Alla inlägg den 11 mars 2017

Av Göran - 11 mars 2017 11:05

Lördag igen. Inte för att veckodagarnas namn har någon större betydelse för en skiftarbetare men just lördag och söndag brukar jag försöka hålla reda på. Bl.a för att undvika att åka och handla i någon större omfattning. Det är fullt tillräckligt med annat folk som gör det utan att jag också är där och trängs. Jag brukar också undvika att boka tvättstugan på helger. Detta eftersom de flesta av mina grannar har dagtidsjobb och jag kan tvätta på tider då de är på jobbet. Så... inget planerat för varken dagen eller helgen som helhet.

Eller.. jo, lite planer har jag väl men de utspelas inom hemmets väggar. Jag ska rulla och steka köttbullar både för att ätas idag och för frysen. Det är så bra att ha porrtionsförpackningar av köttbullar att ta fram när matlådorna tryter som de kan göra ibland mitt i en skiftcykel. För då har man inte så stor lust att stå vid spisen.

Mello-finalen går visst av stapeln ikväll också men jag vet inte om jag ska se den. Jag har ju inte kunnat undgå att Owe Thörnqvist är en av finalisterna. Och visst är det lite kul att en 88-årig farbror kan kvalificera sig dit.

Men... Igår spelades låten på radion och så mycket vågar jag sticka ut hakan och säga att jag i alla fall vet EN låt som INTE vinner. Nej, den var ingen höjdare, tyckte jag. Om han gjort den på sextiotalet kanske den kunnat hamna på svensktoppen men det känns som om 2017 är lite i senaste laget. Som om bäst-före-datum gått ut.

Jag har alltså bara hört en av låtarna och ändå är jag nästan spiksäker på att jag vet vem som kommer sist. Om jag inte minns fel så har man numera också jurygrupper ute i Europa som är med och röstar och dessa tror jag kommer att se till att vika tiondeplatsen för hers Thörnqvist.

Men vem vet, kanske renderar låten honom en plats i "Så mycket bättre" eller "Stjärnorna på slottet" och jag måste väl ändå ge honom cred för att han försöker.

Fast... å andra sidan... OM han skulle vinna så behöver ingen oroa sig för att svenska skattepengar måste betala spektaklet nästa vår.

Nåja, den som lever får C...

För övrigt... anser jag fortfarande att Donald Trump borde avsättas!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards