Direktlänk till inlägg 26 april 2015

Sveriges nya ultrahöger

Av Göran - 26 april 2015 22:19

Så har hon satt agendan då, för sitt parti. Sveriges nyaste partiledare, Ebba Busch-Thor (reservation för stavningen, den KAN vara fel men det är KD:s nya unga gravida partiledare jag talar om).

Hon har slagit fast att barnmorskor som sympatiserar med henne och KD ska ha rätten att vägra göra abort. Rätt eller fel kan vi diskutera hur mycket som helst.

Men... om man har valt att arbeta i vården... Har man inte då en skyldighet att erbjuda sina patienter den vård de behöver men kanske framför allt VILL HA? Och som vi demokratiskt har lagstadgat!

Jag menar... Jehovas vittnen räknas väl också som kristna, eller åtminstone som en falang av kristendomen, så... Om en läkare/sjuksköterska tillhör denna sekt, ska de då ha rätten att vägra utföra blodtransfusioner? För Jehovas-gänget anser väl att själen sitter i blodet och därför får ingen ta emot blod från någon annan.

Och ska alla andra eventuella ytterligheter av religioner också ha rätten att vägra folk den vård de vill ha och behöver?

Var ska vi dra gränsen?

Jag hade en tid i 80-talets tidigaste år en arbetskamrat som tillhörde den finska grenen av Jehovas vittnen och han var alldeles otroligt förbannad på Sverige och den svenska vården. Varför det då? Jo, för att de, utan att fråga om lov, hade gett hans lilla tvååriga dotter en blodtransfusion. Enligt hans synsätt var hon "o-ren" efter detta övergrepp.

Så jag frågade honom vad som hade hänt om inte flickan hade fått blod. Och karljäveln svarade att hon troligen hade dött! Än mer upprörd och förvånad frågade jag då (givetvis) om han hellre hade velat att hans eget barn skulle dö än att hon räddades med en blodtranfusion. Då svarade han ja.... (Jo, det är SANT!!!)

Jo, det är alldeles sant! Han ansåg att i så fall vore det Guds mening att hon skulle dö och då hade inte han någon rätt att ifrågasätta Guds vilja.

Eftersom jag då drog mig till minnes en sak som hänt bara ett par dagar tidigare frågade jag såhär... "Jamen, Heikki, i förra veckan hade ju du huvudvärk och tog en alvedon. Var det inte Guds mening att du skulle ha ont i huvudet då?"

Men det var en HELT annan sak enligt Heikki.

Då tappade jag än mer av den lilla respekt jag vekligen har försökt att ha för folk med en tro av något slag.

Så oavsett om låtsaskompisen heter Gud, Allah, Hemlige Mållgan eller Robert Lind i Kramfors så har jag inget som helst överseende med religiösa fanatiker. Fundamentalister är, enligt mig, det enda vi verkligen ska vara rädda för!

Detta gör mig bara ännu mer överygad om att det enda syftet med relgioner är att hålla folket nere och bevara makten åt makthavarna.

Så tror jag. Vad tror du, kära ordbrukare med hjärnan någorlunda intakt?

Min söndag är snart över. Jag arbetade bort det mesta av den. Vad gjorde DU av den, kära ordbrukare i Väckelsång, Morkarla, Kusböle, Hillebola och Hyltebruk?

Hys ingen fruktan, jag kommer tillbaka! Jag kommer ALLTID tillbaka!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

27 april 2015 12:18

Hade inte kunnat säga det bättre själv. Religion har i alla tider mest gått ut på att sätta folk i respekt. Alla dessa krig och elände för religionens skull. Se bara häxbränningar och stenande av folk och korsriddarna som for och tog ihjäl dom som inte trodde som dom. Ja man kan inte säga allt skit som har kommit i religionens namn. Möjligen kan jag ha lite sympati för frälsningsarmen som trots allt gör lite bra saker för fattiga människor. Robert Lind i Kramfors lär väl heller inte göra så stor skada hi hi

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Zeunertz

Zeunertz

27 april 2015 15:08

Religion är svårt, och ännu svårare att diskutera. Att kristna tar sin tro till överdrift är inte helt ovanligt. Man ratar stamcellsforskning och höjer ett pekande finger mot preventivmedel. Jag kan varmt rekommendera Sam Harris bok A letter to a Christian nation.

http://zeunertz.bloggplatsen.se

 
Gubbfan

Gubbfan

27 april 2015 16:35

Först frågan om vad jag gjorde av söndagen: Rensade ogräs och grävde land som borde ha grävts i höstas.
Sedan vad jag tror om religion: Gubben Marx skrev något om opium för folket. Alltså att folket skall hållas i något slags drog-rus/sömn så att överheten, vanlig brottslig direktörsdito eller politisk, skall kunna stöka i lugn och ro.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

27 april 2015 22:47

Jag tror ungefär som du. Eller som den israeliske författaren Amos Oz som sa att "Gud finns därför att vi har hittat på honom". Han skrev en bok som jag tror heter "Hur man botar en fanatiker".
Religion är, enligt min åsikt, påhittad av maktens människor för att hålla pöbeln på plats. Under "the dark ages" då vanligt folk inte fick någon utbildning var det väl tacksamt för makten att påstå en massa saker om att vi ska vara underdåniga och att "Åt den som har skall varda givet" för att vi inte skulle ifrågasätta utan foga oss.
Men det är skrämmande att det, i vår upplysta tid, fortfarande finns så många som behöver de där låtsaskompisarna som de kallar Gud eller Allah. I alla fall i min värld...

 
gun

gun

29 april 2015 21:13

Religion är svårt att diskutera... Både för de som är fanatiska
och de som inte tror på något.
Tittade in för att önska dig en Trevlig Valborg.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

29 april 2015 21:19

Tja, kanske det! Jag är ju precis som de flesta av den åsikten att... "Såhär tycker jag så det är ju rätt...". Nej, jag skojar! Men allvarligt har jag lite svårt att förstå att sååå många människor i vår upplysta tid där de flesta har åtminstone en hyfsad utbildning väljer att tro på något som ingen har sett eller kan bevisa. Det är därför jag drar paralellen med Robert Lind i Kramfors och Alfons låtsaskompis "Hemlige Mållgan".
Men visst... folk får tro vad de vill för mig bara de låter mig få tro vad JAG vill.
Trevlig Valborg och första maj till dig också!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards