Direktlänk till inlägg 13 januari 2020

Måndag på akuten

Av Göran - 13 januari 2020 21:21

En lite omtumlande måndag har det varit men nu har lugnet lägrat sig igen. Ringde ju vårdcentralen igen imorse eftersom antibiotikakuren jag fick inte  gav någon nämnvärd effekt. Fick tid kl 14 så av rehabgympan blev intet. Idag heller. En dusch och sen iväg till farbror doktorn. Som var en farbror den här gången.

Han lyssnade på mig och tittade sedan snabbt på mitt onda ben och därefter på mig med en mycket allvarlig min och sa att jag måste åka till sjukhuset. Direkt dessutom. Eller så direkt som det var möjligt för honom att skriva ner sina tankar på remissen. Då blev jag faktiskt lite rädd och frågade vad han trodde att det var.

Han bekräftade då min egen allra första misstanke, att det kunde vara en propp. Eller flera. Därför ville han att jag skulle åka upp till sjukhuset där de har mer utrustning för att kolla upp.

Lämnade remissen i receptionen och fick komma in nästan genast. Och då blev jag ännu lite mer orolig eftersom det står en skylt där att deras turordning bygger mer på vem som är sjukast än vilken tid man kom dit. 4-5 personer satt i väntrummet men det var jag som blev hämtad först.

Sköterskan som mötte mig tappade lite blod ur min arm och satte på mig en blodtrycksmanschett som talade om att undertrycket var för högt igen. Då berättade jag att det var det också första gången på vårdcentralen men efter undersökning och provtagning då jag lugnat mig lite var trycket normalt igen. Så hon tog om det efter en stund och det var, tack och lov, samma sak den här gången.

Sem kom en ung och väldigt trevlig man som var läkare och kände igenom mitt ben med händerna och en apparat som jag tror var någon slags ultraljudsmaskin.

Någon propp var det alltså inte, turligt nog, men sedan fick jag ligga kvar på galonbritsen och vänta på provsvaren.

Nästan två timmar tog det och jag hade för länge sedan tröttnat på att spela Quizkampen på mobilen eller surfa på nätet via sjukhusets wifi innan han kom tillbaka.

Då fick jag veta att jag har "stasiga ben" vilket väl är läkarspråk för gränslandet till riskzonen för att få just proppar. Han ordinerade mig stödstrumpor och motion. Gå ofta men inte nödvändigtvis långt eller länge. Många små korta promenader var bättre än en lång, sa han.

Det är förstås ett åldersfenomen det där med artärer och vener kan bli lite trängre med ålder och tilltagande övervikt. Så det är ju bra att jag redan har kört igång med disciplinerad kost sen nyår. Har faktiskt redan tappat tre kilo på den tiden så det är bara att bita ihop och köra på. Sedan skulle jag försöka att ha fötterna högt om jag t.exx tittar på TV. Att sitta framför den här varianten av dumburk är med andra ord helt förkastligt för mig just nu.

Så jag får minska ner på skärmtiden också. Stödstrumpor har jag handlat på nätet, två par till att börja med.

Alla andra värden såg bra ut så jag får väl avboka begravingen ett tag. Målet är att göra det här till en väckarklocka som får igång mig ordentligt. För vem vill gå omkring med blåröda ben när det blir shortsväder om ett halvår?

Sen kan jag inte låta bli att bli full i skratt åt Telia som än en gång skrev kommentar på gårdagens inlägg. De har alltså folk som har till uppgift att leta upp folk som skriver nåt negativt om dem på sociala medier. Hur många kan man ju bara gissa...

Jag säger såhär: Sätt de människorna i telefonväxeln istället! Bemanna upp så ni kan korta era köer. För nu har jag hört/läst i flera år att de gör allt de kan för att minska köerna. Och då tänker jag... OM de gör allt de kan - varför ger det inte reultat på flera år då? För lyckats har de INTE gjort!

Nu hägrar snart sängen och snarkmaskinen. Det går bättre och bättre att använda den. Hoppas att jag snart når målet att det blir lika naturligt att ha den på som att ha bilbältet på i bilen. Det är jag så van vid att det känns konstigt att ens köra några meter utan bältet. På den tiden jag bodde i villa skrattade ungarna åt mig många gånger då jag öppnat garageporten för att köra in bilen och tog på mig bältet ändå. Vanans makt!

Godnatt kära ordbrukare i Teckomatorp, Moheda, Gideå och Lövsrabruk. Vi ses!

 
 
Krister

Krister

13 januari 2020 22:36

Brukar få kommentarer från Telia i kommentarfältet också, de borde väl ha viktigare uppgifter att göra än så, kan jag tycka.

http://boosta.bloggplatsen.se

Göran

14 januari 2020 06:59

Exakt! Fortsätt klaga på dem varje gång du är missnöjd!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

15 januari 2020 10:23

Men oj vilken panik du skulle få när du insåg att du var ett akutfall. Hoppas nu bara att du blir bra igen. Usch så otäckt. Nåja det är bara att lyda orden och ta på stödstrumpan och gå ner i vikt. Inte det enklaste kanske. Lycka till.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

15 januari 2020 10:27

Tack!

 
Anna Pettersson, Telia Kundservice

Anna Pettersson, Telia Kundservice

16 januari 2020 11:21

Vi finns där våra kunder finns Göran!

Sen kikar vi på allt som skrivs om oss. Positivt och negativt. Det är bra att hålla koll på hur vi uppfattas och via dig och andra får vi tips om hur vi kan bli bättre. Tack!

En handfull personer till i våra telefonköer gör inte till eller från just nu är jag rädd, men på nätet gör vi underverk.

Bland annat genom at sprida vår självhjälp. Det mest går nämligen fixa på telia.se. Bland annat här: https://www.telia.se/privat/support

Istället för att en person i telefonen får denna info har nu alla dina läsare fått det och slipper ringa oss.

Med ödmjuka och vänliga hälsningar (från en som är glad över att det går stå upp framför datorn på jobbet då det blir mycket stillasittande här också annars)

//Anna Pettersson, Telia Kundservice

http://www.facebook.com/telia

Göran

16 januari 2020 11:45

Tja, ni ser ju själva. De fortsätter stoppa skallen djupt ner i Sahara.

 
Gun

Gun

16 januari 2020 12:46

Otäckt men vilken tur att det inte var allvarligt. Telia är ett kapitel för sig. Bytte i våras till en nyare iPhone och enligt Elgiganten till samma pris men enligt Telia blev det 200kr dyrare.... Telia skyller på Elgiganten att dom ger missvisande priser och har personal avsatt för det som också skulle kontakta mig. Det är ca 3 månader sedan och jag väntar än på att Telia ska ringa😅... mycke sagt och lite gjort för Telia. På det här missar dom många kunder och jag blir en av dom så fort avtalet går ut..., Gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
queenbee

queenbee

16 januari 2020 20:30

Har också fått kommentarer från telia. Hoppas att det fixar sig med benet :-)

http://queenbee,bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards