Direktlänk till inlägg 7 oktober 2020

R.I.P Eddi Van Halen

Av Göran - 7 oktober 2020 11:29

Så har halva veckan gått igen då. Onsdag lunch är vi ju halvvägs på den resa mot helg som kallas arbetsvecka. Lunch har jag redan haft, jag tidigarelade den eftersom jag inte åt någon frukost imorse. När jag steg upp ville kroppen bara ha kaffe men vid niotiden började den att ropa efter tankning. Så jag tog fram mitt urgamla våffeljärn som t.o.m kan vara äldre än jag själv, och gjorde i ordning två dubbelmackor med rötk skinka, ost, senap och tomatskivor emellan.

Dessa klämdes sedan in mellan gjutjärnslaggarna och grillades tills de dröp av smält grevéost.

Och båda slank ner. Låt vara att de sista tuggorna åts mer för att glädja munnen än magen men i gengäld så behöver jag, av förklarliga skäl, ingen lunch nu istället. De där mackorna står jag mig på till middagsdags.

Lite sorg har jag som många andra idag då jag ser i nyhetsmedia att Eddie Van Halen gått bort i cancer. Men musiken lever förstås vidare.

Jump är kanske deras allra mest kända låt i konkurrens med Panama och Dance the night away för att nämna ett par.

Den här tillhör de låtar som mmusikansvariga i NHC Arena i Timrå gärna lägger ut för att få lite fart om det blir stiltje på ståplats någon gång. Det skulle inte förvåna mig om den kommer att spelas redan ikväll då Karlskoga kommer på besök. Matchen krockar i tid med GIF Sundsvalls möte i svenska cupen med Hudiksvalls FF. Men för mig är det valet enkelt. Dels är jag mycket mer Timråsupporter än jag är giffare och dels sänds hockeyn på TV till skillnad från fotbollen som visas på lokaltidningens TV-kanal på nätet. Soffan slår datastolen även om den också är hyfsat bekväm.

Bekväm är förresten lite av ett nyckelord för min tillvaro under rådande pandemi. För vem kunde tro för lite mer än ett halvår sedan att företaget som betalar mig skulle nöja sig med att jag gör två gästspel i veckan på fabriksområdet och resten av tiden "bara" är anträffbar och tillgänglig utifall någon skulle behöva mig.

Så det är bara att tacka och ta emot för varje dag jag får full lön utan att ens befinna mig innanför taggtråden. Apropå den så har jag ofta skojat om den och sagt att det finns väl ingen jävel som vill in på vårt område om de inte måste jobba. Alltså kan syftet med den bara vara att hindra oss anställda från att rymma.

I och för sig.... stängslet mot stora vägen, f.d E4, kan jag väl acceptera och hålla med om att det behövs. Bara några meter innanför finns en bergvägg som stupar 8-10 meter rakt ner och om nyfikna och intet ont anande barn skulle komma på idéen att klättra över stängslet skulle de kunna ramla ner och slå sig fördärvade.

En gång under mina allra första år som anställd var det en påtänd knarkare som lyckdes köra upp högerhjulen på sin gamla Volvo PV på vägräcket och därefter volta med bilen över räcket, genom stängslet och landa på alla fyra däcken på det vi idag kallar begshyllan. Fallhöjd 8-10 meter som sagt.

Och det märkliga var att när polisen kom dit hade han tagit sig ur bilen och visade sig vara i stort sett oskadd. Sämre gick det för hans gravida flickvän som satt bredvid. Hon miste barnet och blev själv invalidiserad för resten av livet.

Jag kände den där killen litegrand sedan skoltiden och vet att 12 år gammal stal han en lastbil med släp som stod med motorn igång utanför en godsterminal. Men en ännu yngre pojke i sällskap lyckades han sedan köra detta ekipage ända till Luleå (typ 60 mil) där det tog stopp för att bränsletanken var tom.

Några år efter hans flygfärd med PV;n sade han sig ha blvit frälst och slutat med knark, sprit och brott och jag vet att han flyttade till just Luleå också. Han hade alltså kvar sin längtan dit.

Hur han levde där vet jag dock inget om. Bara att det inte blev så länge för ännu ett par år senare såg jag dödsannons efter honom i tidningen. Undrar ibland hur han gick bort för han kan inte ens ha fyllt trettio då. Kanske frälsningen gick ur och han återupptog sitt gamla liv men det har jag alltså ingen aning om.

Därmed ska jag väl återgå till att göra just ingenting. Möjligen smiter jag iväg en stund för att handla lite förnödenheter som tagit slut hemma. Det lutar åt att jag lagar pyttipanna med ägg till middag. Plastburken med rester börjar bli full och kall potatis finns det också så jag kanske recyclar dessa rester för att mätta sonen och mig själv idag.

Ha det gott, kära ordbrukare i världens alla hörn och skrymslen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards