Direktlänk till inlägg 6 juli 2022

Paus

Av Göran - 6 juli 2022 10:18

VH (Vår Herre, alltså) tycks ha varit inne i det kontrollrum där han styr upp den svenska sommaren och avsiktligt eller av en tillfällighet tryckt på "Paus". För efter en veckas värmebölja ger han oss bara sexton grader med växande molnighet idag. Fönstret står fortfarande på glänt i mitt sovrum/bloggarkvart men fläkten får vila idag.

Läsa andras bloggar har jag, som jag  skrev om häromdagen, nästan slutat med.

Det har blivit memr youtube iställat. Vilken källa det där är egentligen! Det finns så mycket intressant att se på men ännu mer som är ren skit. Jag har hittat flera privata amatördetektiver som grävder väldigt seriöst i t.ex Palmemordet och Estoniakatastrofen men också flera stycken totalt utflippade människor med vilda teorier och sensationella "avslöjanden" som bygger på deras egna antaganden. Hur många som helst av dem har dessutom skrivit böcker om sina gissningar och fått dem utgivna också.

Jag ska inte hänga ut några stollar (som jag anser dem vara, alltså) här i bloggen men är någon intresserad så kan man skriva privat till mig så ska ni få några tips. Mailadressen finns i min presentation.

En annan sak som det finns många videos om är amerikaner och även några andra nationaliteter som berättar om hur de som invandare betraktar Sverige och oss svenskar. Överraskande positiva är nästan alla och då och då får man sig ett igenkännandets skratt när de t.ex försöker förklara allemansrätten, svensk midsommar samt hur reserverade de flesta av oss är när vi åker buss eller tåg eller bara sitter på ett café.

Något flera tagit upp och berättar om är skillnaden mellan att få barn här jämfört med i USA. De kan nästan inte fatta att här är det bara den vanliga patientavgiften man behöver betala vid barnafödsel. I deras hemland varierar det lite mellan delstater och städer men även om man har en bra sjukförsäkring får man slanta upp över tiotusen i svenska pengar för att föda sitt barn på ett sjukhus. Behöver jag säga att barnadödlgheten är avsevärt högre i USA än hos oss? Det är även vanligt att fattiga människor dör av triviala åkommor där nästan ingen här behöver sätta livet till. Brusten blindtarm är ett exempel på det. Många där som inte har sjukförskring dör av det varje år.

En annan sak de tydligen inte har och som alla de jag talar om berömmer är Swish och Mobilt bank-ID. En amerikansk kille berättade om det för sina amerikanska följare och sa också att han kunde sköta sin självdeklaraton med mobilen på bara någon minut. Därborta i "Världens bästa land" är det tydligen både komplicerat och tidskrävande.

Han och några fler försvarar också vårt svenska skattetryck som de flesta jänkare tycker är rent hårresande. Och räknar upp sjukvård, vägunderhåll, gratis utbildning ända upp på universitetsnivå. Plus de förmånliga villkoren för studielån. Sverige kanske inte är så jävla dumt ändå, eller vad säger ni som tycker att det gör så ont att betala skatt?

En annan sak som är vanligt på Youtube är alla små filmsnuttar med hjärteknipande berättelser om hundar, katter eller uteliggare som får hjälp av nån godhjärtad och förmögen människa. Flera filmer ha rjag hittat om lodisar som kommer in på en restaurang eller café och chefen säger till sin personal att inte servera dem utan att vara säkra på att de kan betala. I en av dem tyckte servitrisen så synd om trashanken att hon bestämde sig för att betala ur egen ficka om trashanken saknade pengar. För det fick hon skäll av chefen sen. MEN.... lite senare kommer "luffaren" tillbaka men nu välklädd och proper. Och självkalrt var det cafékedjans ägare och högste chef som klätt ut sig för att se hur hans anställda följde företagets regel att behandla ALLA med samma respekt. Underchefen fick förstås sparken och servitrisen fick hans jobb istället. Sånt tycks de älska därborta på andra sidan pölen.

Samma och liknande historier dyker också ofta upp på Facebook som många av er säkert sett.

Syftet med dem är förstås att underblåsa vad de därborta kallar "Den amerikanska drömmen" som säger att är man bara snäll, ärlig och jobbar hårt så kan man nå hur långt som helst. De tycks älska att visa upp exempel på det i både den här sortens videos men även i många långfilmer genom åren och även i littertur och sångtexter.

Men det är ju inte sant! Sanningen är ju att den som sätter en ära i att sköta jobbet exemplariskt och arbeta hårt blir sällan belönad för det. Utnyttjade blir de och det enda de har kvar vid pensioneringen är en utsliten kropp.

Annars...  så hade jag väl egentligen inget att säga när jag satte mig här men en inbiten ordbajsare låter sig ju inte hindras av såna srtuntsaker. Men ett halvsketet inlägg är ju också ett inlägg.

Förhoppningsvis kanske jag kan vara lite mer spirituell nästa gång jag låter fingrarna dansa över tangentbordet. Men det återstår att se..

Tangentbordet ja... Jag tror att det sjunger på sista versen liksom den trådlösa musen. Flera tangenter har börjat kärva och mellanslagstangenten allra värst. Så om ord sitter ihop i texten utan att jag har märkt det så ber jag om överseende. Vänster musknapp kärvar också så kanske jag tar en sväng till stan och handlar nytt sen.

Därmed önskar jag er en fortsatt fin lill-lördag i slott och koja i vårt avlänga land.

Fånga dagen! Annars kanske nån annan gör det...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

9 juli 2022 12:11

Nog ska man ibland kanske jämföra sig med hur man har det i andra länder på både gott och ont och låta bli att gnälla på skatten. Att gnälla på vädret tjänar inte mycket till men nog kunde det låta bli att blåsa så förbannat. Jag lade ut båten och tänkte meta lite men det går inte. Inte ens Kinabror har varit ute och fiskat så nu lider vi brist på fileade abborrar med god sås till. Det brukar alltid finnas att plocka fram ur frysen. Älgköttet är också slut och lingonsylten. Aj aj aj

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

10 juli 2022 10:53

Kommer du ändå att fortsätta blogga?. Bra att veta om man skall gå in hit igen och kommentera. Jag gillar Youtube som jag är mer på än på andra ställen. Har en egen Youtubekanal i och med att jag filmar och gör bildspel. Har fått lite vänner där också plus prenumeranter. Min blogg tar sån tid så jag hinner inte med fb och Intagram. Skatten gör ju att man får billigare sjukvård än om den har höjts såg jag sist jag hade några turer till ögonmottagningen. Nu har jag frikort men inte på sjuktaxi än. Med en låg pension så borde man få lägre skatt och gratis medicin.

Jag var en högvarvare som slet ut mig men har inte fått nåt för detta. Därför blev jag sjuk före pensioneringen och miste flera tusen i pension på grund av detta. Man får ett straff för att man blivit sjuk. Så jag håller med dig om detta

Ha en skön söndag
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

10 juli 2022 14:06

Som du ser så kom den fram. Därför publicerar jag inte din andra kommentar. Jag kommer absolut att fortsätta blogga så länge jag har hälsan någorlunda. Mitt surfande på "tuben" är ju mest tidsfördriv, jag lägger inte själv ut något där. Men det är väldigt intressant att se hur många som lägger ut intressanta och ointressanta små filmer. Om allt mellan himmel o jord...

 
wiper

wiper

10 juli 2022 14:29

Vad bra! ;) Jättebra att du fortsätter blogga. Samma här tills jag stupar ;) ;). Jag gillar också att surfa på tuben. Ja du man kan hitta mycket där av allt möjligt både galet och bra.

Ha en fortsatt fin dag

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards