sin mjölk och sin falukorv. Och för de som inte har egen bil finns det utmärkta bussförbindelser.

Farmen är över för den här gången och i år var jag rätt nöjd med vinnaren. Tycker att Daniel är ytterst värdig som segrare och hoppas att han använder sin halva miljon på ett klokt och bra sätt.

Gör det ni också, för all del, kära ordbrukare i Lönsboda, Hammerdal, Rådmansö och Stenungsund. Använd er halva miljon på ett klokt vis. Och om ni, liksom jag, varken har en halv miljon eller mindre förmögenheter så använd det lilla ni nu kan tänkas äga på ett kanske ännu klokare sätt. Minns vad Ingvar Kampras sa; "Det är inte de stora inkomsterna som bygger rikedom utan de små utgifterna!"

Sug på den en stund, snåljåpar!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards