Direktlänk till inlägg 14 augusti 2009

Loppisar och taggisar och lite allmänt gnäll

Av Göran - 14 augusti 2009 07:27

En sällsynt vacker sommardag ser det ut att bli idag! Vad händer idag då? På vilket sätt ska jag ta vara på denna augustifredag? Åka och bada? Nej, fast solen skiner från klarblå himmel är det ingen värme i luften.

Nu finns det ju vissa som badar ändå, som anser att allt som krävs för att kunna bada är vatten. Temperatur i och ovanför vattnet är av underordnad betydelse. Men inte jag alltså.

Så det lutar åt att det blir en tur till Birsta för lite enklare shopping. Det finansiella läget tillåter inga större utsvävningar men jag måste köpa en ny konservöppnare för den gamla gick i bitar igår. Finns de ens att köpa längre, de där "Röda Klara" som varenda människa hade på väggen i köket i min barndom? Som vevades åt valfritt håll. De var så smart konstruerade att de gick att ta isär och vända så att de passade en vänsterhänt också.

Men det var länge sen jag såg nån. Får väl besöka nån loppis typ Myrorna eller Erikshjälpen. Där kan man ju hitta alla de där sakerna som bevisar tesen "Det var bättre förr". På Erikshjälpen hittades t.ex mitt suveräna våffeljärn från 60-talet. Ni vet ett sånt där med kromad utsida och laggar av gjutjärn. Det finns inte ett teflonjärn i världen som gör så goda våfflor vågar jag påstå. Kostade en femtilapp bara.

15 kr betalade jag för min s.k råkostkvarn, en trebent historia som vanligtvis var av plast och lätt gick sönder. Men min är i aluminium och lär säkert hålla min livstid ut. För den oinvigde kan man säga att det är en sorts människodriven matberedare. Den skivar, strimlar och river beroende på vilken skiva jag sätter i. Suverän när man gör potatisgratäng eller Janssons frestelse.

Sen har jag en annan mojäng också som jag inte vet vad den heter. Jag tror den från början var tänkt att hacka mandel och nötter med men jag har den mest till att hacka lök - det är den suverän till. Inköpt för typ en tia på Erikshjälpen! Ja, det är nog loppisdags, tror jag!

Ikväll blir det i alla fall surströmming, första för året för mig! Är bjuden till storasyster och ser fram emot att få träffa Västervikskusinen som jag inte sett på 3-4 år. Nykter tillställning blir det i alla fall för jag ska upp imorgon bitti e-som dotra börjar jobba kl. 7 och Timråbussarna tyvärr inte kan ta henne dit så dags. Sen ska lördagen ägnas åt svampletande..

Jag var ute en sväng igår kväll också, främst letandes Karl-Johan men det första jag hittade var en klunga med fina fårtickor. Trodde jag, ja!
Men bättre upp, när jag lyfte upp den första så visade de sig vara bleka taggsvampar. Och ibland är de ju så bleka att man kan tro det är fårticka.

Inget ont om fårticka, den är utmärkt som blandsvamp eller utfyllnad om man så vill. Men taggisar smäller liksom lite högre. Dessa plus några riktigt fina gula kantareller och en ynka pytteliten K-J blev en liten svampstuvning som ska avnjutas till frukost om nån timme eller så.

Än en gång svor jag över dessa svampmarodörer som tydligen måste sparka sönder alla svampar de själva inte tänker plocka. Tegelkremlor, sillkremlor och ännu mer taggsvamp hade massakrerats av människofot på ett av ställena jag var på. Och jag kan inte förstå detta! Varför inte bara låta dem vara? Själv sparkar jag inte ens på röda flugsvampar fast jag VET att varken jag eller nån annan ska äta dem. De är ju, om inte annat, vackra att se på!

Det gäller dock knappast undertecknad. Särskilt inte just nu när håret står åt alla håll. Så... det får bli en dusch nu! Godmorgon på er, ordbrukare, och ha en underbar fredag!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards