Direktlänk till inlägg 12 september 2017

"Kolavippen" finns inte mer

Av Göran - 12 september 2017 20:52

En efter en lämnar de oss utan att nya liknande krafter tar över. Jag talar om kulturens humanister och just idag givetvis om Hans Alfredsson som åkt upp till himlen för att återförenas med Tage Danielsson och många andra vänner som gått före honom. Jag har börjat på fem eller sex inlägg men det går liksom inte. Jag kan inte skriva ihop något som verkligen hedrar denna komikens virtuos tillräckligt. Därför nöjer jag mig med att låna lite ord från hans eget tal till Tage på hans begravning...

'"Åh, vad jag har haft mycket roligt tack vare dig, Hasse Alfredsson! Jag är glad och tacksam att ha vandrat på samma jord som du i nästan sextio år samtidigt!"

Du som ännu inte sett hans film "Jim och piraterna Blom", se  den och njut av hans sätt att förklara det där med sorg för en liten tioårig kille som just förlorat sin pappa. Hasse spelar Döden, en figur som kallas Kolavippen och åker runt på flakmoped för att hämta de som dött här hos oss och kör dem till det han kallar Evigheten. Han förklarar att när vi här på jorden är ledsna för att någon lämnat oss är de glada och lyckliga i "Evigheten" för att någon som många längtat efter äntligen kommit dit.

Jag såg den med nåt av barnen för länge sedan och jag minns inte allt så noga men rekommenderar den ändå.

Annars är jag inne i min näst sista frivecka. Om tio dagar är den slut och jag ska återvända till mitt vanliga skiftjobb igen. På gott och ont.

Gott eftersom jag kommer att ha mycket mer fritid än under våren och sommaren. Det onda består väl i nattskiften och i att ens sociala liv blir lite begränsat.

Sonen flyttar ut i månadsskiftet, har fått hyra en etta i andrahand på andra sidan stan. Dock tillräckligt nära till centrum för att kunna gå till jobbet om det kniper. Eller hem från krogen om det är helgkväll.

Dock hyr han möblerat så hans sönderklösta vrak till soffa blir kvar i mitt vardagsrum ett tag till. Och det gör egentligen inget alls för den är underbar att sitta i.

Lite synd om katterna dock för de blir båda ensamma på var sitt håll. Lite tråkigt när de nu blivit såna kompisar. Jag visste inte att två hankatter (hyvlade visserligen, men ändå) kunde vara så kärvänliga som de här två.

Dottern är mer hos pojkvännen eller på jobbet än här så det lär väl bli jag som får fylla ömhetsbehvet hos hennes lurvtuss till kattoxe.

Kollade runt lite idag efter lägenheter. Bara för att lära känna marknaden, så att säga. Och kan lätt konstatera att jag inte kommer att byta lägenhet hos samma hyresvärd i alla fall. Så fort en hyresgäst flyttar går de in och lyxrenoverar lägenheterna och chokhöjer sedan hyrorna. Det betyder att jag i så fall måste flytta till en etta för att få samma eller lägre hyra. De hade idag en fyrarummare i Kvissleby ( mil söder om stan) visserligen lite större än den fyra jag bor i. För den ville de ha över tiotusen i månaden. För en normal 3;a begär de 8 200kr/mån.

Jag betalar c:a 7 200 idag.

Så jag hankar mig nog kvar tills vidare och hoppas att det finns någon sanning i ryktena om att mitt kvarter ska göras om till bostadsrätt för då vet jag att jag har förtur och får ett pris som inte finns på öppna marknaden. Så i så fall ska det mycket till om jag inte ska slå till. För lägenheterna här skulle snabbt stiga i pris. Särskilt om jag renoverar upp kök och badrum!

Klockan tickar på och jag måste upp före sju imorgon, ska förlusta mig i tvättstugan. Så jag önskar därmed mina trogna ordbrukare en god natt tillsammans eller var för sig. Sov gott för det ska jag!

 
 
Ingen bild

Catten

15 september 2017 21:55

Fint ändå att du finns till för lurvtussarna när deras (yngre) människor är upptagna med att bygga sina nya liv )

Det där med bostad är något jag konstant oroar mig för - var ju hemlös/inneboende på nåder under nästan ett år innan jag fick min lgh. Skulle bostadsbolaget få för sig att renovera/stambyta/whatever min 60-talslägenhet är frågan om jag skulle ha råd att bo kvar, ens här i ett av stans mest illa sedda bostadsområden :(

Göran

16 september 2017 07:38

Nej, man väntar bara på den där högvinsten som gör en ekonomiskt oberoende...
Samma där jag bor. Ghettostämpel på ett område som ligger så fantastiskt fint till med havet inpå knutarna och nära också till skog och mark.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards