Direktlänk till inlägg 31 augusti 2021

Katt i fönstret

Av Göran - 31 augusti 2021 21:08

Kanhända har jag lagt ut den förr. Jag vet inte och jag bryr mig inte nämnvärt. För den här suggestiva sången från h plattan "Måne över Haväng" tål att lyssnas på mer än en gång. En vacker sång i mina öron.

Men anledningen till att jag lägger den överst i mitt inlägg är mer en bild jag tog här hemma idag. Av just en "katt i fönstret". Det är sonens kolsvarta kattoxe, Batman, som från sin favoritplats där han brukar titta på fåglar istället fascinerat betraktar mina nyfångade kantareller. Drygt två kilo blev det.

 


När de var rensade hällde jag ut dem på mitt finaste skärbräde som jag fick i present av arbetskamraterna då jag fyllde sextio för snart fyra år sen. Och den skärbrädan skäms minsann inte för sig den heller. Signerad av självaste mästerkocken Leif Mannerström. De har bränt in hans autograf i botten på den så den är jag glad över att äga.

Minns att det även följde med en liten ostbrika i trä med små knivar som hörde till men dem har jag inte använt på långa vägar lika mkt som skärbrädet.

Annars... så har jag besökt vårdcentralen också idag. Min rosfeber från i våras har kommit tillbaka med röda och svullna vader plus en ögoninflammation som inte vill ge med sig. Köpte Noviform-salva för ögonen och lite bättre kanske det blev men det blev inte helt bra. Så nu äter jag årets andra penicillinkur och hoppas att den tar död på både ögoninflammation och rosfeber.

Hösten närmar sig med stormsteg . Om den inte redan har börjat. Märker att ljuset försvinner mer och mer nu. Det mörknar tidigare för varje kväll och nästa vår och sommar känns oändligt avlägsna.

Men det är ju bara "som vanligt". När man bor på dessa breddgrader är det ju bara att gilla läget. Och kanske behöver vi pinas av vinter, kyla och snö för att till fullo uppskatta våren och sommaren.

Och i år fick vi ju verkligen sommar på riktigt också. Många varma och soliga dagat att minnas när vinterkylan knarrar i husknutarna och vinden bits i våra kinder och öron.

Och för att stå ut med den så hade Vår Herre godheten att ge oss ishockeyn. 11/9 på årsdagen av terror attacken mot World Trade Center och Pentagon startar SHL för de som har ett lag man följer. Vilket jag ju äntligen har igen detta välsignade år. Timrå börjar borta mot Oskarshamn och om det är någon match jag önskar dem lite extra medgång så är det mot de där smålänningarna som spelade oss ut ur SHL förra gången det begav sig.

Imorgon är det augustis sista dag. Sista sommardagen enligt almanackan. Ta vara på den, kära ordbrukare i Sibbhult, Lönsboda, Kristinehamn och Långviksmon. Och... Var inte så förvivlat rädda om er! Lev istället! Lev som om varje dag vore den sista! Vi ses igen. När andan faller på...


 
 
Ingen bild

Liselotte

28 augusti 2023 12:36

Nu hittade jag dig utan omvägar :-), tack!
Visst ska man leva som om det vore den sista dagen, men denna mörka årstid som ju väntar oss känns tuff. Speciellt i år där sommaren i stort sett regnat bort, i alla fall i södra Norrland där jag bor. Jovisst hade vi några fina veckor i juni, men det känns inte som att det räckte. Får väl hoppas de så kallade vädergudarna kompenserar med en fin höst. Rättvisan ska väl segra:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards