Direktlänk till inlägg 2 oktober 2019

Sova med mask

Av Göran - 2 oktober 2019 09:02

Det är inte så bökigt som man kan tro. Att sova med "snark-mask", alltså. Känslan när jag prövade den för första gången på sjukhuset igår var förstås lite egendomlig dock. Eftersom den blåser luft hela tiden blir det ett visst motstånd vid utandning. Men desto enklare är det förstås att andas in. 

Jag har alltså nu hos mig en apparat som är ganska avancerad. Den känner av och registrerar min andning och eventuella uppehåll hela natten och när jag vaknar kan jag enkelt läsa av den och få kvitto på hur det går. Kan inte precis säga att jag märker någon skillnad än så länge men läkaren som utbildade oss på maskerna igår sa också att det kan dröja uppemot en vecka innan man känner skillnaden.

"Se-pappen" uttalade hon namnet på den (behandlingen heter cpap som jag inte vet vad det är förkortning av) och min se-papp skulle först fyllas med vatten innan man kopplade in den. Jo, den ser till att hålla luften fuktig också för att man inte ska vakna av muntorrhet.

Förhoppningsvis ska denna makalösa manick få mig att vakna i munterhet istället för muntorrhet inom den närmaste tiden. Det, i sin tur, hoppas jag ska ge mig tillbaka lite mer livslust. Får jag bättre sömn kanske jag kan bli av med den där håglösheten som jag beskrivit här en och annan gång förut.

Jag tar ju liksom inte tag i saker längre som jag gjorde förut och jag tror att sömnstörningarna är en stor bov där. Utan skjuter upp och struntar i massor som jag var ganska duktig på för ett par år sedan.

Så vi får hoppas att "se-pappen" gör underverk med att blåsa nytt liv i gubben såhär på livets sensommar.

Ikväll är det dags för säsongens första drabbning mellan arvfienderna Timrå och Modo. Lite sugen är jag att åka ut till arenan och se matchen från läktaren men jag misstänker att det nog blir soffan och TV;n ändå.

Jag gruvar mig litegrand för att köra bil i mörker och om det dessutom fortsätter regna så är det blött på vägen också och då blir det ännu värre. Inte heller har jag någon som kan skjutsa mig så jag slipper köra.

Så det får nog bli sköna soffan och kaffe som redan är betalt. Och OM jag skulle bli otroligt sugen på korv med bröd som ju är stående inslag när man går på hockey så kan jag nog fixa det också här hemma.

Nu är det dock hög tid för frukost känner jag. Kaffe har jag druckit, en stor kopp, men inte ätit något. Och nu säger magen lite grinigt; "Men JAG då? Har du glömt MIG?"

Nej, magar av min kaliber låter sig inte behandlas hur som helst. De säger ifrån om man inte fyller på dem med jämna mellanrum. Så därför ska jag snarast se till att smojsa ihop en skål äggröra och lite skinka till den.

Ha en härlig onsdag, kära ordbrukare i slott och koja världen över!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

2 oktober 2019 16:02

Nu ska du se att det blir fart på gubben när du får sova och får i dig nog med syre. Jag håller tummarna för dig och önskar dig lycka till.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

2 oktober 2019 17:24

Tack, kära vän!

 
gun

gun

2 oktober 2019 20:23

Nu kommer du nog igång igen...förstår att det måste va jobbigt att va så trött och visst går det nog lika bra att sitta i soffan och se matchen på tv:n. Har ännu inga problem att köra i mörker men regnar det börjar jag känna av ögonen för jag spänner mig mer då. Får jag bara ha helljuset på med min extra ramp så är det inga problem. Köp dig en extra ramp värt varenda krona.
Tro mig jag vet när man pendlar som jag gör.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

2 oktober 2019 22:19

Tror dig gör jag absolut. Men det är så sällan jag kör på helt oupplysta vägar och när det händer handlar det om någon enstaka mil bara. Annars har jag fyra stycken extraljus liggande i förrådet som kan monteras om jag bedömer att jag behöver dem. Fast kanske de moderna diod-ramperna ger ännu bättre lyse...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Lördag 4 maj 20:06


Bortrest i några dagar och fick möta våren i sin prydno nere i Södemanland. Men sen jag kom hem till Sveriges midja har det hänt massor här också när det gäller utveckling av ny årstid. Efter två dagar med strålande sol fråb klarblå himmel och förs...

Av Göran - Fredag 3 maj 06:46

Godmorgon på er, kära ordbrukare! Jag har varit på resande fot i några dagar. Kom hem igår eftermiddag efter två dagars besök i Julita i Sörmland. Där bor min storebror, sen några år tillbaka, i ett s.k generationsboende med en av sina döttrar och he...

Av Göran - Söndag 28 april 07:29


  Nu har jag provsmakat! I somras hittade jag ju ett fabrikat av surströmming som jag aldrig ens sett eller hört talas om. Och än mindre smakat. I den FB-grupp för surströmmingsfantaster som jag är medlem av kom flera vitt skilda recensioner av ...

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards