Direktlänk till inlägg 21 september 2019

Lat lördag

Av Göran - 21 september 2019 20:29

En dag som gått nästan helt i lättjans tecken. Vaknade av egen kraft strax efter kl. 6 imorse, steg upp och slog igång databurken medan jag fixade mig en kopp livgivande kaffe. Visserligen kände jag innan jag lämnat lakanen att jag knappast skulle kunna somna om men kaffet behövs liksom ändå för att kicka igång den nya dagen.

Vid sju baxade jag tvättkorgen nedför trappan till källaren i tron att jag hade bokat tvättstugan. Men tji fick jag för namnet på listan var inte mitt utan en av grannarnas. Måste väl ha fått något hjärnsläpp för jag var säker på att jag hade skrivit upp mig idag.

Skit samma, det var ledigt imorgon så då passade jag på att boka in mig. Tvättkorgen låste jag in i förrådet för att slippa släpa den i trappan två gånger till. Den tvätt som eventuellt tillkommer kan jag säkert bära i nypan imorgon bitti.

Gårdagskvällen tillbringades i soffan med hockeypremiär mot Vita Hästen på bortaplan för Timrå IK. Jag valde dem före giffarnas hemmamatch mot Djurgården och det visade sig vara ett bra val eftersom stadens fotbollshjältar fick rejält med stryk av blivande (?) svenska mästarna. 1-4 blev det innan det var klart.

Timrå började lite tveksamt och matchen stod och vägde i hela första perioden. Det märktes att det var premiär med mycket nerver och spelare som var ovana att spela matcher som gäller någonting. I andra perioden tog Timrå ledningen med både 1-0 och 2-0. I slutsekunderna av andra perioden fick man en tekning till höger om VH;s målvakt och tekaren vann nedsläppet klockrent rakt bakåt där Jonte Dahlén stod beredd och snärtade in 0-3.

I efterspelet till 0-3-målet drog en VH-spelare på sig en tvåminutare för snack med domaren så Timrå fick inleda slutperioden med power play där man gjorde sitt fjärde mål.

Sen... kom man liksom av sig medan östgötarna vaknade till liv och gjorde 1-4. Mindre än en mimut senare gjorde man 2-4 och på slutet även ett tredje mål. 

Mycket tack vare Viktor Brattström i Timrås mål lyckades man hålla undan och få med sig tre poäng från premiären.

Jag tror dock att de måste skärpa upp sig ett par snäpp inför morgondagens hemmamatch då Södertälje SK kommer till NHK arena på besök. Men kul att se utvecklingen hos nämnde Brattström, han blir en viktig pjäs under kommande vinter. Liksom givevis Jonathan Dahlén som gjorde två mål igår och spelade fram till ett.

Härligt att hockeysäsongen dragit igång på allvar nu! Mtacher att titta på nästan varje dag. Är det inte Timrå som spelar så är det SHL-lagen och jag gillar ju att försöka hänga med även där. Oskarshamn, som gick upp i våras på just Timrås bekostnad, har fått en kanonstart och tagit sju av nio möjliga poäng på de tre första omgångarna.

Jag tror dock ändå att de kommer att parkera på sista platsen när serien tar slut till våren. Nykomlingar brukar kunna skrälla lite från början men faller ofta igenom efter några matcher. Just nu är de dock bäst i Småland med både HV71 och Växjö bakom sig i tabellen.

Riktigt god mat har jag lagat också idag. Fläskläggen ur frysen plockades fram för upptining igår eftermiddag och imorse hamnade den i grytan tillsammans med en lök, en morot, ett par lagerblad och några korn kryddpeppar för att kokas i förväg. Kålrot, morot och potatis kokades sedan i samma spad och blev till ett rotmos som kunnat göra gudar lyckliga. Nu blev det bara jag och sonen som fick glädjas åt det och jag ska glädjas igen på måndag när jag avnjuter lunchlådan på jobbet. Fläsket tog dock slut så jag ska hitta på något annat tillbehör imorgon att lägga i lådan. Det funkar säkert lika bra med lite stekt rimmat fläsk eller varför inte några skivor falukorv av bra kvalitet.

Imorgon blir det nog något som går fort och lätt eftersom det är hockey på TV på eftermiddagen.

Därefter har jag två arbetsdagar innan jag får tio dagar ledigt igen. Och då ska jag lägga lite mer möda på matlagning har jag tänkt. Liksom bunkra upp med lite matlådor inför nästa arbetsperiod. Kålpudding ska jag i alla fall göra, ett rejält kålhuvud ligger redan och väntar på tillagning. Kanske kokar jag en gryta ärtsoppa också nu när hösten är över oss och det passar lite bättre med sådan mat än under sommarens svettiga dagar.

Kålsoppa har jag heller inte käkat på många, många år och aldrig lagat det själv så det borde man kanske lära sig också. Som barn minns jag att det inte var någon favorit när mormor ställde fram kålsoppa med frikadeller i. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var jättekonstigt med kokta köttbullar (som väl är en ganska korrekt beskrivning av frikadeller). Men jag HAR ätit det senare i livet och tyckt att det var gott. Och... det kanske finns andra sätt att servera den på som också förtjänar ett försök...

Om vädret är vackert imorgon förmiddag tänkte jag sticka till skogs en sväng när tvätten är upphängd. Med lite tur kan jag ju då servera varma mackor med svamp till middag eller färsk pasta med sås på färska kantareller.

Därmed känner jag att det snart börjar bli dags för en pratstund med min kudde. Aha, tänker ordbrukaren kanske då, han har suttit och smuttat rödtjut eller whisky nu igen! Men se det har han inte alls - det finns inte en droppe varken vin eller whisky i mitt förlönefattiga hem. På gott och ont, kan man säga.

På gott därför att det skadar inte att ta ett par vita veckor då och då. På ont (nåja...) för att visst hade det suttit rätt gott med en liten dragnagel i varje ben innan jag stänger butiken för idag.

Men det får alltså bli en annan gång. Jag behöver inte fundera innan jag sätter mig bakom ratten imorgon och det är ju också en fördel.

Därmed, kära ordbrukare, tillönskas ni alla en fortsatt trevlig lördagkväll och natt. Sov gott eller vad ni nu helst gör när ni gått och lagt er i Järkvissle, Veberöd, Karlholmsbruk och Arvidsjaur. Vi ses igen!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

23 september 2019 08:51

Precis som du så har jag köpt en fläsklägg och den ligger i kylskåpet och väntar på att jag ska få lust. Igår åt jag middag hos Kinabror och det var fest. Han hade både öring och röding och en god kall sås till och nypotatis. Smaskeins. Jag ska precis som du laga upp lite mat någon dag när jag får lust. Steka en massa köttbullar och göra rotmos och fläsklägg och kålpudding och kalops. Dessutom göra lingondricka. Men som sagt. det blir senare. Idag är det första dagen det är minusgrader på dagen. AJajaj

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards