Direktlänk till inlägg 10 april 2015

Välförtjänt helg

Av Göran - 10 april 2015 21:05

"Äntligen fredag!", kan jag utbrista efter nästan en hel vecka som dagtidsarbetande. Och nog känns det att det blev många dagar i sträck utan fridagar. Började ju i söndags med två tolvtimmars skift i ordinarie arbete och har sedan fortsatt resten av veckan som utlånad till portvakt/reception/telefonväxel.

Vanliga åttatimmars arbetsdagar från och med tisdag och minimal fysisk ansträngning men det känns ändå i kroppen. Och eftersom min totala arbetstid denna vecka uppgår till 56 timmar så har jag väl min fulla rätt att slappa lite nu, tycker jag. Slappandet inleddes med slötitt på Vem vet mest och Postkodmiljonären.

Det sistnämnda programmet kan man ju dessutom numera delta i interaktivt om än utan chanser att vinna något. Just det, det finns en app för att tävla mot den tävlande i TV, sig själv och alla andra smartphoneägare. Efter många om och men så fick jag till det och klarade mig bättre än han som stannade på 75 000.

Man kan säga att jag fortfarande håller på att lära mig använda min ännu ganska nya telefon. På sysslolösa stunder försöker jag förstå och sätta mig in i vad alla de där apparna är till för. Och ändå har jag ju bara en pytteliten bråkdel installerat av alla de appar som finns att tanka hem till den.

Det har ju gått så fruktanssvärt fort med utvecklingen av dessa mobiltelefoner. Den där lilla platta saken klarar idag lika mycket, om inte mer, som min tidigaste hemdator dög till för 16-17 år sen.

Alltså, min I-phone klarar det. Men därmed inte sagt att JAG klarar det.

Men jag skyndar långsamt och försöker ta till mig lite i sänder. Väl medveten om att jag aldrig kommer att bli lika insatt eller snabb som något av mina barn.

Hitintills har jag lyckats köpa biljetter till en hockeymatch och blivit insläppt mot uppvisande av en kodad liten fyrkant från ett sms. Jag har betalt parkering i stan en gång också utan att varken dö eller bli rånad. Jag har, om än något motvilligt, lärt mig "swischa" pengar till nämnda avkommor. Och även listat ut varför funktionen heter just "swisch". Det är för att ännu ett sätt att göra av med pengar ska få det att säga "swisch" på kontot eftersom slantarna försvinner så fort. Och i exakt samma ögonblick säger det väl "swisch" åt andra hållet också. D.v.s in på bankernas ägares konton. För som jag sagt förr säger jag igen.. "Det KAN löna sig att råna en bank men vad som defintitivt lönar sig är att ÄGA en bank..."

Dessutom har jag - hör och häpna - med mobilens hjälp lyckats kolla hydrauloljenivån i ett av de specialfordon som finns och används på min arbetsplats. Någon dum eller illvillig person har nämligen placerat nivåglaset längst in och högst uppe i motorrummet så det är helt omöjligt att kolla hydrauloljan utan ficklampa. Man ser INGENTING!

Men en sådan (ficklampa, alltså) har jag förstås tankat ner gratis till telefonen och med hjälp av denna förenklades den så kallade dagliga tillsynen betydligt. Undra hur många fler såna där funktioner som man inte visste att man behövde som kommer att ha tillkommit om tio år till...

Om jag fortfarande lever då så är jag ännu mer "gammal gubbe" än nu och kanske så smått kan anse mig ha rätten att skrocka om hur mycket bättre allt var förr. Berätta för klentrogna barnbarn om tiden då TV var svartvit och enkanalig samt medan gungstolen gungar ägna mig åt hågkomster från alla gånger jag gick till Posten (Kommer ni ihåg Posten?) eller besökte banken utan att beställa tid och betala inträdesavgift.

Mina egna barn kommer kanske om 50-60 år att ha ärvt den gungstol jag ännu inte har och själva sitta och skrocka om I-phone 6 och TV ("Kommer ni ihåg när man kunde se på TV?", kanske de säger)

Nåja, vi får väl se, det kanske inte blir fullt så jävligt. Eller så kanske det blir ännu jävligare...

Det senare är förmodligen mer sannolikt än det första.

Se där, ännu ett blogginlägg fast jag egentligen inte hade nåt att skriva om. Men kanske blir detta ändå, någon gång i någon avlägsen framtid, ett ovärderligt tidsdokument om hur vi levde på 10-talet. Kanske får det folk att oja sig och inte fatta att vi ändå tycktes leva ganska förnöjda och tillfreds med tillvaron i denna primitiva tid.

Kanske har då någon annan tagit på sig ansvaret att nämna de där små orterna som så sällan nämns i våra större medier. Kanske någon annan önskar sina trogna ordbrukare trevlig helg.

Men än är inte gubben död. Än kan jag ligga hjälpligt utan käpp! Och än orkar jag önska min lilla läsekrets en ljuvlig fredagkväll och natt samt en härlig helg. Tillsammans eller var för sig i Sibbhult, Valsjöbyn, Morkarla och Dalsjöfors!

Nu ska jag ta mig en liten whisky innan sänggång. Och sen kanske jag tar en till också, i andra benet, och skjuter upp träffen med John Blund litegrann. 

Det blir en skvätt Loch Lomond - Kapten Haddocks (han med skägget i Tin-Tin-böckerna, ni vet) favoritwhisky är även en av mina. 

Så... skål och godnatt på er! Kom ihåg att det vi INTE gör idag behöver vi inte göra om imorgon!


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

10 april 2015 22:51

Hua nog har du gjort rätt för en liten sup så här på fredagskvällen efter en sådan jobbarsväng. Vet du jag har inte ens en sådan där telefon så jag har inte behövt lära mig än. Idag har jag gjort en annan svår sak (som tur är med hjälp av en väninna) Skruvat ihop en byrå från IKEA Det tog hela kvällen men vi klarade det. Nu väntar jag bara på bättre väder så jag kan vara ute vilket man inte har kunnat på flera dagar på grund av stormen som knäcker träd och slår sönder fönsterrutor. Bäst att hålla sig inne- Ha en trevlig helg och svischa inte för mycket.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards