Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Rent hus...?

Av Göran - 17 maj 2009 21:40

Nån som brukar kolla på TV-programmet "Rent hus" i TV4?

Jag ska inte alls påstå att jag passar tiden för detta program men jag har set det nån gång. Och förundrats över hur folk vill ställa upp och visa sina "svinstior" för hela Sverige. Får de bra pröjs, tro?

Egentligen faller det under vad jag brukar kalla förnedrings-TV liksom så många av de populäraste programmen. Märkligt nog tycks det vara bland det mest gångbara att sända idag. Ta t.ex "Du blir vad du äter". Definitivt förnedrings-TV men med en touch av amerikansk framgångssaga också. För hur mycket Anna Skipper än trackar sina adepter efter vägen så har de ju alltid "varit jätteduktiga" innan det är slut.

Kanal 5 har ett program som jag tror heter "Sanningens ögonnblick" där en gäst ska svara på diverse pinsamma frågor och en lögndetektor talar om ifall de talar sanning. Om de gör det så kan de vinna en halv miljon (om jag fattat rätt) men då gäller det att erkänna att man stulit från en kompis (som givetvis finns i studion), vänsterprasslat med sambons syster eller gjort den där bucklan på pappas bil som han tror är en parkeringsskada.

Den där om japanska TV-underhållningen ("Hjälp, jag är med i en japansk TV-show" tror jag den heter) har jag inte ens orkat titta på men av det lilla jag vet drar jag slutsatsen att det lockat artister vars stjärna är i dalande som kanske hoppas på nystart av karriären. För mig räckte det att se en kort trailer för att fatta att det inte var nåt för mig.

Det ligger en del i det där gamla talesättet att "skadeglädjen är den enda sanna glädjen" för visst är det skadeglädje det handlar om när man vill se människor förnedras så?

Men de får väl hållas, det är ju bara att låta bli att titta. Själv tittade jag en stund på gamla fina "Hedebyborna" i eftermiddags och konstaterade att sånt görs inte längre. Och definitivt inte av de kommersiella kanalerna! Den serien måste ha varit svindyr att producera om man ser vilken rollista den har. Massor av den svenska skådiseliten från den tiden är med.

Ännu gladare blev jag när jag såg att en av mina absoluta favoriter i TV kommer i repris i sommar. Jag talar om Peter Birros "Hammarkullen", inget mindre än ett mästerverk. Om du som läser inte sett den så rekommenderar jag att du gör det i sommar. Den handlar om vanligt folk i en förort till Göteborg. Där finns invandrarna som inte får jobb, fyllona på parkbänken, den välmenande men utbrända socialsekreteraren (Maria Lundqvist är underbar i den rollen) som till sist får ett psykbryt och skäller ut en hjälpsökande. Där finns också gammelkommunisten som har hammaren och skäran på vägen hemma i den röddominerade lägenheten och hans tonårsson som inte alls håller med pappa. Ett mästerverk, alltså!

Men för att knyta ihop säcken som man säger så ska jag återvända till inledningen - Rent hus. Jag sänder dem en tacksamhetens tanke för hade jag inte tittat på det där avsnittet för ett tag sen där en kvinna hade en massa lort i sitt kylskåp kanske jag aldrig kommit till skott med att städa i min egen kyl idag. Så LITE nytta har jag ju ändå gjort i helgen! Men visst har jag latat mig allra mest!

Och imorgon är det jobb igen, åter till "Gruvan"! Önskar ibland att min arbetsplats vore en dokusåpa.... Jo, för då kunde man ju åtminstone bli utröstad! Och efteråt bli ryggdunkad och bjuden på öl och annat gått så fort man stack näsan in på nån pub.


Dessutom skulle jag säkert ha haft mycket bättre betalt...

 
 
Gubbfan

Gubbfan

18 maj 2009 15:46

När jag läser din blogg om vad som serverats på TV blir jag riktigt lycklig!
Tänk så mycket jag sluppit se.
Nej, jag har varken TV eller ser på det hela via dator.
Som pensionär hinner man inte sitta och glo på dumburken. Det är så mycket man måste hinna med innan man flyttar in i den där lilla trånga enrummaren ni vet. Den som har dörr uppåt, oftast blockerad av en massa sand och jord så man kan inte komma upp och hälsa på.
Dessutom lever man så långsamt som åldring, så det finns bara inte tid. Den minsta lilla grej tar oändligt lång tid att genomföra.
Sen finns det en liten sak som spökar i bakhuvudet. Allt detta TV-tittande liknar romarnas försök med bröd och skådespel åt folket så de höll sig lugna.
Vad är det som vi inte får lägga oss i?

http://Gubbfan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards