Direktlänk till inlägg 6 juli 2016

Sommargnäll - Del 2

Av Göran - 6 juli 2016 19:47

Bara dagar efter att jag bloggat ilsket om den där förbannade reklamen så ser jag en ny företeelse som de har hittat på för att ta över vårt utrymme till och med här på bloggen. På min egen nyss och på flera andra där jag slumpats in blippar det upp reklam för fläckborttagningsmedel. Inget nytt, i och för sig, men nu öppnas TVÅ fönster istället för ett.

Det gamla mellan två blogginlägg är kvar men nu kommer det ett till under det gamla. Som döljer min text!

MIN text! Som JAG har skrivit! Borde de inte vara tvingade att be om mitt tillstånd för det?

Nu vaknar kanske marknadskrafternas vänner och invänder att internet är ju allas, att jag inte har betalat för att min blogg ska vara fri från reklam. Men inte ens den svenska allemansrätten ger ju den sortens frihet.

Eller vad tror ni chefen för den där reklambyrån som gjort filmen skulle säga om jag letade upp hans hus på Lidingö, Djursholm eller liknande och klistrade upp en afffisch med reklam för min lilla ursäkt till blogg. På deras hus.

Utan att fråga, givetvis.

Jag tror att han/hon skulle bli alldeles enastående förbannad om nån visade sån fräckhet. TROTS att han/hon gjort det själv även om det var på nätet.

De invaderar oss de där förbannade reklamsnuttarna. Det är tillräckligt irriterande att man snart inte kan få läsa sin nyheter som man vill utan tidningarna ska visa filmklipp istället. Givetvis med en hel del reklam före och efter.

Så jag hoppas vid Gud att vi inte plötsligt får en regering som avskaffar eller privatiserar det vi idag kallar public service. Jovisst, jag VET att även där har reklamen smugit sig på mer och mer men som det ser ut för övrigt så känns det som om jag kanske kan leva med att höra att fotbollsmatchen sponsras av den eller den. Det är ju ändå inte hela tiden. 

Nej, det är ju förstås precis som delar av min vuxna barnaskara så gärna påminner mig; Jag är gammal! Vilket då gör att jag automatiskt tycker att det var bättre förr och är motståndare till all förändring.

Men det är jag ju inte alls! Jag har mobiltelefon av näst senaste modellen, jag betalar med kort, jag har prenumeration på Spotify och jag e-deklarerar. Låt vara att jag inte bakar surdegsbröd eller dansar salsa men ändå känner jag att.... SÅ jävla gammalmodig är jag inte!

Kanske det inte var bättre förr. Men det är sämre nu! Och värre lär det bli!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

7 juli 2016 09:00

Nej inte är du gammalmodig inte. Du är väl modern om någon men att inte gilla reklam behöver man inte vara gammaldags för. Det är ju en plåga att det dyker upp reklam överallt och att man inte kan se ett enda tvprogram utan att bli matat med samma och samma reklam gång efter gång. Nog fan blir man irriterad.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards