Direktlänk till inlägg 24 april 2015

Grattis Växjö!

Av Göran - 24 april 2015 01:57

Växjö Lakers svenska mästare i hockey - vem hade trott det? Tja, en hel del av de s.k förstå-sig-påarna hade VLH med i förhandstipsen redan i höstas. Men jag fnyste föraktfullt åt dem då.

Visst fattade även jag att Växjö hade ett riktigt bra lag med många skickliga spelare men... Jag tänkte att de kanske kan ta sig till final men där fäller rutinen avgörandet, inget lag tar SM-guld i sin första final.

Jodå, det kan man visst! Det bevisade smålänningarna igår kväll.

På sätt och vis tycker jag att det är kul att det inte alltid är samma 3-4 lag som slåss om medaljerna men nog satt jag och höll på Norrland (Skellefteå) i varje match under finalspelet. Men det är bara att buga och gratulera - Växjö ÄR bäst i Sverige 2015! Och om det stämmer som jag har hört så har de också de ekonomiska musklerna för att se till att detta guld är inledningen på en ny storhetstid i hockey-Sverige.

Om inte annat så FÅR de det nu. För ett SM-guld ger ju ringar på vattnet. Nu är det inte VLH som måste ringa runt och tigga av företagen i Småland, nu är det företagen som kommer att stå i kö för att få sponsra svenska mästarna.

Fast... inte tror jag att SAIK heller tänker lägga sig ner och dö. De har haft förståndet att slå mynt av sina framgångar så plånboken är nog inte alltför tunn hos dem heller.

Men det är inte alla som varit så smarta. Modo vann SM för några år sen och jag påstår på fullaste allvar att det var det sämsta som hänt den klubben i modern tid. När de vann hade de en handfull spelare som hade varit bra i många år. Och som fortfarande var det. MEN... i flera fall var den säsongen den sista som de var bra.

Det förstod inte klubbledningen utan drabbades av svår hybris och tyckte sig oövervinnerliga. Därför har laget ända sedan guldet haft stora problem och endast en himmelsk försyn har räddat dem från degradering.

Javisst, jag är Timråsupporter och Modo är arvfienden. Men det betyder inte att jag vill Ö-vikslaget illa för det. Tvärtom så håller jag alltid på Norrland, alltså även på Modo före lagen från söder om Dalälven. Till skillnad från många andra Timråfans.

Vaken, sömnlös mitt i nattenkände jag att det var dags för lite hockeybloggande eftersom det var så länge sen sist. Lilldotra har jobbat kväll och jag har hämtat hem henne. Innan var jag på väg att somna flera gånger men efteråt så är jag klarvaken och inte ens att betala mina räkningar kunde locka fram John Blund.

Därför hamnade jag här mitt i natten och författade dessa rader. Kanske blir det lite mer hockeybloggande innan isarna smälter i våra ishallar. Vi får väl se - det är ju snart VM också!

Men som alltid så är det frivilligt att läsa eller låta bli. Så ni ordbrukare som väljer att läsa kan trösta er med att nu är det strax över. Snart tackar jag för mig för inatt och låter er vara ifred.

Ha en underbar natt och var tacksam, du som INTE är VLH-fantast. För många, många av dessa kommer att ha trånga huvuden när de vaknar frampå förmiddagen. Men kanske tycker de att det var värt det...


 
 
gun

gun

25 april 2015 09:48

Kul att smålänningarna vann:)...
Händer väll inte för ofta.
Är ingen sportfantast utav mig och tycker ärligt
att det är tråkigt.
Älskar att vara ute i naturen nu för här nere spirar
det och grönskar som bara den.
Du får ha en fin helg.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

25 april 2015 21:37

Tack för det! Denna helg har jag valt att roa mig med att arbeta två stycken 12-timmarsskift i en skitig fabrik. Eller... valt och valt... Jo, men jag har ju valt att arbeta skiftgång så då får man ta det onda med det goda. Från och med tisdag är jag ju ledig i två veckor och kan göra min egen helg precis när jag vill! Klackarna i taket en tisdagkväll? Tja, varför inte?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards